Doliu în România! A murit soția lui Tudor Gheorghe, actrița Georgeta Luchian

Doliu în România! A murit soția lui Tudor Gheorghe, actrița Georgeta Luchian

Redactor Divahair.ro

Prima lună din an nu vine cu vești bune pentru noi. Îndrăgitul artist Tudor Gheorghe este în doliu, după ce soția sa, Georgeta Luchian, s-a stins din viață.

Au fost împreună timp de 56 de ani și numai moartea i-a putut despărți. Georgeta Luchian Tudor (86 de ani), soția lui Tudor Gheorghe (75 de ani) a murit în urmă cu scurt timp. Actriță, poetă, om de cultură, soție și mamă devotată, Georgeta Luchian Tudor a trecut la cele sfinte, anunțul oficial fiind făcut printr-un comunicat al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”.

tudor gheorghe si georgeta luchian

Conform aceluiași comunicat, aflăm că viața de artist nu a fost printre primele dorințe ale sale, dar a reușit să devină totuși figură cunoscută și iubită în teatrul românesc. „A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai”.

Într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani, actrița Georgeta Luchian mărturisea că nu regretă nicio decizie și că a iubit aproape toate rolurile cărora le-a dat viață.

Am iubit aproape toate rolurile. Spun «aproape», deoarece au fost şi câteva roluri impuse, dar pe care trebuia să le facem. În rest, am avut roluri mari şi mici. Mi-au plăcut toate! Cu un rol mic, dacă îl reuşeşti, poţi avea mai mult succes decât un rol mare. Mi s-a întâmplat… Şi am avut mari satisfacţii (…) Fiecare rol, fiecare piesă – altă poveste, altă soartă…”, spunea artista.

O altă poveste a jucat și acasă, în viața reală, alături de partenerul său de viață Tudor Gheorghe. Au clădit 56 de ani de iubire și devotament, departe de ochii presei și evenimentele mondene. Nu își însoțea partenerul la concerte și a crezut întotdeauna că secretul unei căsnicii fericite îl reprezintă libertatea și încrederea reciprocă.

Nu am fost geloasă niciodată. Mereu i-am spus că ușile sunt deschise, pleacă și nu se mai întoarce. Dacă e nevoie, deschidem și geamurile. Degeaba ții un om cu forța.(…) Îmi doresc cel mai mult pe lumea asta să reînvie dragostea între români", spunea soția Georgeta Luchian.

A debutat la Naționalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais și în anii ce au urmat a încântat publicul cu roluri precum: Maria Lothundiaz (Valetul de cupă de H. de Balzac), Cenușăreasa (Pantofiorul de aur de E. Lițu), Dona Anna (Țărăncuța din Getafe de Lope de Vega), Cellia (Volpone de Ben Johnson), Dona Angela (Doamna nevăzută de Calderon de la Barca), Păuna (O piatră de hotar de Ion D. Sîrbu), Ara (Arca Bunei Speranțe de Ion D. Sîrbu), Clarice (Slugă la doi stăpâni de Goldoni), Sanda Augustin (Amurgul acela violet de Ion D. Sîrbu), Marion (Marion Delorme de V. Hugo), Domnișoara Nastasia (Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu), Nora (Nora de H. Ibsen), Viorica (Micul infern de Mircea Ștefănescu).

Sursa foto: tncms.ro.

Surse: radiooltenia.ro, digi24.ro, agerpres.ro.

Articolul urmator
Doliu în familia lui Adrian Mutu! Mama celebrului fotbalist s-a stins din viață la 71 de ani
Doliu în familia lui Adrian Mutu! Mama celebrului fotbalist s-a stins din viață la 71 de ani
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.