Cineastul britanic Alan Parker s-a stins din viață la 76 de ani

Cineastul britanic Alan Parker s-a stins din viață la 76 de ani

Cristina Gherghina

 

 

Veste tristă în lumea cinematografiei! Celebrul regizor britanic, Alan Parker, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Cineastul a realizat, de-a lungul carierei sale, filme precum " Evita", "Fame" și "Bugsy Malone". 

Suferința sa a luat sfârșit vineri, 31 iulie, însă boala care i-a măcinat sufletul rămâne necunoscută. Sir Alan Parker a lăsat în urmă o familie frumoasă și îndurerată de dispariția sa, soția sa Lisa Moran-Parker, cei cinci copii și cei șapte nepoți. 

alan parker

Alan Parker a avut o carieră de succes, iar lumea nu a uitat de contribuția sa care a ajutat la dezvoltarea cinemtografiei. Cineastul a fost premiat în nenumărate rânduri și a ajuns președintele Consiliului britanic pentru Film. De asemenea, Alan Parker este unul dintre fondatorii Sindicatului Regizorilor din Marea Britanie.

Citește și Pisica , cel mai bun "cardiolog". Iată ce spun specialiștii

Alan Parker s-a născut la Londra în 1944 și înainte să înceapă să facă magie în lumea cinematografiei, cineastul a lucrat în publicitate, pe un post de copywriter.

De-a lungul carierei, acesta a primit 7 premii din parte Academiei Britanice de Film, printre care și un premiu BAFTA pentru regie, pentru producția BBC "The Evacuees", regizat în anul 1974. 

În anul 1984, Alan Parker primește prestigioasa distincție Michael Balcon Award pentru excelență în cinematografia britanică.

Cu toate că a fost nominalizat de două ori pentru regie, sir Alan Parker nu a câștigat niciun premiu Oscar. Printre cele mai cunoscute filme regizate de acesta, se numără "Midnight Express", "Mississippi Burning", "The Commitments", "Angela's Ashes" sau "Birdy".

 

Surse foto: Getty Images

 

Surse articol:  

 

Articolul urmator
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.