Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru

Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru

Ramona Jurubita

Actorul Constantin Cojocaru s-a stins la vârsta de 78 de ani, după o viață petrecută pe scenă. Vestea morții sale a fost dată de reprezentanții Teatrului Odeon din București, unde era angajat din 1975.

În viitor, ziua de 13 aprilie 2024 le va amintit românilor de pretutindeni cu mare tristețe de Constantin Cojocaru. De acum nimeni nu îl mai poate vedea pe scenă, ci doar în înregistrările pe care le-a lăsat în urmă. Călătoria sa pe Pământ a ajuns la final, punând capăt unei cariere glorioase, în timpul căreia a interpretat sute de roluri, atât în piese de teatru, cât și în filme.

„𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 anunță cu mare durere că astăzi, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiți actori – 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮.
Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 @𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍*, difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani:
💭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮: „Dacă aș fi un fenomen al naturii, aș fi... ploaia de vară liniștită, cu fulgere și trăsnete care nu te mai înfricoșează, dar au ceva estetic impecabil.
Dacă aș fi o stare... starea de drag.
Dacă aș fi un verb... 𝐚𝐬̦ 𝐟𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥 𝒂 𝒊𝒖𝒃𝒊!”
Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot.” - a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Odeon.

Actorul s-a născut pe 6 mai 1945, iar în 1966 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Înainte de a ajunge la Teatrul Odeon, a lucrat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț. Acolo a fost angajat imediat după absolvire. Cariera de aproape șase decenii îl poziționează acum în topul actorilor care au petrecut cel mai mult timp din viață pe scenă. A pus pasiune în fiecare rol, iar asta s-a simțit, căci a fost întotdeauna apreciat nu doar de public, ci și de colegi.

Printre persoanele care l-au admirat și care îl plâng astăzi se află și actrița Maia Morgenstern, care i-a adus un ultim omagiu pe rețelele sociale:

„Ce mai contează?! Ne întrebam zilele trecute: Oare ce mai face dragul nostru? Ar trebui să...
Da, sigur că da. Ar trebui. Ar fi trebuit să-i dăm un telefon. Un semn. O îmbrățișare. Doar îl iubim foarte tare. Îl admirăm. Îl prețuim. Vorbim adeseori despre dumnealui. Ni-l amintim cu dragoste.
Când s-a întâmplat asta? Acum o săptămână. Sau acum o lună. Poate acum un an?! În orice caz...
Am vrut să-l sunăm. Am vrut să-i vorbim. Am vrut să-l întrebăm:
Ce mai faceți? Constantin Cojocaru! Cum mai sunteți? Cum o mai duceți? Cum?!
Acum punem fotografii.
Acum ne doare.
Oare? Ce mai contează…”

Actorul Constantin Cojocaru va fi condus pe ultimul drum astăzi, 15 aprilie 2024, iar trupul său va fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea.

Shannen Doherty se pregătește să moară. Își vinde mare parte din bunuri

Surse foto: Youtube

Surse articol: LibertateaHotnewsDigi24

Articolul urmator
Tragedie la Hollywood. Actorul Treat Williams a murit în urma unui accident de motocicletă
Tragedie la Hollywood. Actorul Treat Williams a murit în urma unui accident de motocicletă
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.