Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

ANPC: Cum să îți faci cumpărăturile la magazin în siguranță, ca să nu duci coronavirus acasă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

În ultima vreme, mergem la cumpărături cu nod în gât și cu teama constantă că, pe lângă produsele achitate, ducem cu noi acasă și noul coronavirus. Și da, este normal să ne fie teamă, având în vedre faptul că umblăm în același spațiu închis cu alte mii (sute de mii?) de oameni, care respiră același aer cu noi, care ating aceleași produse ca noi. Și coșul acela de cumpărături... cine știe prin câte mâini a trecut?

Și câte și mai câte temeri și întrebări care ne îngheață inima avem când mergem după de ale gurii... Cunoscând sentimentul greu care ne încearcă pe toți, Asociaţia Naţională a Protecţiei Consumatorilor (ANPC) ne-a ajutat cu câteva informații importante care să ne ajute să ne facem cumpărăturile în siguranță.

O veste extrem de liniștitoare venită din partea aceleiași instituții este aceea că, în urma controalelor riguroase efectuate în cele mai vizitate centre comerciale, s-a constatat că majoritatea au luat deja măsuri de igienă împotriva noului coronavirus. Printre altele, asemenea modelului adoptat în străinătate, au fost plasate pe podea marcaje speciale care delimitează zonele de protecție individuală, pentru a ajuta oamenii să stea la o distanță de 1,5 metri unii de alții.

Citește și Predicțiile înfricoșătoare ale directorului OMS: "În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri și 50.000 de decese"

Ce să faci ca să nu iei coronavirus din supermarket

Directorul general al Asociaţia Naţională a Protecţiei Consumatorilor, Paul Anghel, a oferit, prin intermediul Ce se întâmplă doctore, câteva sfaturi populației pentru a face cumpărături în siguranţă în această perioadă de grea încercare pentru noi toți:

  1. Evitaţi orele de vârf!
  2. Nu atingeţi căruciorul de cumpărături fără mănuşi!
  3. Evitaţi plata cu bancnote!
  4. Nu pipăiţi fructele, legumele şi pâinea fără mănuşi!
  5. Ştergeţi ambalajele cu spirt sau şerveţele dezinfectante!
  6. Nu cumpăraţi mai mult decât aveţi nevoie!

Citește și Citește și: Mircea Dinescu își trimite lăutarii la livrări, după ce autoritățile i-au închis restaurantul, din cauza pandemiei

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta