Creațiile unui designer român în vârstă de 24 de ani au cucerit-o pe Beyonce: ”E incredibil că mi se întâmplă asta”

Creațiile unui designer român în vârstă de 24 de ani au cucerit-o pe Beyonce: ”E incredibil că mi se întâmplă asta”

Ramona Jurubita

Toată lumea știe ce ținute extravagante alege Beyonce să poarte pe scenă, indiferent de colțul lumii în care are concert. Printre piesele vestimentare care au făcut publicul să intre în delir se află și câteva creații ale unui designer român, care a reușit să o cucerească pe artistă cu talentul său la doar 24 de ani.

Cosmin Diaconu este din satul Valea Seacă, județul Bacău, dar și-a făcut un rost în Anglia, acolo unde lucrează ca designer vestimentar. Drumul său spre succes nu a fost deloc ușor, căci a fost nevoit să treacă prin multe provocări înainte de a-și lua viața în propriile mâini. Provine dintr-o familie modestă, iar dorința de a-și depăși condiția l-a făcut să ajungă foarte departe. Vrei să afli cum a fost copilăria lui și care au fost greutățile ce l-au motivat să evolueze? Dacă destinul nu i-ar fi scos în cale atâtea provocări, probabil că nu ar fi ajuns niciodată să se facă remarcat și să o îmbrace pe celebra Beyonce la concerte.

Cosmin Diaconu a învățat de la o vârstă fragedă că banii se obțin greu, când a fost nevoit să crească o perioadă în grija bunicilor, alături de cei doi frați ai săi – unul geamăn și unul mai mare. Părinții au plecat în Italia pentru un trai mai bun, așa că doi ani au stat departe de copii. Apoi, designerul și frații săi au ajuns și ei pe meleaguri străine, unde au stat opt ani, până când mama lor s-a îmbolnăvit. Întors în România, și-a dat seama că posibilitățile familiei nu îi permiteau să urmeze o facultate, iar după terminarea liceului a ales să plece în Anglia, la muncă. Acolo viața lui s-a schimbat în bine, căci multe oportunități uriașe i-au ieșit în cale.

Dar să nu crezi că norocul i-a picat din cer! A lucrat în depozite și fabrici, și-a pus bani deoparte și, în cele din urmă, a reușit să își împlinească visul de a deveni designer.

„Aveam de gând să merg la Iași la facultatea de Arte. Fusesem cu colegii de liceu pentru un proiect și acolo am prins ideea că asta e facultatea care mi-ar plăcea. Când am terminat liceul, fratele meu mai mare era deja stabilit în Anglia și când i-am spus planurile mele a zis: „De ce să mergi la Iași la facultate când poți să vii aici să faci bani?”.
Fiind marcat de problema financiară mai mereu, am zis ok. Am avut o pauză de doi ani de la școală. Nu regret pentru că am învățat multe lucruri.”, și-a amintit tânărul pentru publicația Life.

S-a înscris la Cambridge și a terminat secția de Fashion Design cu nota cea mai mare din clasă. Apoi, de aici și până la a crea ținute pentru celebrități a mai fost un singur pas. O parte dintre creațiile sale au făcut furori la prezentările de la Fashion Week, unele atrăgându-i atenția și lui Beyonce. Iat-o pe vedetă îmbrăcată într-o salopetă cu imprimeuri militare, creată de nimeni altul decât Cosmin Diaconu:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Viața lui s-a schimbat complet după absolvirea facultății și a fost acceptat în cadrul unei companii care creează piese vestimentare de scenă pentru diverse prezentări sau pentru artiști celebri.

„Momentan fac un fel de practică, un internship la o companie, Bang London, ce se ocupă cu performance wear, adică tot ceea ce ține de designul vestimentar pentru cântăreți și diverși artiști. Practic, tot ceea ce fac eu merge pe scenă. Iar eu exact asta am avut în cap în momentul în care m-am înscris la facultate și ceea ce făceam, design-urile mele scoteau cumva la suprafață latura asta.
După ce am terminat facultatea, cunoscând pe cineva care lucrează deja aici, i-am trimis proiectul la care am lucrat în timpul facultății, el l-a arătat la owner, i-a plăcut și mi-a oferit un internship de 3 luni, iar apoi vedem ce se întâmplă mai departe.
Da, e plătit. De obicei sunt neplătite, practic tu te duci la ei și te rogi de ei, în cazul meu a fost invers. Mi-au oferit acest loc și este și plătit. Ce-mi place cel mai mult este faptul că nu vin să le fac cafeaua sau să dau cu mătura, ci iau parte la ceea ce fac ei. Cum lucrează unul care e aici de 10 ani, la fel lucrez și eu. E incredibil!”, a explicat pentru sursa menționată anterior.

Când a văzut că o artistă așa mare precum Beyonce i-a îmbrăcat costumele, a rămas impresionat și se bucură enorm că a avut ocazia să lucreze pentru ea.

„Acum două săptămâni am lucrat la două costume și le-a purtat pe ambele. A fost ceva neașteptat pentru că am acceptat comanda în ultimul minut, nu știam exact în ce m-am băgat, a fost mult de muncă, dar am terminat proiectul, am trimis totul la ei și după câteva zile a apărut pe scenă cu hainele lucrate de noi. Când am văzut, nu mi-a venit să cred că eu am pus mâna pe hainele alea, am tăiat materialul și e pe scenă și lumea se uită… Mai mult, citeam comentariile de la postare și toată lumea era fascinată de cât de frumoase erau costumele. E incredibil că mi se întâmplă asta la foarte scurt timp după ce am terminat facultatea 😀”, a mai povestit.

Părinții sunt extrem de mândri de realizările fiului, care a muncit pe brânci de la 18 ani și acum a început să culeagă roadele mult așteptate. Iată ce a dezvăluit despre ei:

„Sunt mândri, mai ales că nu s-au așteptat la așa ceva. Maică-mea voia să continui cu școala, mi-a oferit posibilitatea de a merge la un master, însă eu am refuzat. Am spus că am învățat destul și că e timpul să-mi fac și experiența. Când i-am zis că Beyonce a purtat pe scenă ceva la care am lucrat, m-am bucurat că știau despre cine e vorba 😀. Au rămas zguduiți 😀”

Interesant este faptul că tânărul este primul membru al familiei care a reușit să ajungă la facultate și să o și termine.

Tânărul care duce tradiția românească mai departe. Povestea uimitoare a lui Andrei, care țese covoare la război de când avea 12 ani

Surse foto: FacebookInstagram

Surse articol: LifeVivaDigi24

Articolul urmator
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.