De la prinț la prins. Ce se întâmplă acum cu Paul de România

De la prinț la prins. Ce se întâmplă acum cu Paul de România

Ramona Jurubita

Prințul Paul al României (73 de ani) a fost prins în Franța, după ce s-a ascuns de autorități mai bine de un an și jumătate. În decembrie 2020 a fost dat în urmărire internațională, fiindcă a părăsit țara fix în momentul în care trebuia să fie ridicat de polițiști și dus în spatele gratiilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis sentința definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa în ultima lună a anului 2020. Atunci, nepotul Regelui Carol al II-lea a fost condamnat la trei ani și patru luni cu executare. Pentru că nu a vrut să ajungă la închisoare, a hotărât să fugă din țară, punând pe toată lumea în alertă. Acum, la un an și jumătate de la ziua în care trebuia să fie închis, polițiștii din Franța au reușit să îi dea de urmă.

Paul de România îmbrăcat elegant în cadrul unui interviu din anul 2017.

Acestea sunt informațiile făcute publice de Poliția Română printr-un comunicat oficial:

„Astăzi, 27 iunie, în urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și Direcția Generală a Jandarmeriei din Franța, a fost depistat, în Paris, un bărbat de 72 de ani, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia către țara noastră, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare.

La data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii împotriva persoanei capturate.

În vederea localizării, suportul operativ a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale, în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, ambele din cadrul IGPR.

De asemenea, au acordat sprijin și polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Măsurile pentru depistarea persoanei au fost puse în aplicare de Office Central de Lutte contre la Delinquance Itinerante (OCLDI) din cadrul Direction Generale de la Gendarmerie Nationale (DGGN).” 

Inițial, s-a crezut că ar fi plecat în Portugalia și se vehicula că ar fi vrut să ceară azil politic în Luxemburg sau Liechtenstein.

Soția sa Lia Triff (73 de ani) a cerut ca acesta să fie decăzut din drepturile părintești, fiindcă nu putea pleca în Marea Britanie cu fiul lor Carol Ferdinand Lambrino (11 ani), tocmai pentru că nu avea acordul bărbatului dispărut. În cele din urmă, instanța i-a permis să plece și a reușit să îl înscrie pe cel mic la o școală din Regatul Unit.

Prințul Paul al României și soția sa Lia, în timpul unui interviu mai vechi.

Paul-Philippe al României s-a născut pe 13 august 1948, ceea ce înseamnă că își va petrece aniversarea de 74 de ani după gratii, în cazul în care autoritățile franceze se mișcă repede și îl extrădează curând.

Tatăl său (Mircea Grigore Carol Hohenzollern, cunoscut și sub numele de Prințul Mircea Grigore Carol al României) era fratele vitreg al Regelui Mihai I al României și s-a născut în urma relației lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino. Abia pe 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al bunicului său.

Citește și: Ce trebuie să știi despre Regina Elisabeta a României: cinci informații surprinzătoare

Surse foto: Youtube, Youtube, PolitiaromanaYoutube

Surse articol: ClickG4mediaDigi24Politiaromana

Articolul urmator
Se întâmplă în România! O femeie a murit după ce a așteptat ambulanța timp de două ore
Se întâmplă în România! O femeie a murit după ce a așteptat ambulanța timp de două ore
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.