Doliu la Hollywood! A murit celebra actriță din "Seinfeld"

Doliu la Hollywood! A murit celebra actriță din "Seinfeld"

Alida Enache

Estelle Harris, actrița americană care i-a dat viață personajului Estelle Costanza din serialul de comedie “Seinfeld”, a murit la vârsta de 93 de ani, în Palm Desert, California. Aceasta a lăsat în urma sa trei copii, trei nepoți și un strănepot. Cel care a făcut anunțul decesului a fost impresarul acesteia, Michael Eisenstadt, iar, ulterior, vestea a fost confirmată și de către familia îndurerată.

„Cu cel mai mare regret și tristețe vă anunț că Estelle Harris a murit în această seară, la 6:25 p.m. Bunătatea, pasiunea, sensibilitatea, umorul, empatia și dragostea ei au fost, practic, de neegalat. Tuturor celor care au cunoscut-o le va fi teribil de dor de ea. Pasiunea ei a fost munca ei, iar munca ei a fost pasiunea ei”, a transmis Glen Harris, fiul ei, conform Daily Mirror.

 Imagine cu Estelle Harris din SeinfeldSursa foto: Youtube

Recunoscută pentru insultele ei amuzante și absurde, mult iubita mamă a lui George din faimosul sitcom al anilor ‘90 a cucerit rapid publicul cu personalitatea sa debordantă și cu tonalitatea înaltă a vocii. Estelle era ''amuzantă, adorabilă și guralivă'', după cum o declara chiar ea în trecut, dar și foarte cicălitoare. “Fiul ei ” încerca, în zadar, să o convingă se plece în Florida, departe de cartierul newyorkez unde se desfășoară serialul.

''Ea este mama pe care o iubește toată lumea, chiar dacă e o pacoste'', a mărturisit ea pentru Pittsburgh Post-Gazette, în 1998. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Female Filmmakers Fuse (@femalefilmmakersfuse)

Estelle Harris a dat o valoare incredibilă celor nouă sezoane - unde a apărut în 27 de episoade - din serialul care a consacrat-o, dar și numeroaselor proiecte din care a făcut parte mai apoi. Ea a mai interpretat-o pe Muriel din serialul popular marca Disney ''The Suite Life of Zack & Cody'', unde a intrat în atenția generației tinere de telespectatori. De asemenea, a asigurat și vocea personajului Mrs Potato Head în Toy Story 2. A mai apărut în multe alte filme, printre care le amintim pe „Brother Bear” (2003) şi „Tarzan II” (2005), dar și seriale precum „Godzilla: The Series”, „Hercules”, „The Wild Thornberrys”. 

 

Actrița s-a născut în New York, în data de 22 aprilie 1928 și a copilărit într-o suburbie din orașul Pittsburgh. Părinții săi erau Isaac și a Annei Nussbaum, imigranți polonez-evrei, proprietarii unui magazin de dulciuri. Aceasta s-a căsătorit în anul 1952 și a devenit mama a trei copii: Eric (născut în 1957), Glen (născut în 1961) și Taryn (născută în 1964). Soțul ei, Sy Harris, a murit în anul 2021.

Cariera ei a luat amploare în 1977, dar pasiunea pentru comedie și-o descoperise încă din timpul liceului, pe când juca în piese de teatru.

 

Citește și: Actorul american William Hurt a murit, cu exact o săptămână înainte de a împlini 72 de ani

Surse articol: BBC, Deadline, Dailymail

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.