Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum se apără asistentele medicale din China împotriva coronavirusului! Au luat cea mai drastică măsură

Cristina Gherghina
Coronavirusul înrăutățește situația în China

Coronavirusul înrăutățește situația în China

Medicii și asistentele din China sunt nevoite să ia măsuri drastice pentru a lupta împotriva coronavirusului. Cadrele medicale au luat decizia de a-și rade părul pentru a se proteja de virus.

Zilele acestea, China se confruntă cu o situație extrem de gravă. Sute de medici și asistente s-au zbătut din răsputeri să lupte împotriva coronavirusului, în fiecare zi de la început. Coronavirusul a ucis 1115 oameni și a infectat alți 45, 171 de oameni până în momentul de față. Virusul s-a răspândit în 27 de țări, dar majoritatea cazurilor au fost raportate în China. 

Coronavirusul reprezintă în continuare o mare amenințare! Numărul mare de pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale i-a făcut pe medici și pe asistente să ia măsuri extreme pentru a putea să îi trateze fără să își pună propria viață în pericol. Pentru a reduce riscul de contaminare, asistentele medicale au decis să-și radă părul de pe cap. 

Un video postat de cel mai mare ziar din China le înfățișează pe surorile medicale din regiunea Shaanxi cum se rad în cap înainte de a pleca spre Wuhan. Părul lung poate răspândi agenții patogeni și reprezintă un risc de contaminare încrucișată. 

Totodată, părul lung îngreunează îmbrăcarea și îndepărtarea atât a costumelor, cât și a măștilor de protecție. Medicii și asistentele încearcă să folosească timpul cât mai eficient, de aceea această măsură a fost necesară. 

Shan Xia, o tânără asistentă care lucrează la Spitalul Renmin al Universității Wuhan, a ajuns virală după ce s-a filmat în timp ce își rădea părul la sfârșitul lunii ianuarie. 

Pe lângă acest gest, doctorii și asistentele poartă scutece pentru adulți pentru a nu mai fi nevoiți să își piardă timpul la baie în timpul lungilor și extenuantelor ture de la spital. 

Criza afectează puternic personalul medical. Medicii și asistentele sunt lăsați cu vânătăi și semne de la măștile pe care le poartă non-stop și se confruntă cu decolorarea pielii din cauza dezinfectantului pe care îl foolsesc în permanență pentru a se proteja împotriva virusului. Mulți dintre ei suferă atât de extenuare fizică, cât și psihică. 

Candice Qin, terapeut din Beijing, a declarat pentru The Washington Post: "Cred că este greu pentru fiecare medic și fiecare asistentă din Wuhan, atât fizic, cât și psihic. Știm că pacienții sunt îngrijorați, dar nu trebuie să uităm că și cadrele medicale sunt tot oameni". 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Imgur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!