Irene Papas a murit

Irene Papas a murit

Alida Enache

Miercuri, 14 septembrie, întreaga lume a pierdut una dintre cele mai talentate artiste ale sale. Este vorba despre Irene Papas, o celebră actriță și cântăreață, simbol al frumuseţii greceşti. Ea s-a stins din viață la 96 de ani, iar tragica veste a fost dată de către Ministerul Culturii și Sportului din Grecia, citat de publicația Kathimerini. Vedeta își sărbătorise aniversarea în urmă cu doar 11 zile.

Universul cinematografiei îmbracă, din nou, haine cernite. Talentata Irene Papas, simbol al frumuseţii greceşti, s-a stins din viață ieri, 14 septembrie, la 96 de ani. Trista veste a fost dată chiar de către Ministerul Culturii și Sportului din Grecia printr-o postare pe social media. Mesajul este de-a dreptul emoționant.

 Imagine alb negru cu Irene Papas în Zorba the greek

"Maiestuoasă, impunătoare, dinamică, ea a fost personificarea frumuseții grecești pe ecranul cinematografului și pe scena de teatru, o vedetă internațională care radia grecește.", se arată în declarație.

Recunosctă pentru interpretările sale sublime din filmele de succes "Tunurile din Navarone" (1961) şi "Zorba Grecul" (1964), Irene Papas și-a purtat cu mare mândrie talentul pe marile scene din întreaga lume. Aceasta a bifat o carieră care se întinde pe parcursul a cel puțin 50 de ani și și-a lăsat amprenta în peste 70 de filme, multe dintre ele recunoscute și premiate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laguna Borrego (@lagunaborrego)

Faimoasa actriță s-a născut în localitatea Chiliomodi, din prefectura Corintia, în ziua de 3 septembrie 1926. Mare parte din copilărie și-a petrecut-o la Atena, unde a și început să studieze actoria în adolescență. Aceasta a urmat cursurile Școlii Regale de Artă Dramatică din Atena și a debut ca actriță, inițial, în teatru. Ulterior, în 1948, a primit un rol mic în filmul lui Nikos Tsiforos „Îngeri căzuți”, iar din 1951 se făcea remarcată, cu adevărat, pe micile ecrane. Irene Papas avea o sensibilitate aparte pentru tragediile grecești antice, iar rolurile în astfel de piese și filme au propulsat-o direct pe culmile succesului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clara Artale (@clarartale)

În anul 1995, regretata artistă chiar primit distincția de "Comandor al Ordinului Phoenix" din partea președintelui grec, la vremea aceea, Kostis Stefanopoulos.

Ultima apariție în fillm a lui Irene Papas a fost în anul 2001, în "Captain Corelli’s Mandolin", iar la scurt timp după aceea, ea a preferat să se retragă din lumina reflectoarelor. Mai târziu, în 2018, a declarat public că suferea de boala Alzheimer deja de peste cinci ani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Efemérides Universales (@efemeridesuniversales)

Actrița a fost căsătorită o singură dată, cu Alkis Papas, timp de patru ani. Mariajul lor a început în 1943 și a luat sfârșit în 1947. Apoi, în 1954, a început ceea ce ea a descris mai târziu ca fiind "o relație de lungă durată" cu actorul american Marlon Brando, pe care au ținut-o secretă ani de zile, până după moartea lui, în 2004. În 1957, s-a căsătorit cu regizorul Jose Kohn, însă această căsătorie a fost anulată. Irene Papas nu are copii.

Drum lin printre stele!

Citește și: Decesul Reginei Elisabeta a II-a marchează finalul unei epoci

Surse foto: Youtube

Surse articol: Npr, Nytimes, Washingtonpost

Articolul urmator
Tragedie la Hollywood. Actorul Treat Williams a murit în urma unui accident de motocicletă
Tragedie la Hollywood. Actorul Treat Williams a murit în urma unui accident de motocicletă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.