Înfiorător! O femeie a făcut cancer de piele după o vizită la salonul de manichiură

Înfiorător! O femeie a făcut cancer de piele după o vizită la salonul de manichiură

Alida Enache

Ce se poate întâmpla în urma unei vizite la salonul de înfrumusețare? Ei bine, fie pleci de acolo fericită, mulțumită cu rezultatul dorit, fie... te alegi cu cancer de piele. Da, acest lucru chiar este posibil, dacă manichiura nu este realizată corect și dacă nu se respectă normele de igienă. O femeie de 50 de ani s-a confruntat cu o astfel de situație.

Grace Garcia, în vârstă de 50 de ani, din California, Statele Unite ale Americii, a adus în atenția publicului larg o situație căreia rar i se dă importanță. Vizitele la salonul de înfrumusețare chiar pot dăuna sănătății dacă procedurile nu sunt realizate corect și în condiții optime.

Atunci când și-a făcut manichiura, femeia respectivă s-a ales cu o rană pe cuticule, care a devenit canceroasă. Ea a fost diagnosticată cu cancer de piele în stadiul 1, cauzat de o infecție cu virusul papiloma uman (HPV). Cum s-a întâmplat asta? Ei bine, în timp ce i se făcea manichiura la un salon de înfrumusețare, tehnicianului de unghii i-a alunecat mâna și a provocat o tăietură adâncă a cuticulei. Ulterior, femeia a dezvoltat un carcinom cu celule scuamoase în jurul tăieturii. Totul se întâmpla în noiembrie 2021.

"M-a tăiat, iar tăietura nu a fost doar o tăietură obișnuită a cuticulei. M-a tăiat adânc, iar asta a fost prima dată când mi s-a întâmplat asta", povestit ea.

Grace a observat că rana nu se vindecase după trei zile, așa că s-a întors la salon pentru a explica ce s-a întâmplat. Surprinzător sau nu, persoana care îi provocase rana nu mai lucra acolo. Cel puțin, asta i s-a spus lui Grace.

În lunile care au urmat, femeia a observat că "umflătura" luase o culoare mai închis față de restul pielii sale. În plus de asta, era sensibilă la atingere. Pentru că a devenit îngrijorată, a făcut numeroase vizite le medici. Unii dintre ei i-au oferit tratamente bazate pe antibiotic, însă nimic nu a ajutat-o să-și rezolve problema. Ulterior, a ajuns la un dermatolog, care i-a dat crunta veste.

Imagine cu o femeie care își face manichiura la salon

Dr. Teo Soleymani, dermatolog la UCLA Health, a diagnosticat-o cu cancer de piele în stadiul 1, cauzat de o infecție cu HPV cu risc ridicat.

"Avea carcinom cu celule scuamoase. Al ei a fost cauzat de HPV cu risc ridicat", a declarat Dr. Soleymani, adăugând că Garcia este una dintre puținele persoane care s-au confruntat cu așa ceva.

Virusul HPV este transmis prin contactul piele pe piele și poate provoca modificări celulare anormale, care, apoi, se transformă în cancer.

Grace, care era mamă a trei copii, a fost tratată cu ajutorul chirurgiei Mohs, iar acum face controale regulate de depistare a cancerului de piele la dermatologul ei. Fiindcă a trecut printr-o situație deloc plăcută, ea încearcă să sensibilizeze publicul pentru a încuraja alte femei să nu amâne niciodată vizita la doctor dacă cumva simt că ceva nu este în regulă cu organismul lor.

Dr. Mike Hoaglin, directorul medical al drhouse.com, a declarat pentru Mirror: "Carcinomul cutanat cu celule scuamoase este a doua cea mai frecventă formă de cancer de piele și reprezintă 20 la sută din toate cancerele de piele din Marea Britanie.

Se dezvoltă în celulele care alcătuiesc straturile medii și exterioare ale pielii și se poate răspândi și poate provoca complicații dacă nu este tratat.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, de obicei, carcinomul cutanat cu celule scuamoase nu pune în pericol viața."

El a mai explicat că este puțin probabil ca o vizită la salonul de manichiură să ducă la un diagnostic de cancer de piele, dar acest lucru este posibil, până la urmă.

"Șansele de a contracta un carcinom cutanat cu celule scuamoase și legate de HPV de la un salon de manichiură sunt foarte mici, deși tratamentele UV și solarul pot crește riscul de mutație a celulelor din piele", a mai adăugat el.

Citește și: O femeie a făcut cancer de piele după o vizită la salonul de manichiură

Surse foto: Tiktok, iStock

Surse articol: Mirror, Meaww, Nypost

Articolul urmator
O femeie a rămas paralizată luni de zile după ce a mâncat pesto expirat. Greșeala majoră pe care a făcut-o
O femeie a rămas paralizată luni de zile după ce a mâncat pesto expirat. Greșeala majoră pe care a făcut-o
Ce spune manichiura ta despre tine?
Incepe quiz
Ce spune manichiura ta despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.