Caz rar întâlnit în toată lumea! Cum arată băiatul din India care suferă de sindromul vârcolacului
Diferențele fizice au reprezentat dintotdeauna un motiv de neînțelegeri între oameni. Se pare că încă mai există anumite persoane care îi judecă pe cei speciali. Unii se lasă afectați de cuvintele dureroase ce se îndreaptă către ei, dar pentru alții, critica devine constructivă în timp. Astăzi vom analiza exemplul unui tânăr din India, care suferă de o afecțiune extrem de rară. Pe el, suferința acumulată l-a făcut să devină mai puternic. Este un caz fericit!
Lalit Patidar are 17 ani și trăiește în satul Nandleta din Madhya Pradesh, India. S-a născut cu hipertricoză, denumită și „sindromul vârcolacului”. Cum se manifestă? Este, de fapt, o creștere anormală de păr pe față sau pe corp, cauzată de o tulburare endocrină. Există două tipuri distincte de hipertricoză: hipertricoza generalizată, care apare pe întregul corp, și hipertricoza localizată, care se limitează la o anumită zonă. De asemenea, poate să fie congenitală (prezentă la naștere) sau dobândită mai târziu în viață.
Băiatul a avut toată viața probleme în societate din cauza acestui diagnostic. La școală, colegii l-au criticat permanent pentru felul în care arată și l-au făcut de multe ori să își piardă încrederea în sine. Aspectul fizic este singura diferență dintre el și alți oameni. În rest, se comportă normal și poate face absolut tot ce pot face și alți tineri de vârsta sa.
„Provin dintr-o familie normală, tatăl meu este fermier, iar în prezent sunt elev în ultimul an de liceu și studiez în clasa a XII-a. În același timp, îmi ajut tatăl la muncile agricole.”, s-a prezentat el.
Totuși, părul de pe corpul lui i-a speriat pe ceilalți copii, care l-au respins în repetate rânduri. Din păcate, acest aspect i-a marcat profund copilăria.
„Copiii erau îngrijorați că mă voi întoarce să îi mușc la fel ca un animal.”, a mărturisit.
Lalit Patidar își amintește perfect momentul în care a realizat că este diferit și probabil nu va uita niciodată jignirile celor din jur.
„Am avut părul acesta toată viața mea, părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere, dar nu am observat cu adevărat că ceva era diferit la mine până când am avut în jur de șase sau șapte ani. Atunci am observat pentru prima dată că părul îmi creștea pe tot corpul, așa cum nu nu mai văzusem la nimeni altcineva. Colegii mei de școală obișnuiau să mă tachineze, mă strigau „maimuță”, unii oameni îmi spun că este foarte înfricoșător, iar alții îmi mai spun „fantomă”. Ei cred că sunt un fel de ființă mitică, dar chiar nu sunt. Când eram mic, am întâlnit și oameni care au aruncat cu pietre în mine. Este nedrept pentru un copil care nu a cunoscut nimic diferit. Încet-încet mi-am dat seama că am păr pe tot corpul și că sunt diferit de oamenii obișnuiți într-un mod bun, sunt unic.”, a spus el.
Deși s-a luptat cu bullying-ul în copilărie, acum s-a maturizat și a învățat să nu mai bage în seamă răutățile. Știe că nu își poate schimba soarta, mai ales că nu există remediu pentru o astfel de afecțiune.
Vezi și: 8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut
„Nu există niciun leac în prezent. Îl tund dacă simt că devine prea lung. Este ca părul din cap, va continua să crească, nu am altă modalitate de gestiona situația și nu cred că va exista vreodată un remediu. Am ajuns să învăț multe lucruri în timpul călătoriei mele, cel mai important este că am învățat că sunt unul la un milion, că nu ar trebui să renunț niciodată și că trebuie să trăiesc viața la maxim. Vreau să merg mereu înainte și să fiu fericit. Sunt diferit, dar de cele mai multe ori diferențele noastre sunt cele mai mari puncte forte ale noastre și sunt mândru că sunt eu.”, a mai zis.
View this post on Instagram
În ciuda afecțiunii de care suferă, Lalit Patidar a învățat și cum să se facă iubit de alții. Contul lui de Instagram a strâns peste 100 de mii de urmăritori. Unii au intrat în comunitatea lui din curiozitate, iar alții fiindcă îl admiră pentru asumarea de care dă dovadă. În prezent, încearcă să le explice oamenilor că toți cei diferiți ar trebui priviți și tratați ca de la egal la egal.
„În final, vreau doar să spun că trebuie să respectați întotdeauna toți oamenii, indiferent de cum arată sau de ce boli suferă. Purtați-vă întotdeauna bine cu toată lumea, tratați-i cu bunătate pe toți, căci nu știți niciodată prin ce trece o persoană. Este important să fii fericit, dar și să îi faci pe ceilalți fericiți.”, este îndemnul lui.
Tânărul face acum și vloguri în care vorbește despre problema lui și despre stima de sine. De asemenea, le arată celor care îl urmăresc și cum decurg unele zile din viața sa, în timp ce se implică în activitățile de la ferma familiei. Ce părere ai despre el? Poate fi considerat un exemplu de putere? Până la urmă, a reușit să spargă barierele sociale și să convingă o mulțime de oameni să îi asculte povestea.
Citește și: Femeie căsătorită cu fratele vitreg. Mama ei a fost prima care a încurajat-o