Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Jack Welch, directorul General Electric, s-a stins din viață la 84 de ani

Luni, 02.03.2020

Lumea a pierdut unul dintre cei mai de valoare oameni. Jack Welch, directorul General Electric, s-a stins din viață, la vârsta de 84 de ani.

Americanul a murit duminică, înconjurat de soție și de cei dragi din familie. Cauza morții, conform medicilor, a fost insuficiență renală.

Jack Welch a murit la 83 de ani

                                                               Jack Welch a murit la 84 de ani

Welch a fost declarat managerul secolului, după ce, timp de două decenii, cît s-a aflat în fruntea consorțiului GE (1981-2001), a reușit să crească valoarea companiei cu 4.600%, de la 12 miliarde de dolari, la 410 miliarde de dolari. General Electric a fost considerată a doua cea mai viabilă companie, după Microsoft, pe toată perioada mandatului lui Welch în scaunul de CEO. Welch a fost extrem de eficient datorită filozofiei sale: nu stătea pe gânduri dacă trebuiau făcute restructurări sau dacă era necesar să vândă o afecere de suflet care nu dă roade, considerând că ”pariază pe persoanele potrivite, la locul potrivit”.

Fă și acest quiz și vezi pentru ce carieră ești potrivită: Quiz: Test de cariera potrivita: ce job ar trebui sa ai?

După ce Welch s-a pensionat, GE a cunoscut un declin considerabil, întrucât succesorii săi au început să rupă compania în bucăți și să o vândă.

Pensionarea lui Welch a fost una controversată, deoarece acestuia i-a fost oferită o rentă viageră colosală și un pachet de retragere istoric, incluzând acces la toate serviciile VIP ale companiei: avioane private, apartamente, fiind inclus în toate planurile financiare ale gigantului de eletronice.

Averea strânsă de Jack Welch de-a lungul vieții se ridică la fabuloasa sumă de 750 de milioane de dolari. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!