City Grill deschide Prăvălia lui Manuc, o băcănie cu produse tradiționale românești

City Grill deschide Prăvălia lui Manuc, o băcănie cu produse tradiționale românești

Cristina Gherghina

Cei care iubesc produsele tradiționale românești, preparate corect și curat, după rețete vechi, sunt așteptați să treacă pragul Prăvăliei lui Manuc. Băcănia, deschisă în inima Capitalei, își așteaptă mușteriii cu gemuri și dulcețuri, zacuscă, dar și vinuri, mezeluri și brânzeturi. Spațiul deschis încontinuarea Hanului lui Manuc invită și la degustare, dispunând de 45 de locuri.

Prăvălia lui Manuc, cel mai nou spațiu al Grupului City Grill, aduce în centrul Capitalei produse tradiționale românești, fiind prima investiție a grupului în această nouă direcție. Băcănia, care se află în  continuarea restaurantului cu același nume, emblematic pentru București, este destinată atât clienților Hanului, cât și tuturor celor aflați în căutarea de produse tradiționale românești, preparate după rețete vechi.

Pravalia lui Manuc

Spațiul devenit disponibil în continuarea Hanului este prea mic pentru a ne gând isă extindem restaurantul. Tocmai de aceea, știind foarte bine că zona era cunoscută înperioada interbelică pentru varietatea de prăvălii, ne-am lăsați inspirați de acest lucru și am decis să deschidem o băcănie, o prăvălie – replică a acelor vremuri. În contextul în  care traficul de turiști la Hanu’ lui Manuc în sezon este foarte mare, fiind considerat un punct de atracție al Capitalei, prăvălia vine ca o continuare firească, oferind o mostră de produse tradiționale românești, un suvenir care întregește experiența culturii noastre, a precizat Daniel Mischie, CEO City Grill Group.

Prăvălia dispune de o suprafață totală de 103 metri pătrați, pe trei nivele – parter, etaj și supantă, iar investiția totală în amenajarea acestuia a fost de aproximativ 80.000 de euro. Prăvălia luiManuc vizează deopotrivă clienți turiști, dar și persoane care își doresc să cumpere local, produsele disponibile fiind exclusiv produse românești, după rețete tradiționale.

Pravalia lui Manuc

Prăvălia lui Manuc funcționează ca o băcănie, comercializând gemuri și dulcețuri, mezeluri și brânzeturi, sortimente variate de zacuscă, vinuri și alte produse alcoolice, toate realizate după rețete românești vechi,  astfel încât gustul să rămână autentic.

Proporția clienților străini la Restaurant Hanul lu’ Manuc ajunge la peste 50% pe timpul verii, datorită grupurilor organizate, pentru care restaurantul este un punct de atracție, dar și vizitatorilor individuali aflați în căutarea locurilor emblematice ale orașului.

Cel mai probabil ponderea celor care vor călca pragul prăvăliei se va păstra ușor în favoarea turiștilor străini, prin urmare avem învedere extinderea ofertei de produse pe zona de suveniruri și gift shop. Însă produsele disponibile înprăvălie sunt deja apreciate de publicul local, care caută preparate autentice și delicii culinare tradiționale–spune Daniel Mischie.

De asemenea, pentru clienții locali, în următoarea perioadă produsele din oferta prăvăliei vor fi disponibile și pe platformele de livrare unde se află deja Hanu’ lui Manuc.Potrivit unui sondaj comandat de Grupul City Grill anul trecut, peste 66% dintre bucureșteni sunt fani ai mâncării tradiționale românești, iar 76% dintre intervievați au comandat în restaurant astfel de specialități în ultimele trei luni.

Despre Grupul City Grill

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café. În 2019, Grupul City Grill a inclus în portofoliu și Prăvălia lui Manuc, un concept de băcănie, în continuarea restaurantului Hanu’ lui Manuc.

Încă de la primul restaurant, Grupul City Grill a avut la bază ideea de a oferi clienților un loc potrivit pentru a invita un partener de afaceri la masă, de a crea un loc de relaxare necesar în pauza de masă, cu familia sau cu prietenii. Prin restaurantele operate, Grupul City Grill se adresează clientului urban care obișnuiește să-și petreacă timpul liber în oraș și să-si stabilească intâlnirile business sau personale la o cafea. Meniurile din restaurante sunt accesibile și variate, cu specific românesc și internațional.

Din 2019, Grupul City Grill a devenit Furnizor al Casei Regale a României, apreciat de familia regală pentru gusturile preparatelor și efortul de a menține în actualitate rețetele tradiționale românești.

Restaurantul Caru’ cu Bere operat de Grupul City Grill este cel mai cunoscut și premiat restaurant cu specific românesc din București, fiind inclus începând cu 2018 și în ghidul Gault&Millau.

Articolul urmator
Cât costă o masă copioasă la terasa lui Rică Răducanu din Neptun! „Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă!"
Cât costă o masă copioasă la terasa lui Rică Răducanu din Neptun! „Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă!"
Ce personaj din basmele romanesti esti?
Incepe quiz
Ce personaj din basmele romanesti esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.