Încă un nume uriaș primește acuzații extrem de grave! Gerard Depardieu ar fi agresat sexual 13 femei

Încă un nume uriaș primește acuzații extrem de grave! Gerard Depardieu ar fi agresat sexual 13 femei

Lorena Pintilie

Starul francez Gérard Depardieu a fost acuzat de violență sexuală de către 13 femei, care susțin că abuzurile s-au întâmplat pe platourile de filmare a 11 filme lansate între anii 2004 și 2022.

După un debut remarcabil în anii 1970, actorul în vârstă de 74 de ani a jucat în numeroase filme. El a obținut rapid atenția cinematografiei internaționale, propulsându-și cariera peste hotare. Gérard Depardieu a realizat performanțe incredibile în filme precum „The Last Metro„ (1980), „Jean de Florette” (1986) și „Cyrano de Bergerac” (1990), sau filmul „1942”, superproducția regizată de Ridley Scott.

Potrivit unei anchete Médiapart, cunoscutul artist francez a avut pe parcursul anilor săi de glorie un comportament sexual deviant. 13 femei au declarat că au fost victime ale unor agresiuni sexuale din partea marelui actor; faptele ar fi avut loc între 2004 și 2022.

Abuzurile de care este acuzat actorul au avut loc în mare parte pe platourile de filmare sau în locuri publice, în aer liber sau în împrejurimile platourilor. Amintim că actorul francez a fost pus sub acuzare pentru viol și agresiune sexuală încă din decembrie 2020, procedură judiciară lansată de către actrița Charlotte Arnould, care a depus o plângere pentru viol împotriva lui.

În decembrie 2021, actrița a afirmat că vrea să „trăiască în adevăr” și s-a decis să dezvălui experiența traumatizantă cauzată de celebrul actor. Astfel, s-a ajuns ca astăzi, la mai bine de un an jumătate de la declarațiile actriței, Gérard Depardieu să fie anchetat pentru abuz sexual și violență sexuală. Nu mai puțin de 13 femei au depus mărturie împotriva starului, care au dezvăluit cum au ajuns victimele unor presupuse acte de violență sexuală comise de francez între 2004 și 2022.

Charlie Sheen și-a pus sufletul pe tavă. A vorbit mai sincer ca oricând despre viața lui după ce a fost diagnosticat cu SIDA

Deocamdată, victimele au depus mărturie și au vorbit despre actele de abuz suferite în timpul agresiunilor. Acestea l-au acuzat pe actor de atingeri indecente (în zona coapselor, lenjeriei intime sau sâni) și de agresiune verbală atunci când acestea s-au opus gesturilor. Altele au afirmat că Gérard Depardieu le-ar fi făcut remarci sexuale indecente; niciuna nu a depus plângere până în prezent.

Presa online din Franța a citat comentariile făcute de regizoarea Andréa Bescond pe Instagram: „Numele tău este Gérard Depardieu. Ești anchetat pentru viol și agresiune sexuală... Ești dezgustător, dar cel mai rău lucru este că francezii sunt de partea ta”. În ciuda atacurilor judiciare, ca cea a lui Charlotte Arnoud în 2021, Gérard Depardieu, considerat deocamdată nevinovat, „neagă în mod oficial toate acuzațiile susceptibile de a cădea sub incidența dreptului penal”, potrivit Le Monde.

Gerard Depardieu alături de un grup de femei

Regizorul Fabio Onteniente, contactat pentru a depune mărturie în anchetă, a vorbit despre unele gesturile indecente pe care le-ar fi observat pe platourile de filmare ale unor filme în care acesta a lucrat cu actorul francez. Aparent, în timpul filmărilor de la „Turf”, regizorul și-a amintit de un schimb de replici cu două figurante care i-au atras atenția cu privire la comportamentul lui Gérard Depardieu.

Una dintre ele plângea și spunea că i-a pus mâinile pe fese. Văzând fața acelei fete care venise ca figurantă și care își pusese toată speranța în acea colaborare, m-a emoționat și m-a înfuriat”, a spus el. „Așa că m-am dus să vorbesc cu Depardieu. I-am spus: „Nu mai faci asta, gata! Să te porți frumos”, și s-a oprit brusc”, a declarat regizorul.

Până în momentul de față nu există nicio reacție oficială din partea actorului la aceste noi acuzații, care au redeschis ancheta „afacerea Gérard Depardieu” la doi ani de la primele acuzații.

Ce mai face astăzi David Hasselhoff, actorul care a făcut să suspine milioane de femei cu rolul salvamarului sexy din ”Baywatch”

Gérard Xavier Marcel Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi. S-a născut în Châteauroux, Indre, Franța și a petrecut mai mult timp pe stradă decât la școală, pe care a abandonat-o la vârsta de 13 ani. La 16 ani a plecat din Châteauroux la Paris, unde a studiat actoria, îndrumat de Jean-Laurent Cochet. În 1986 numele lui a început să fie cunoscut pentru performanța sa din rolul unui fermier cocoșat din filmul „Jean de Florette”. El a jucat rolul lui Obélix în cele trei filme Astérix.

În 1970 Depardieu s-a căsătorit cu Élisabeth Guignot cu care a avut doi copii: actorul Guillaume și actrița Julie. Pe 13 octombrie 2008, fiul său Guillaume a murit la vârsta de 37 de ani, din cauza unor complicații provocate de o pneumonie contractată, se pare, în România cu prilejul filmării peliculei „Copilăria lui Icar”.

El a câștigat mai multe premii, incluzând câte o nominalizare pentru cel mai bun actor la premiile Oscar și la premiile BAFTA 1992 pentru rolul său din „Cyrano de Bergerac”, și o alta la Oscar în 1991. Pentru aceeași prestație de înalt nivel artistic a fost onorat cu Frunza de Palmier la Cannes în 1990. Tot datorită cunoscutului personaj al lui Edmond Rostand a primit premiul Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Actor din „Green Card”. Depardieu și-a manifestat intenția de a renunța la cetățenia franceză, iar președinția rusă a anunțat că i-a acordat-o pe cea rusă.

Surse foto: Getty Images, Facebook - Gerard Depardieu

Surse articol: Penglish, Ok!, Wikipedia

Articolul urmator
Este oficial, nouă lege în România! Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol
Este oficial, nouă lege în România! Actul sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol
Ce IQ sexual ai?
Incepe quiz
Ce IQ sexual ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.