Eliza, o elevă eminentă din Mureș, și-a dat ultima suflare după ce ar fi luat prea multe pastile pentru hipertensiune

Eliza, o elevă eminentă din Mureș, și-a dat ultima suflare după ce ar fi luat prea multe pastile pentru hipertensiune

Ramona Jurubita

O elevă eminentă din Mureș a murit subit, pe 4 octombrie 2023, după ce i s-a făcut rău și a ajuns de urgență la spital. Eliza Tușinean era în clasa a XI-a, în cadrul Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni din județul Mureș, acolo unde profesorii și colegii ei au rămas fără cuvinte la aflarea veștii.

Mama tinerei a apelat marți seară, pe 3 octombrie, numărul unic de urgență 112, iar echipajul de pe ambulanță a decis că trebuie transportată imediat la spital. A ajuns în cel mai scurt timp la Spitalul municipal din Târnăveni, iar după ce a fost stabilizată, a fost mutată la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș. Acolo și-a dat ultima suflare în mai puțin de 24 de ore.

Apropiații Elizei Tușinean sunt in stare de șoc, fiindcă nu știau să sufere de vreo boală gravă, ci doar că urmează un tratament pentru hipertensiune arterială. Tocmai de aceea, primele supoziții sunt legate de aceste pastile pe care medicul i le prescrisese. Se speculează că starea ei s-a înrăutățit după ce ar fi luat o doză mai mare față de cea recomandată de medic.

Mâinile unei femei care scoate pastile în două culori, verde și albastru, dintr-un recipient.

„La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Târnaveni au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa a decedat după ce a fost transportată la spital. Pe corpul acesteia nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul acesteia.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Aurica Mate-Sabău.

Liceul la care învăța Eliza Tușinean este cel mai bun din Târnăveni și unul dintre cele mai bune din județul Mureș, iar ea era una dintre cele mai bune eleve din clasă. A terminat a X-a cu media 9,95, iar acum era în clasa XI-a, la specializarea filologie.

„Era o elevă foarte bună și la învățătură și la suflet. Toată lumea este în stare de șoc.”, a spus Dan Sergiu, dirigintele fetei.

La scurt timp după ce fata s-a stins, conducerea unității de învățământ a distribuit în mediul online câteva cuvinte în memoria ei. A repostat textul publicat pe pagina oficială a organizației „Labirintul Jucăriilor Pierdute”:

„Eliza Tușinean, Lizu, cum îi spunea toată lumea, învăța la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnâveni, fiind în clasa a XI-D. Din păcate, azi, 4 octombrie 2023, a plecat spre o altă lume. Despre ea am putea să vă spunem mai multe, cum ar fi vorbele de rămas bun ale profesorilor, ale prietenilor și ale colegilor.

Eliza era o fată talentată. Nu era frumoasă, era foarte frumoasă! Era inteligentă și avea un vocabular bine dezvoltat. La fiecare oră avea doar 10. Era conștiincioasă și mai ales talentată. A participat din clasa a șasea la tot felul de olimpiade: de engleză, de română. Țin minte la spectacolul din 24 ianuarie, nu am remarcat-o doar eu. Mereu a fost remarcată de toți. A remarcat-o până și inspectorul, care a văzut-o atunci, pentru prima dată! Îmi spunea: Fata asta se va duce la actorie! Are o dicție și un talent de invidiat!. Nici nu-mi vine să cred, i-am predat numai jumătate de an, dar tare dragă mi-a fost. Cât i-am predat eu, stătea în prima bancă. Nici nu mi-aș fi putut imagina. Zâmbea, părea fericită.

Ne mai aducem aminte și ziua de 15 ianuarie 2023, Ziua Culturii Naționale și, totodată, 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Prin străfundurile gândirii s-a strecurat pronunția Elizei, care a recitat poezia „De ce să mori tu?” de Mihai Eminescu, poezie care, din păcate, i-a fost predestinată.”

Momentan nu s-a stabilit cauza decesului, așa că nimeni nu știe cu exactitate dacă pastilele pentru hipertensiune i-au curmat viața Elizei Tușinean. Aceasta este doar o presupunere făcută de persoanele care știau despre tratamentul ei.

Știre în curs de actualizare.

Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident

Surse foto: Facebook Labirintul Jucăriilor PierduteFreepik

Surse articol: Antena3Zi-de-ziGandul

Articolul urmator
Drama unei mame care a dormit în fața orfelinatului după ce autoritățile de acolo i-au luat copiii! „Nu dormeau fără mine și nu făceau nimic fără mine."
Drama unei mame care a dormit în fața orfelinatului după ce autoritățile de acolo i-au luat copiii! „Nu dormeau fără mine și nu făceau nimic fără mine."
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.