Cum a fost la #OpenDays 2019, lansare oficială cursuri Atelierele ILBAH – Cluj Napoca

Cum a fost la #OpenDays 2019, lansare oficială cursuri Atelierele ILBAH – Cluj Napoca

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Eveniment ce a primit cu porțile deshise peste 300 de participanți în cadrul a 12 workshop-uri interactive gratuite.

În data de 20 iunie 2019 a avut loc prima ediție Open Days la noul sediu Atelierele ILBAH din Cluj Napoca, care a avut parte de un succes răsunător. Pasionați și iubitori de frumos, peste 300 la număr, au avut ocazia de a participa la 12 workshop-uri gratuite dedicate domeniilor de beauty, arte vizuale, design, fashion, cooking și grafică și proiectare susținute de traineri de renume din România.

Atelierele ILBAH au deschis porțile sediului din Cluj pentru prima dată publicului larg. Evenimentul a fost conceput după o structura modernă practicată de universități internaționale, prin care persoanele interesate de a urma cursuri sau pentru a înțelege dacă pasiunea lor pentru un anumit domeniu se poate transforma într-o reală meserie, au avut șansă să cunoască trainerii, să afle “inside tips” despre curs, și totodată să vadă sediul și ulterior să decidă dacă Atelierele ILBAH este locul potrivit pentru a-ți urma visul.

Veronia Frisan, cunoscut designer în Cluj dar și peste hotare a introdus participanții în frumoasa lume a designului vestimentar printr-o lecție de desen unde i-a ajutat să descopere regulile realizării crochiurilor de Modă, totodată unde a vorbit despre pasiunea pentru design și care sunt pașii de urmat pentru a excela în acest domeniu.

Nici workshop-ul de fotografie nu a coborât așteptările, unde Francisc Sandor, cu o vastă expeientă ca fotograf a vorbit despre fotografia de portret și a oferit o demonstrație live în studioul Atelierele ILBAH, iar la workshop-ul de 3Ds Max look and learn, Dragoș Codre și Robert Dozsa au oferit o demonstrație despre cum randăm o încăpere.
Workshop-urile de sushi s-au bucurat de cel mai bun feedback din partea participanților care singuri sau împreună cu perechea au învățat alături de Paul Mădaș, tainele bucătăriei Japoneze și metoda corectă de preparare al faimosului Sushi, cum pregătim orezul, cum se taie peștele și tehnica corectă de rulare.

Pasionații de croitorie au învățat de la Balogh Eniko, trainer cu peste 15 ani de experiență în domeniu, cum să realizeze primul lor obiect cusut cu o mașină performanță marca Brother iar cei pasionați de arta designului de interior au descoperit alături de Codruța Ghiran, combinând partea practică cu cea teoretică, primele noțiuni despre amenajarea unei locuințe in funcție de spațiu și cum conturăm un ambient.

Culorile, parfumul florilor cât și tehnici de aranjamente florale au fost oferite participanților din cadrul workshop-ului de design floral, de către Andreea Moldovan, unde au descoperit cum să combine culori, texturi și diferite flori pentru a realiza aranjamentul de vară perfect.

Nu au lipsit nici workshop-urile de nail-art, când Cristina Rus a oferit secretele picturii de unghii, cel de cosmetică unde Adina Antonescu a oferit informații utile despre cum trebuie demachiat tenul și rolul masajului facial pentru a mențile elasticitatea tenului, iar nu cel dinurmă workshop-ul de masaj unde Alina Gheorghe a oferit o primă incursiune în arta masajului de relaxare.

Printre cele mai căutate ateliere au fost și cel de împletituri, susținut de Alexandra Bota, hairstylist de renume din Cluj unde participantele au învățat să realizeze cele mai inedite modele și cel de automachiaj unde Andreea Leonte, make-up artist recunoscut pentru proiectele din Cluj, București, Milano și Ljubliana, a furnizat participanților informații despre cum să realizăm un machiaj în funcție de reguli și trăsăturile fiecăruia.

Prima ediție Open Days a fost un real succes pentru organizatori care au primit cu brațele deschise toți participanții la workshop-urile gratuite. Acesta este primul eveniment de acest fel desfășurat de Atelierele ILBAH dar nu ultimul prin prizma feedback-ului pozitiv și numeroaselor solicitări de a deveni un eveniment anual, atât în Cluj cât și în București.
Ne vedem la următoarea ediție!

Organizatori: Atelierele ILBAH

Parteneri: Prym, Beauty One, Brodat și Cusut, Brother, Tipare de Croitorie.
Parteneri Media: Diva Hair, eva.ro, Cluj Life, Cluj.com, Radar de Media, Design Therapy
Traineri Atelierele ILBAH: Andreea Leonte, Alexandra Bota, Adina Antonescu, Francisc Șandor, Veronica Frisan, Alina Gheorghe, Cristina Rus, Andreea Moldovan, Robert Dozsa, Dragoș Codre, Balogh Eniko, Paul Madaș, Codruța Ghiran.

 

Articolul urmator
Călin, un tânăr de etnie romă care a crescut în orfelinate, fără părinți, a reușit să devină asistent medical la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj
Călin, un tânăr de etnie romă care a crescut în orfelinate, fără părinți, a reușit să devină asistent medical la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.