În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată

În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată

Anca Marcus

Pare că în ultima vreme asistăm la tot mai multe tragedii, iar catastrofele nu se mai opresc pe cuprinsul țării noastre. De data aceasta, Călimăneștiul, mai precis șantierul autostrăzii A7, a devenit scena unui nou dezastru național, produs în cursul nopții de 20 spre 21 septembrie. 

Marius, în vârstă de 29 de ani, proaspăt căsătorit și viitor tătic, se numără printre cei patru muncitori care au fost răpuși în noaptea de miercuri spre joi.

Tânărul și-a pierdut viața în urma unei explozii devastatoare petrecute pe șantierul autostrăzii Moldova, unde firma UMB se ocupa de lucrări de construcție.

Marius era proaspăt căsătorit

Marius Chiriac, originar din comuna Cârligele, județul Vrancea, era în toiul fericirii după ce tocmai își unise destinele cu Mădălina, o tânără educatoare provenită din aceeași comunitate.

În ciuda vârstei fragede, Marius era un muncitor dedicat și responsabil, ce lucra în schimbul de noapte pe șantierul Autostrăzii A7, un proiect ambițios menit să traverseze Moldova de la nord la sud.

Tragedia s-a abătut asupra lui Marius și a colegilor săi într-un moment neașteptat. El conducea un utilaj în momentul exploziei, iar acest fapt l-a costat viața.

Un destin promițător, sfârșit atât de crunt. Ne simțim nevoite să reiterăm: cu doar două săptămâni în urmă, spusese da în fața altarului, iar soția sa era însărcinată în luna a cincea.

Nici nu trebuia să fie de serviciu în acea noapte

Primarul comunei Cârligele, Ștefan Moscu, a dezvăluit că bărbatul nici nu trebuia să fie de serviciu în noaptea tragică. Decisese să țină locul unui coleg, acționând ca un adevărat erou.

Vestea morții lui Marius a fost devastatoare pentru comunitate.

Primarul a anunțat familia

Primarul a reamintit cu tristețe evenimentul fericit ce avusese loc abia la începutul lunii, data când i-a cununat pe cei doi tineri îndrăgostiți.

„După bucuria nunții, a venit această tragedie. Suntem șocați cu toții. Părinții m-au sunat disperați dimineață că nu le răspunde băiatul.

Am vorbit cu primarul de la Pufești, cu domnul prefect, apoi la Medicină Legală. Din păcate, toți mi-au confirmat că nu mai este, că băiatul a murit.

Era un băiat cuminte, liniștit, muncitor. M-a bucurat mult să-i văd mire și mireasă, i-am cununat în urmă cu două săptămâni. Și acum această nenorocire”, a declarat Ștefan Moscu, primarul comunei Cîrligele.

Bărbatul a lăsat în urmă o familie îndurerată 

Rudele, prietenii și angajații primăriei au reacționat rapid, oferindu-și sprijinul pentru familia atât de crut lovită în aceste clipe de profundă suferință.

Înainte de tragedie, tânărul a vorbit la telefonul cu tatăl său pentru ultima dată. 

Am stat puțin de vorbă cu el. A zis că ne auzim. Astea au fost ultimele cuvinte și nu ne-am mai auzit. L-am sunat și nu îi suna telefonul.  Imediat am intrat în panică, am încercat pe toate căile. Confirmarea am primit-o când au venit polițiștii”, a mărturisit, îndurerat, tatăl lui Marius Chiriac.

Ce s-a întâmplat în acea noapte

Explozia și incendiul au avut loc pe o magistrală de gaz la Călimănești, pe șantierul autostrăzii A7, în cursul nopții de 20 spre 21 septembrie. 

Potrivit autorităților, explozia s-a dezlănțuit ca urmare a manevrării unui utilaj greu, utilizat pentru săparea în zonă, care a intrat în contact cu o conductă de transport a gazului metan, provocând o scânteie mecanică.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar altele cinci au suferit răni serioase, inclusiv doi bărbați în vârstă care prezentau arsuri grave și au fost transferați cu elicopterul la unități medicale din București.

Toate aceste victime erau muncitori care își dădeau sufletul pentru a vedea autostrada devenind realitate.

Constructorul Autostrăzii A7 este firma românească UMB, sub controlul lui Dorinel Umbrărescu.

Cu toate investigațiile în curs, o întrebare rămâne: Cine va purta responsabilitatea pentru această tragedie? 

Tragedia de la Crevedia a îndoliat o familie! Ce declarații cutremurătoare au făcut copiii soților care și-au găsit sfârșitul împreună 

Surse foto: Facebook

Surse articol: Gândul, Hotnews, Libertatea, Playtech

Articolul urmator
Ioana avea doar 18 ani și se grăbea să ajungă la înmormântarea bunicului, dar și-a pierdut viața în accidentul tragic de la Suceava
Ioana avea doar 18 ani și se grăbea să ajungă la înmormântarea bunicului, dar și-a pierdut viața în accidentul tragic de la Suceava
Ce loc in care sa faci sex ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce loc in care sa faci sex ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.