Medicamentele banale care pot învinge coronavirusul

Medicamentele banale care pot învinge coronavirusul

Cristina Gherghina

Coronavirusul a pus stăpânire pe întreaga lume! Starea de panică este prezentă pe toate continentele și singurul lucru care ar putea liniști populația ar fi un tratament eficient împotriva virusului periculos. Se pare că o echipă de experți australieni în boli infecțioase au descoperit două medicamente care ar putea învinge coronavirusul, potrivit dailymail.co.uk.

Conform oamenilor de știință de la Universitatea din Queensland, Brisbane (Australia), medicamentele folosite pentru a trata malaria și HIV au fost fi folosite pentru a combate coronavirusul. Astfel, după lungi cercetări și teste, echipa de experți a ajuns la concluzia că există două astfel de medicamente: Clorochina și Lopinavir/Ritonavir. Cele două au reușit să vindece pacienții infectați cu coronavirus. 

Clorochina este un medicament antimalaric, iar Lopinavir/Ritonavir, cunoscut sub numele de marcă Kaletra, este un medicament combinat cu doze fixe pentru tratarea și prevenirea HIV/ Sida.

Te-ar mai putea interesa și Semne că ești infectat cu COVID-19

medicament coronavirus

Cât de eficiente sunt cele două medicamente?

Profesorul David Paterson, cercetător din Queensland, spune că speră să înscrie cât mai mulți oameni în studii farmaceutice până la sfârșitul lunii, pentru rezultate optime, ceea ce ar însemna că tratamentul va fi folosit pentru toate popoarele afectate. Totodată, Prof. David Paterson a spus că nu ar fi greșit să luăm în calcul eficiența acestor două tratamente în combaterea virusului. Acesta a explicat că în momentul în care unul dintre aceste medicamente a fost administrat unui pacient infectat cu coronavirus în Australia, tratamentul a dus la dispariția virusului din organismul pacientului. 

Prof. Paterson a declarat pentru news.com.au că există un tratament potențial eficient. "Pacienții ar putea încheia tratamentul cu aceste medicamente fără nici o urmă de coronavirus viabil în organismul lor". 

„Ceea ce vrem să facem în acest moment este un studiu clinic de amploare în Australia, care vizează 50 de spitale, iar ceea ce vom compara este un medicament, versus un alt medicament, comparativ cu combinația celor două medicamente”, a spus profesorul Paterson.

pacient coronavirus

Când va apărea tratamentul pentru COVID-19?

 Cu toate că tratamentul s-a dovedit a fost eficient în cazul unor pacienți suferinzi de COVID-19, prof. Paterson spune că testarea medicamentelor nu a fost efectuată într-un mod controlat sau măsurat, tocmai de aceea va mai trece ceva timp până când cercetătorii ne vor oferi un tratament sigur și eficient împotriva coronavirusului. 

Decizia de testare a medicamentului a fost luată pentru prima dată după ce chinezii din Australia au sugerat tratamentul după ce au auzit de cazurile pozitive ale suferinzilor din China continentală.

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

„Primii pacienți chinezi pe care i-am avut în Australia, au reacționat foarte bine când au fost tratați cu medicamentul pentru tratarea HIV”, a adăugat profesorul Paterson.

Reamintim că peste 170.000 de mii de oameni de pe întreg globul sunt infectați cu coronavirus și peste 6.500 de oameni au murit. 

După ce China a reușit să doboare virusul periculos, alte țări au fost lovite din plin de coronavirus. Aproape 25.000 de mii de cazuri au fost confirmate în Italia, în jur de 14.000 mii în Iran, 8.000 mii în Spania și peste 5.000 de alte cazuri au fost confirmate în Germania și Franța. 

Important de notat este faptul că și în spitalele din România se folosește un astfel de tratament, cu Kaletra, conform medicului infecționist Andrain Marinescu, de la Matei Balș. Tot acesta atenționează că, persoanele infectate cu COVID-19 să fie tratate doar intraspitalicesc, conform libertatea.ro. Marinescu avertizează însă că aceste medicamente nu se află într-un ghid al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și susține că soluțiile pe care le-au găsit medicii momentan, pentru a combate virusul.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?
Incepe quiz
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.