Femeia care s-a plimbat în voie prin Spania și Italia și s-a întors cu boala în țara sa: "Ai vrut să ucizi milioane de oameni"

Femeia care s-a plimbat în voie prin Spania și Italia și s-a întors cu boala în țara sa: "Ai vrut să ucizi milioane de oameni"

Cristina Gherghina

Coronavirusul a băgat spaima în toate țările de pe glob, iar persoanele care se întorc din țările grav afectate reprezintă o amenințare la adresa întregii populații a unei țări. Este și cazul Carmelei Hontou, deținătoarea unui imperiu al modei, care s-a plimbat prin Italia și Spania, apoi s-a întors în țara sa natală, Uruguay, fără să anunțe pe nimeni, cu toate că este suspectă de coronavirus. 

Până vineri, 13 martie, Uruguay nu anunțase niciun caz confirmat de coronavirus, dar situația s-a schimbat. De vineri s-au anunțat primele patru cazuri, iar Carmela Hontou a ajuns ținta oamenilor panicați că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus. 

Uruguay este o țară mică, situată în America de Sud, cu o populație de circa 3.500.000 de oameni, tocmai de aceea nu a durat mult până când oamenii au aflat de ceea ce a făcut Carmela Hontou. 

carmela hontou

Sursă foto: Instagram

Citește și Medicamentele banale care pot învinge coronavirusul

"Eram mai mult moartă decât vie"

”Am avut grijă de toți uruguayenii mei”, a spus Carmela Hontou, în vârstă de 57 de ani. Evident, această declarație a atras multe reacții negative: ”Ai vrut să ucizi 3.000.000 de oameni. Ce naiba suflet poți avea, frumoaso? Care grijă?”.

În ianuarie, Carmela s-a dus la Milano pentru o reuniune la care au participat mai mulți designeri. Apoi, Carmela s-a întors în Montevideo, capitala Uruguay-ului.

”Acolo am avut febră 41 de grade. Da, 41 de grade, mai mult moartă decât vie. Am crezut că e de la schimbatul climei. Mi-au dat 14 zile de antibiotice, nu le-am luat pe toate. M-am simțit bine, am mers la prezentările de modă, am ieșit pe stradă, am vizitat”, a declarat patroana de 57 de ani. 

În februarie, în câteva zile, Carmela s-a plimbat prin Italia și Spania. ”Am vrut să zbor în Lombardia, dar se închisese tot. Așa că am rămas la Madrid”. 

carmela hontou coronavirus

Sursă foto: Instagram

”De unde era să știu? M-am simțit bine când am ajuns în Uruguay"

Întoarsă în Montevideo, aceasta a participat la o nuntă cu 500 de invitați.

”Jur că la aeroport am întrebat dacă o persoană care vine din Europa trebuie să primească un tratament special. Mi s-a spus că nu, am fost lăsată să plec. Am mâncat alături de mama mea, de 84 de ani. Seara am mers la o nuntă cu 500 de persoane. Nu aveam cum să nu mă duc, mirele era ca și copilul meu. Duminică, după nuntă, iar masă, cu o verișoară. Multă lume și acolo”, a povestit Carmela.

Citește și Coronavirusul din China a speriat România. Află care sunt cauzele răspândirii și cum trebuie să te fereşti

După nuntă, mai multe persoane au ajuns la spital, acuzând dificultăți respiratorii. Pe rețele de socializare a apărut un filmuleț de la nuntă care o înfățișează pe Carmela Hontou tușind. Pe fundal se pot auzi câțiva nuntași care o întreb dacă nu cumva are coronavirus. 

”De unde era să știu? M-am simțit bine când am ajuns în Uruguay. La fel și la nuntă!”, așa s-a apărat doamna Hontou. 

Pe 7 martie, Carmela Hontou a fost testată negativ pentru coronavirus. Ministerul Sănătății nu a luat nicio măsură pentru că doamna Hontou nu prezintă niciun simpton de coronavirus. ”Le-am spus că nu eu decid dacă mă investighează sau nu, ei trebuie să o facă, obligatoriu. Nu m-a ascultat nimeni. Sunt distrusă!”, a declarat Carmela.

Carmela Hontou și-a șters pagina de Facebook, nefăcând față criticilor aduse la adresa sa.

La auzul veștii, întreg Uruguay-ul a intrat în panică, iar acest caz dovedește că oricât de pregătită este o țară să facă față unei epidemii, un singur om care nu respectă regulile impuse de autorități poate fi o amenințare reală pentru întreaga populație. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Facebook; Istock

Articolul urmator
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.