Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Ne așteaptă o iarnă cum nu a mai fost de 20 de ani!

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Ne așteaptă o iarnă cum nu a mai fost de 20 de ani!

Cristina Gherghina

Update 17 decembrie: Conform ultimei prognoze ANM, România va fi lovită de un val de căldură neobișnuit pentru această perioadă a anului. Miercuri, 18 decembrie maxima va fi de 22 de grade, iar minima va fi de 7 grade.

În această dimineață, temperaturile au depășit 10 grade în zonele muntoase, iar meteorologii au anunțat că vremea se va încălzi și mai tare în orele următoare.

Marti, 17 decembrie, maximele se vor încadra între 8 și 20 de grade, iar mminimele între -10 și 10 în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit estimărilor ANM, de Crăciun vremea va fi deosebit de caldă, la nivelul întregii țări. Ninsorile își vor face simțite prezența numai la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat Elena Mateescu, director general al Asociației Naționale de Meteorologie. 

De asemenea, nici în noaptea de Revelion vremea nu va fi specifică perioadei în care ne aflăm. 

"De Crăciun va fi mai cald decât în mod obișnuit. Nu este o excepție, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014-2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la București 17-18 grade. Cât privește ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri.  Stratul de zăpadă va putea fi prezent, dar și aici vorbim de posibilitatea ca aceasta să se diminueze în condițiile în care și în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4-5 grade. Deja la stația meteorologică Bâlea Lac avem un strat de de zăpadă de 60 de cm, dar nu va mai putea suferi modificări semnificative, pentru că nopțile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În București, șansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici", a declarat Mateescu. 

Update 5 decembrie: Potrivit prognozei oficiale ANM, în noaptea de Moș Nicolae, 5 spre 6 decembrie, valorile termice se vor încadra între -5 și 5 grade Celsius. Pe litoral va fi cel mai cald, iar cel mai frig va fi în nordul țării.

Începând cu 10 decembrie, temperaturile vor crește, atingând chiar și 14 grade, în sudul țării. Aceste temperaturi anormale pentru luna Crăciunului nu vor dura foarte mult pentru că începând cu data de 13 decembrie, vor scădea.

Pentru săptămână 9-16 decembrie, temperaturile vor fi cu mult peste normalul acestei perioade, în toate regiunile. Se vor înregistra cantități de precipitații semnificative în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul țării. 

În săptămâna 16-23 decembrie, valorile termice vor fi normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriului României. 

Între 23 și 30 decembrie, temperaturile vor fi usor mai crescute în toate regiunile țării, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămâna. 

Cu toate că luna noiembrie ne-a prins cu temperaturi de peste 20 de grade, iată că ușor, ușor valorile termice intră în normal. Pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă și știm cu toții cât de imprevizibilă poate fi iarnă, este important să știm la ce să ne așteptăm. 

Astfel, potrivit prognozei meteo accwheater.com, primii fulgi de zăpadă își vor face apariția în jur de 5-6 decembrie când maximele se vor încadra între 2 și 3 grade C, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și -4 grade C. 

prognoza meteo iarna 2019

Cei care plănuiesc să petreacă sărbătorile în Capitală vor avea parte de o vreme caldă. De Crăciun, temperaturile vor atinge 5-6 grade după-amiaza și un grad pe timpul nopții. Pentru cei care vor să simtă magia Crăciunului avem o veste proastă: de Crăciun nu sunt anunțate ninsori în București.

La munte, temperaturile vor mai scădea doar cu un grad, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. De asemenea, nici Brașovul nu va avea parte de ninsori de Crăciun.

De Revelion, temperaturile se anunță a fi puțin mai scăzute. Astfel, vom avea 2-3 grade după-amiaza și -3, -2 grade C pe timpul nopții. Bucureștenii nu se vor putea bucura de zăpadă nici de Revelion. 

La munte, de Revelion se anunță maxime de până la 2 grade, iar pe timpul nopții vor fi -4 grade C. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă
O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.