Dansul la bară a devenit sport oficial național și în România. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru participare la Jocurile Olimpice

Dansul la bară a devenit sport oficial național și în România. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru participare la Jocurile Olimpice

Alida Enache

Este oficial! România devine una dintre primele țări care recunoaște dansul la bară ca sport național. În plus de asta, au început și demersurile pentru crearea unei federații care să permită participarea țării nostre la Jocurile Olimpice.

Vești bune pentru îndrăgostiții și practicanții de sport la bară! Alături de Statele Unite ale Americii, Finlanda, Polonia, Grecia, Haiti și Norvegia, România declară dansul la bară sport național. Asociația BuNa Pole Sport încearcă de aproximativ patru ani să demonstreze românilor că dansul la bară înseamnă echilibru, flexibilitate și forță și că se poate discuta și despre a face performanță în acest domeniu.

"De azi, eu zic că se schimbă mentalitatea, este foarte greu pentru anumite persoane să accepte laturile care există, există striptease la bară, da, dar noi azi dorim să fie acceptat sportul la bară. Înseamnă mult un pas către jocurile olimpice și așteptăm cât mai multe persoane să înceapă cu drag acest sport.", a spus Nadia Buduruși, reprezentant al Asociației Bună Pole Sport.

Acum că Ministerul de Resurse a recunoscut această ramură sportivă, au început deja demersurile pentru înființarea Federației Naționale Pole Sport. Astfel, România va putea participa la Jocurile Olimpice și tinerii pasionați de dans la bară ar putea excela în domeniu.

Mira, de exemplu, o tânără care practică gimnastică încă de la 11 ani, este foarte optimistă în ceea ce privește viitorul ei și speră să câștige numeroase premii în numele României, practicând sport la bară.

"La început simțeam că bat pasul pe loc, că nu fac nimic spre a avansa, dar defapt eu făceam progrese foarte mari. Îmi doresc să excelez în continuare în acest domeniu și să aduc titluri României și Federației pentru că este o mare realizare pentru noi.", a mărturisit ea pentru Antena 3 CNN.

Ana Ciorap, de asemenea, este încântată să practice un astfel de sport, chiar dacă impune un mare sacrificiu și efort.

"E foarte greu să susții greutatea, să zâmbești, să fii grațioasă în același timp, nu este încă ușor, dar este frumos", a spus ea pentru sursa menționată anterior.

Laura Dragomir, antrenor de sport la bară, consideră că spotul la bară "îmbină și partea artistică din balet și partea de forță și partea de îndemânare și să fii prezent 100%, pentru că un moment de neatenție poate fi riscant".

Citește și: Caz rar întâlnit în toată lumea! Cum arată băiatul din India care suferă de sindromul vârcolacului

Surse foto: iStock

Surse articol: Spynews, Antena3, Protv

Articolul urmator
Este oficial, nouă lege în România! Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol
Este oficial, nouă lege în România! Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol
Ce sport ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce sport ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.