Dezastrul făcut de britanici, după ce au cumpărat în neștire: "Și-au umplut frigiderele cu alimente, dar au expirat până să le mănânce". Au ajuns la gunoi

Dezastrul făcut de britanici, după ce au cumpărat în neștire: "Și-au umplut frigiderele cu alimente, dar au expirat până să le mănânce". Au ajuns la gunoi

Redactor Divahair.ro

Imagini îngrozitoare fac în acest moment înconjurul lumii: sute de kilograme de mâncare, cumpărată în isteria creată de pandemia de coronavirus, au ajuns la gunoi, în Marea Britanie.

Cumparaturi aruncate la gunoi

 Foto: Twitter/@jimbo_lmr

După ce au făcut cozi de kilometri la supermarketuri, isterizați că vor rămâne fără mâncare pe perioada pandemiei de COVID-19, britanicii nu doar că nu au consumat ce au cumpărat, dar au rămas și cu proviziile în frigider, până când acestea au expirat. Acum un adevărat spectacol al risipei: munți de fructe, legume, conserve și mâncăruri semipreparate, se  desfășoară în fața caselor celor care credeau că nu vor mai avea ce să mănânce pe perioada crizei. În tot ce acest timp, alte sute de mii de oameni nu au mai găsit nimic pe rafturile magazinelor și au trebuit să se descurce cum au putut.

Aceștia din urmă s-au revoltat pe rețelele de sociliazare unde au postat imagini cu kilograme de alimente aruncate la tomberoane. Mulți dintre ei chiar și-au exprimat indignarea, folosind cuvinte jignitoare la adresa celor care au făcut o asemenea risipă, fără să se gândească la semenii lor.

Foto: Twitter/AtwalAjit 

Te-ar putea interesa si: Predicțiile înfricoșătoare ale directorului OMS: "În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri și 50.000 de decese"

”Absolut dezgustător! Porci risipitori. Toate alimentele din pubele ar fi putut sp ajute persoanele nevoiașe. Acele banane aruncate la gunoi eu le-aș fi mâncat”, scrie un bărbat pe Twitter, după ce a văzut cumpărăturile aruncate la gunoi, în isteria pandemiei de coronavirus.

”De ce ar arunca cineva conserve nedesfăcute la gunoi? Acestea nu prea expiră. Și văd cu zecile în pozele astea”, mai scrie o altă femeie.

"Și-au umplut frigiderele cu alimente, dar au expirat până să le mănânce", spune altcineva.

”În ultimele două săptămâni a crescut cu 30%  procentul de mâncare aruncată la gunoi și am văzut în special mâncare proaspătă care a expirat și de care nimeni nu s-a atins,  caserolele erau nedesfăcute”, mai spune un angajat la serviciul de colectare a gunoiului din Marea Britanie.

Aceste poze ne aduc aminte de mesajul transmis acum mai bine de o săptămână de o asistentă medicală din Surrey, care, după o tură de 48 de ore, a găsit rafturile goale, atunci când a ajuns să-și facă și ea cumpărăturile pentru cele necesare.

Între timp, supermarketurile au raționalizat numărul de produse pe care îl poate cumpăra un client, iar autoritățile au interzis britanicilor să iasă din casă mai mult de o dată pe zi.

Citeste si: ANPC: Cum să îți faci cumpărăturile la magazin în siguranță, ca să nu duci coronavirus acasă

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări, din cauza pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a crescut accelerant, la 381 de persoane,  bilanțul total fiind de 1789 de victime, iar cel al îmbolnăvirilor a ajuns oficial la 25.150.

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Twitter

Articolul urmator
"Dumnezeu există!" O femeie a primit o nouă șansă la viață după ce i s-a extirpat o tumoare cerebrală la Iași
"Dumnezeu există!" O femeie a primit o nouă șansă la viață după ce i s-a extirpat o tumoare cerebrală la Iași
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.