Ela Crăciun te învață să eviți greșelile care îți pot distruge vacanța

Ela Crăciun te învață să eviți greșelile care îți pot distruge vacanța

Andreea Constantin

Momentul așteptat cu nerăbdare de mai toate familiile este cel al plecării în vacanță, iar pentru a ne bucura din plin de clipele petrecute împreună, chiar și în compania celor mici, Ela Crăciun știe cel mai bine că trebuie să ținem cont de un set de reguli foarte clar.

Cu o experiență impresionantă atunci când vine vorba despre creșterea copiilor de vârste și generații diferite, Ela Crăciun este cu siguranță o expertă și în materie de călătorit alături de copii. Pentru a se bucura de clipe de liniște și a fi mereu în siguranță atunci când relaxarea este pe primul loc, Ela Crăciun a dezvoltat un set de reguli de la care nu se abate niciodată.

În primul rând, atunci când ne aflăm în vacanță cu întreaga familie, este foarte importat să nu subestimăm importanța hidratării, motiv pentru care Ela Crăciun recomandă să avem mereu la îndemână o sticlă cu apă, din care celor mici să li se reamintească să bea regulat.

,,Băuturile acidulate și cu îndulcitori nu sunt recomandate în zilele caniculare. Zahărul poate duce la deshidratare. Totuși, consumul moderat de sucuri naturale sau înghețată de fructe făcută în casă poate fi o alternativă sănătoasă pentru a satisface pofta de dulce a copiilor, fără a le afecta sănătatea. Cum îți dai seama dacă copilul nu a băut suficientă apă: buze uscate, urină închisă la culoare, oboseală excesivă. În această situație, nu trebuie să îi dai lichide în exces într-un timp scurt. Încurajează-l să bea înghițituri mici și frecvente pentru a se rehidrata treptat.”, explică Ela Crăciun.

O altă regulă extrem de importantă de urmat în vacanțe este cea a respectării programului de somn, pentru a evita tantrumurile și a nu distruge rutina construită cu greu acasă. 

Totodată vacanța este momentul ideal pentru a-i învăța pe cei mici cum să interacționeze cu mediu înconjurător, fără a li se permite accesul pe telefoanele mobile.

,,Chiar și în timpul liber, este important să nu permitem copiilor să petreacă prea mult timp  pe telefoane sau cu jocuri video. Aceste activități pot limita interacțiunea reală cu prietenii sau membrii familiei. Încurajează copiii facă activități interactive și sociale, precum jocuri în aer liber sau explorarea naturii. Comunicarea și interacțiunea sunt esențiale pentru dezvoltarea emoțională și socială.”, declară Ela Crăciun.

Alte elemente extrem de folositoare în asigurarea bunei desfășurări a vacanței noastre sunt: folosirea cremei de protecție solară chiar și în timpul unei plimbări în parc sau în oraș și alegerea hainelor din materiale cât mai ușoare și respirabile, cum ar fi cele din bumbac și in.

Atunci când apetitul copiilor este redus în vacanță nu trebuie să ne impacientăm, consideră ELa Crăciun ci în schimb să le oferim fructe și legume proaspete.

În plus, ,,ochelarii de soare de calitate, cu protecție UV corespunzătoare pentru ochii sensibili, poate ajuta la reducerea expunerii la radiațiile UV și la prevenirea problemelor oftalmologice. Dacă plecați departe de casă, puneți în bagaj și un kit de prim ajutor pentru a trata eventualele mușcături sau înțepături de insecte, dar și haine lungi, pentru serile în care devin foarte active.”, consideră celebra mămică.

Odată luate în calcul aceste sfaturi, cu siguranța șansele unei vacanțe reușite cresc considerabil, iar mămicile vor avea cu siguranță timp să se bucure și ele de câteva clipe binemeritate de respiro.

Autoare a trei volume de succes dedicate creșterii copiilor și eficientizării vieții de familie, Ela Crăciun a absolvit de curând cursul de parenting conștient al celebrei doctor Shefali.

Articolul urmator
Primul spital din România care a înființat o secție pentru persoanele cu autism se află în Iași
Primul spital din România care a înființat o secție pentru persoanele cu autism se află în Iași
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.