Erou neașteptat: un pensionar din București, în vârstă de 90 de ani, și-a donat agoniseala de o viață Maternității din Sibiu

Erou neașteptat: un pensionar din București, în vârstă de 90 de ani, și-a donat agoniseala de o viață Maternității din Sibiu

Ramona Jurubita

Dovada clară că faptele nu țin cont de vârstă sau cifrele din conturile bancare. Ioan Muțiu este un pensionar de 90 de ani din București care și-a donat toate economiile pentru a ajuta Maternitatea din Sibiu. Bătrânul este din Comuna Ludoș, județul Sibiu și a ales această maternitate pentru că a vrut să facă un bine județului natal. A strâns suma de 100.000 de lei și a donat toți banii fără să se gândească o secundă la nevoile lui.

Fotografia care însoțește postarea de pe pagina „Salvați Copiii România” despre gestul bătrânului care a donat 100.000 de lei pentru Maternitatea din Sibiu.

Sursa foto: Facebook SalvatiCopiiiRomania

Gestul pensionarului a fost apreciat și lăudat de medici, de cei din asociațiile pentru drepturile copiilor, dar și de toți locuitorii din Sibiu.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii România”.

Binefăcătorul poate fi considerat un erou de către părinții care au nou-născuți cu probleme și pentru care nu există aparatura necesară sau tratamentele de care cei mici aveau nevoie. Datorită ajutorului oferit de Ioan Muțiu, copiii de la Maternitatea din Sibiu pot fi acum vindecați. Suma donată se va îndrepta către programul de combatere a mortalității infantile.

Organizația Salvați Copiii România va achiziționa pentru Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Aparatul permite monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților la termen și prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar și la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicații ale afecțiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcționalității creierului și monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a declarat dr. Livia Ognean, șeful Secției de Neonatologie de la „Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”.

Postarea celor de la „Salvați Copiii România a strâns zeci de comentarii cu aprecieri la adresa bătrânului care a devenit eroul copiilor.

Respect!”, „Bravo! Bine gândit, înțelept!”, „De admirat.”, „Felicitări și mulțumiri!”, „Respect și multă sănătate domnului!”, sunt câteva dintre comentariile adăugate la postarea respectivă.

Citește și: Un medic român și-a donat salariul unei cauze nobile

Surse articol:RadorG4mediaNewsbucuresti

Sursa foto principală: Facebook SalvatiCopiiiRomania

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Erou la doar 16 ani! Cum a reușit un adolescent să salveze viața unui bărbat: ”Este îngerul meu păzitor, îi datorez viața”
Erou la doar 16 ani! Cum a reușit un adolescent să salveze viața unui bărbat: ”Este îngerul meu păzitor, îi datorez viața”
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.