Nouă lecții de viață prețioase învățate atunci când treci prin doliu

Nouă lecții de viață prețioase învățate atunci când treci prin doliu
Ramona Jurubita

Suferința pierderii unei persoane dragi este simțită diferit de fiecare om. Unii trec mai ușor peste durere și revin destul de repede la obiceiurile zilnice, în timp ce alții se refac extrem de greu sau chiar niciodată. Totul depinde, în primul rând, de felul în care alegi să parcurgi etapele vindecării

Când încerci să depășești momentele de agonie și să îți pansezi rănile sufletești, ajungi să înveți lecții prețioase. Atunci poți să îți dai seama de lucruri extrem de importante, atât despre tine, cât și despre cei din jur. Golul din inimă nu se va umple niciodată, dar înțelepciunea va crește, fiindcă vei învăța cum să trăiești din nou și cum să te bucuri de viață fără prezența acelei persoane dragi.

„Să fii în perioada de doliu este ca și cum ai lustrui pietre rare. Procesul de a trece peste pierdere și peste amintiri creează o bijuterie rară și frumoasă, a cărei adevărată splendoare nu fusese descoperită anterior.”, a explicat psihologul Lara Honos-Webb.

Gândește-te că ai ocazia să afli cât de iubită de ceilalți era persoana pe care moartea ți-a furat-o. Întâlnindu-te cu fel și fel de oameni la priveghi, vei auzi povești despre tot ce au trăit împreună cu ființa a cărei plecare ți-a rupt inima în bucăți. Câteva dintre cioburi se pot lipi imediat la loc dacă vezi câtă apreciere și simpatie a câștigat sufletul respectiv în timpul vieții. Iar acesta este doar un exemplu, dintr-o listă lungă pe care ți-o poate face oricine a trecut deja prin această experiență.

Iată cele nouă lecții pe care le primești când treci prin doliu:

Afli ceva nou despre ființa de la care trebuie să îți iei rămas bun Vezi galeria foto » Reiei legătura cu persoane rămase în trecut, dar care împărtășesc aceleași emoții cu tine după această pierdere Vezi cât de diferite sunt modurile în care oamenii își exprimă durerea

Surse foto: PexelsPexelsUnsplashPexelsPexelsUnsplashPexelsPexelsPexelsPexels

Surse articol: YourtangoGoodtherapyFuneralone

Articolul urmator
Ce să faci când ai peste 40 de ani și ai totul în viață, mai puțin un bărbat?
Ce să faci când ai peste 40 de ani și ai totul în viață, mai puțin un bărbat?
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.