Doi frați s-au regăsit după 30 de ani! Cum și-au dat seama că sunt rude

Doi frați s-au regăsit după 30 de ani! Cum și-au dat seama că sunt rude

Ramona Jurubita

Robert Horvat (34 de ani) și Ionel Răducu Dincă (32 de ani) au fost despărțiți de părinți când erau mici. Mezinul a rămas cu mama, iar cel mare cu tata. Cei doi bărbați s-au regăsit acum, la 30 de ani după separare.

Frații sunt din Gorj, dar amândoi au alte vieți în străinătate, acolo unde și-au găsit un rost. Robert Horvat și-a dorit din tot sufletul să își întâlnească fratele mai mic, așa că a făcut tot posibilul pentru a-i da de urmă.

Fiindcă mama lor a murit, i-a fost greu să afle informații despre copilul care rămăsese doar în grija ei și despre care nimeni altcineva din familie nu avea vreo informație. A aflat apoi că fratele cel mic a fost abandonat pe peronul gării din Târgu Cărbunești, când avea 2 ani.

Ionel Răducu Dincă (32 de ani) și Robert Horvat (34 de ani)
Ionel Răducu Dincă (32 de ani) și Robert Horvat (34 de ani)

Ionel Răducu Dincă (Eduard, pe numele lui de atunci) a stat o perioadă într-un centru de plasament, apoi a ajuns într-o familie din Novaci și a crescut acolo, fără să știe că are un frate mai mare.

Destinul i-a dus în direcții diferite, iar întâlnirea nu ar fi fost posibilă fără perseverența fratelui mai mare care nu a renunțat la visul său. Stabilit în Anglia din 2014, s-a gândit mereu la ce a lăsat în urmă acasă, în România. 2022 a fost anul care i l-a adus în brațe pe fratele său mai mic.

„Mereu am avut o speranță, dar nu era foarte mare, nu credeam că o să se întâmple, dar uite că s-a întâmplat.”, a declarat acesta pentru Digi 24.

Fiindcă nu s-ar fi descurcat singur cu documentarea, Poliția și Protecția Copilului din Gorj s-au implicat în cercetare.

„Povestea începe acum 30 de ani, în 1992 când doi copii, la date diferite au fost abandonați în gara Târgu Jiu, predați poliției Târgu Jiu, după care au ajuns în leagănul de copii de la Târgu Cărbunești cum era în acea vreme.”, a declarat Lucian Zălog, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Din spusele acestuia, nu s-a știut din prima care dintre băiețeii abandonați în 1992 în gara din Târgu Jiu era fratele lui Robert Horvat. Identificarea lui a fost posibilă datorită abilității tatălui de a recunoaște un semn din naștere pe corpul fiului său.

„O mamă și o bunică, am aflat astăzi, și-au abandonat la Poliția Târgu Jiu copilul, declarând că l-au găsit în gară și nu știu cine este.”, a precizat pentru Antena 3 Lucian Zălog, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Și poliția a depus eforturi în rezolvarea acestui caz, așa că la revederea celor doi au participat și agenții implicați în poveste. Cei doi și-au dat întâlnire pe aeroportul din Oradea.

„Colegii mei au depus eforturi destul de mari pentru rezolvarea acestui caz. Deși inițial părea un caz de dispariție aparent uzual, se pare că nu era așa.”, a spus Oana Vlăduț, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Ionel Răducu Dincă a auzit prima oară că ar avea un frate abia în jurul vârstei de 20 de ani. Totul a pornit de la niște zvonuri care i-au fost confirmate abia acum, după ce a trecut de 30 de ani.

„Eu pe undeva prin 2010-2014, pe acolo, am auzit ceva, un zvon doar. Nu știam nimic.”, a mărturisit bărbatul în vârstă de 32 de ani.

Și tatăl celor doi frați din Gorj a fost prezent în momentul în care aceștia s-au văzut pentru prima dată după 30 de ani. Eugen Horvat s-a declarat emoționat de această întâlnire și cu greu și-a găsit cuvintele.

„Speranța moare ultima dată.”, a spus bărbatul.

După ce vor petrece câteva zile împreună, în speranța că vor recupera timpul pierdut, cei doi își vor vedea în continuare de viața pe care o au în prezent.

Pe 18 august, fiecare se va întoarce la casa lui. Fratele mare va pleca în Anglia, acolo unde trăiește deja de opt ani și unde studiază să devină asistent medical, iar cel mic în Germania, unde lucrează în construcții. Amândoi au locuri de muncă departe de țara natală, dar cel mai probabil viața lor se va schimba acum, fiindcă vor ține legătura și se vor sprijini unul pe celălalt.

Citește și: Prietene din copilărie si vecine află, după 60 de ani, că sunt, de fapt, surori

Surse foto: Digi24

Surse articol: Digi24YoutubeAdevarul

Articolul urmator
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.