Irina Loghin a fost scoasă de pe scenă în timpul unui spectacol la Iași. "Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo să fac un program"

Irina Loghin a fost scoasă de pe scenă în timpul unui spectacol la Iași. "Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo să fac un program"

Anca Marcus

Scandal de amploare la un spectacol aniversar în Iași. Irina Loghin a fost scoasă de pe scenă de către prezentatoare pentru a face loc tinerilor artiști. Gestul a stârnit furia publicului și nu numai. 

Irina Loghin, marea doamnă a muzicii românești, în vârstă de 84 de ani, a trăit unele dintre cele mai jignitoare și rușinoase momente din întreaga sa carieră de artist.

În timpul interpretării sale în cadrul spectacolului aniversar ”Ion Macovei”, a fost întreruptă și scosă de pe scenă de către prezentatoarea evenimentului, Doina Baciu de la Radio România Iași, în ciuda momentului artistic plin de emoție și bucurie. 

Evenimentul a avut un program prestabilit, și Irina Loghin își îndeplinea partea, dar prezentatoarea a insistat ca artista să părăsească scena, argumentând că trebuie să facă loc tinerilor artiști care urmau să cânte. Irina Loghin a părăsit scena în lacrimi și contrariată, sub privirile uluite ale publicului.

“A intrat pe scenă în timp ce doamna Irina cânta. Deși interpreta nu a vrut să plece și a continuat să cânte, spunându-i că are și ea un repertoriu de susținut, Doina Baciu a revenit cu un tupeu extraordinar.

I-a spus că mai sunt artiști tineri ce trebuie promovați, că trebuie eliberată scena și a început să prezinte următorul invitat, un no name…citind de pe foaie. Doamna Irina a plecat cu ochii în lacrimi.

Eu ca spectator m-am simțit efectiv umilită de această doamnă care mai și țipa la spectatori. Am mai dat și 120 de lei biletul”, a declarat Ramona Ioana, spectator al concertului.

Publicul, nemulțumit de situația creată, a reacționat vehement, începând să huiduie și să strige numele Irinei Loghin, exprimându-și susținerea pentru artista pe care venise să o vadă.

Prima reacție a Irinei Loghin 

Irina Loghin a explicat ce s-a întâmplat mai exact pe scena de la Iași, spunând că nu-și dorea ca conflictul să ia amploare și că era acolo pentru a-și îndeplini partea din program: 

„Eu nu vreau să ia amploare acest conflict. Ce pot să zic? Lumea este așa cum este! Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo să fac un program, a fost public plătitor, iar biletul a costat destul de mult.

A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Toată sala a huiduit-o, să mă dea afară.Mă întâlnesc rar cu asemenea conflicte.

Eu cântam și ea a venit și m-a dat, pur și simplu, afară din scenă. Am înțeles că e de la Radio. Eu știam că prezenta o tânără programul, dar nu a mai fost fata aia drăguță. A intrat ea peste mine, ea voia să lanseze niște tineri acolo. Dar, acolo nu era festival pentru tineri!

Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca! Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit! Până am ajuns la cabină publicul tot striga: Irina, Irina! Am spus publicului că organizarea e proastă și că voi reveni!”, a spus Irina Loghin. 

Artista explică în detaliu ce s-a întâmplat la Iași 

Acest eveniment a generat un val de reacții și polemici în rândul publicului și a creat un val de discuții în mediul online, în urma căruia Irina Loghin a ales să-și exprime punctul de vedere pe rețelele de socializare.

„În legătură cu neînțelegerea de la spectacolul aniversar Ion Macovei de la Iași, doresc să lămuresc câteva lucruri.

Sofia Vicoveanca și cu mine am fost capete de afiș la acest eveniment. Ca întotdeauna, publicul ieșean, care a plătit bilet pentru a participa la acest spectacol, a fost foarte receptiv, aplaudând frenetic după fiecare melodie.

Nu mi-am imaginat că dorința mea de a răspunde doleanței publicului ar putea crea o asemenea situație. Înțeleg însă că organizarea nu a fost perfectă, iar doamna Doina Baciu s-a simțit nevoită să încheie programul, fiind presată de durata de rezervare a sălii.

Am considerat că, dacă intru la o oră și un sfert, spectacolul se va termina la două ore, neștiind că vor mai urma și alți interpreți după mine.

Știm cu toții cât de obositor este să organizezi un eveniment de o asemenea amploare. Cred că doamna Doina Baciu a făcut tot posibilul să coordoneze spectacolul, deși nu i-a fost ușor. Eu una nu am nicio supărare pe dumneaei. Dimpotrivă, îi mulțumesc pentru efortul depus în organizarea serii.

Îi urez numai bine și sper că lucrurile se vor lămuri frumos între noi. Menționez că onorariul mi-a fost trimis din primăvară, existând factură pentru suma primită. Acesta este singurul comentariu pe care îl voi face pe marginea acestui subiect”, a scris Irina loghin 

Din live-urile postate de internauți pe Facebook, se poate observa clar cum Irina Loghin a continuat să cânte, deși a fost întreruptă de prezentatoare. După aceasta, într-o a doua intervenție a prezentatoarei, artista a părăsit scena, ceea ce a generat nemulțumirea spectatorilor prezenți la eveniment. Iată care era atmosfera din sală, cu câteva minute înainte de acest incident. 

@spectacoleiasi 🎤 Momentul mult-așteptat a sosit! 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐋𝐨𝐠𝐡𝐢𝐦 cucerește acum scena cu vocea sa inconfundabilă la SALA UNIRII ( Cinema Victoria) 🎶 #IrinaLoghin #ConcertLive#spectacoleiasi #iasi #irinaloghin #foryou #concert ♬ sunet original - 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐈𝐚𝐬𝐢

 

Prezentatoarea Doina Baciu își spune punctul de vedere 

În culisele evenimentului, au avut loc schimburi de cuvinte aprinse între artista Irina Loghin și prezentatoarea de la Radio Iași, care a acuzat-o pe artistă de comportament necorespunzător și de jigniri la adresa soliștilor și a organizatorului. Irina Loghin, la rândul ei, a negat aceste acuzații.

Cu toate acestea, controversa a escaladat, iar prezentatoarea Doina Baciu a anunțat că va acționa în judecată pe cei din presă care au relatat incidentul într-un mod fals. 

Doina Baciu, prezentatoarea de la evenimentul din Iași

„A fost spectacol dăruit Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea…

Deja am luat legătura cu avocatul vor fi acționați în judecată cei de la ziar. A fost un spectacol dăruit Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin.

A fost să cânte, am dovezi că nu a dat nici măcar o factură, chitanță, banii sunt virați de organizator din luna martie, și sunt mai multe dovezi pe care acum le-am primit unde a fost cazată și ce a făcut.

Chiar acum m-am despărțit de avocat, urmează un proces, probabil până voi ieși la pensie voi fi bogată!”, a declarat prezentatoarea evenimentului.

Ce elixir al tinereții are Irina Loghin. Regina muzicii populare are peste 80 de ani și arată incredibil!

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: Realitatea, NewsWeek, Ziarul de Iași, Capital.ro

Articolul urmator
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.