Demonstrat științific: crampele menstruale, mai puternice decât un infarct

Demonstrat științific: crampele menstruale, mai puternice decât un infarct

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Dcotorii au declarat ceea ce multe – prea multe! – femei din lumea întreagă puteau să confirme de mult: durerile menstruale sunt unele dinter cele mai puternice dureri resimțite vreodată, sunt mai puternice chiar și decât un infarct.

Femeie dureri menstruale

Deși noi, femeile, știm că durerile menstruale se simt de parcă ai fi lovită, în mod repetat, în stomac din interior, explicatul acestui lucru altor persoane (a se citi “bărbații” în general) pare, de cele mai multe ori, o cauză pierdută.
Și asta în vreme ce, dornice să evităm a fi etichetate drept "prea sensibilă", "prea drama queen" sau "plângăcioasă" în timp ce ne confruntăm cu acest tip de durere, de cele mai multe ori strângem din dinți și suferim în tăcere. Dar nu și de acum înainte.

Crampele menstruale, sau dismenoreea așa cum se numește tehnic, au fost declarate ca fiind mult mai dureroase decât un atac de cord. John Guillebaud, profesor în sănătatea reproducerii de la University College din Londra, își bazează concluzia pe spusele mai multor paciente care au comparat cele două tipuri de dureri și au spus, fără să clipească, faptul că crampele menstruale sunt mai greu de suportat ca durerea suferită în timpul unui infarct.

Astfel, rezultatul acestui studiu este o ușurare pentru orice femeie chinuită, lună de lună, de dureri atât de intense încât cea mai clară comparație medicală a lor este una cu trăirile experimentate în timpul unei trăiri care îți poate aduce chiar și moartea. Este o ușurare faptul că acum, la orice replică usturătoare cu referire la “sensibilitatea” exagerată din acele zile ale lunii, avem li o explicație solidă, care până la ora asta a făcut deja înconjurul lumii.

Și, ca să încheiem subiectul într-o notă amuzantă... Știți de ce simt femeile durerile menstruației și ale nașterii? Ca să știe cum se simte un bărbat atunci când este răcit!

Articolul urmator
Caddy de la B.U.G Mafia a ajuns de urgență la spital după ce a suferit un infarct
Caddy de la B.U.G Mafia a ajuns de urgență la spital după ce a suferit un infarct
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.