"Dumnezeu există!" O femeie a primit o nouă șansă la viață după ce i s-a extirpat o tumoare cerebrală la Iași

"Dumnezeu există!" O femeie a primit o nouă șansă la viață după ce i s-a extirpat o tumoare cerebrală la Iași

Anca Marcus

În lumea medicală, uneori, speranța poate apărea dincolo de orizont. Este povestea cu final fericit a unei femei de 40 de ani din Focșani, care a găsit acea rază de lumină în mâinile pricepute ale medicilor de la Iași. O echipă de neurochirurgi, sub îndrumarea conf. univ. dr. Lucian Eva, s-a angajat într-o luptă curajoasă pentru a-i salva viața. 

Cu ani în urmă, viața i s-a întunecat din cauza unui diagnostic cumplit: tumoare cerebrală. Cu toate că fiecare zi era o bătălie și fiecare moment era marcat de durere și incertitudine, Simona nu a renunțat la speranță.

O nouă șansă la viață a venit atunci când a ajuns la Iași, în căutarea ajutorului medical care ar putea schimba cursul lucrurilor.

Echipa de medici de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași nu a privit cu îngrijorare cazul complex, ci cu hotărâre și inovație.

Tumoarea era recidivantă, iar complicațiile anterioare adăugau un grad suplimentar de dificultate. Cu toate acestea, echipa medicală nu s-a dat bătută. 

Medicii din Iași au luptat pentru viața Simonei

Operația de extirpare a tumorii a fost un proces complex și delicat, ce a durat mai multe ore. Însă, echipa medicală nu a cedat în fața provocării.

Cu pricepere și dedicare, ei au reușit să îndepărteze întreaga tumoare. În ciuda obstacolelor, chirurgii au luptat pentru viața pacientei cu determinare și abilitate.

După intervenție, echipa medicală a așteptat cu sufletul la gură rezultatul final anatomopatologic.

Ea a fost diagnosticată la momentul respectiv cu o tumoare de grad intermediar. Evoluția a fost destul de bună o perioadă de timp, după care s-a înrăutățit. A venit la noi.

S-a adresat spitalului. A fost consultată, investigată imagistic și s-a luat decizia de a reinterveni chirurgical, fiind singura ei șansă.

Operația, de data aceasta, a constat într-o rezecție maximală a acelei tumori, cu scopul de a-i oferi șansa de a depăși această etapă și de a o vindeca sau, în cel mai rău caz, de a-i prelungi viața, să spunem așa”, explică medicul Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

 medic in timpul unei operatii pe creier

„Dumnezeu există”

Pentru Simona din Focșani, șansa pentru o nouă viață părea să fie aproape de zero. În alte unități medicale, i s-a spus că intervenția nu este posibilă din cauza lipsei mijloacelor necesare. 

De mult timp doream să ajung la domnul Eva, de mult timp gândeam la asta. În timp ce eram în spital, am meditat la această posibilitate. L-am contactat pe domnul profesor, un om deosebit.

Să-i dea Dumnezeu sănătate. Am ales să vin la el și am urmat toate indicațiile necesare. Eu veneam după zece zile de spitalizare la Focșani. El a fost de acord să mă vadă și să mă ajute. Mi-a oferit tot sprijinul necesar. Am înțeles că a reușit să înlăture aproape întreaga tumoare.

În două zile m-am recuperat pe culoarul spitalului. În concluzie, sunt fără cuvinte. În final, pentru toată lumea: Dumnezeu există! Trebuie doar să știi să-I ceri ajutorul și să-I mulțumești în momentul potrivit”, a spus Simona.

medic pregătit de operație

Echipa de la Iași a schimbat cursul acestei povești. Iar cuvintele de refuz au fost înlocuite cu acțiuni hotărâte și cuvinte de încurajare.

Practic, acesta este rolul nostru aici: să depășim limitele, și asta facem în fiecare zi, cu fiecare pacient care ne solicită ajutorul, indiferent de patologia fiecăruia. Nu reușim întotdeauna să îi salvăm pe toți, deoarece suntem și noi limitați.

Cu toate acestea, putem contribui la depășirea etapei respective, la prelungirea vieții lor, la îmbunătățirea calității acesteia și, de cele mai multe ori, fără a exagera, chiar la vindecarea lor”, concluzionează medicul Lucian Eva.  

În final, această poveste ne arată că, în fața adversității, credința poate face minuni. În momentele cele mai întunecate ale vieții sau în cele mai complicate cazuri medicale, speranța și determinarea pot schimba destine.

Citește și Simptome pe care le au oamenii cu tumoare pe creier

Surse foto: Pexels, Pexels, Captură Facebook

Surse articol: Adevărul, Ziarul de Iași

Articolul urmator
O femeie din Iași a primit o nouă șansă la viață. Medicii Spitalului de Neurochirurgie au operat-o cu succes, extirpând o tumoare de 20 de centimetri
O femeie din Iași a primit o nouă șansă la viață. Medicii Spitalului de Neurochirurgie au operat-o cu succes, extirpând o tumoare de 20 de centimetri
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.