Mărturiile emoționante ale medicilor care își trăiesc viața departe de familie de săptămâni bune: "Noaptea plângem în perne"

De când noul coronavirus a pus stăpânire și pe România, viața medicilor aflați în prima linie nu mai este la fel. Siguranța celor dragi este una din prioritățile cadrelor medicale care, în ciuda dorului imens de casă, nu și-au mai văzut familiile de săptămâni bune, potrivit Stirile ProTV.
Pentru a mai uita un pic de durerea din sufletul lor, cadrele medicale încearcă să respecte rutina, pe care de regulă o aveau acasă. Aceștia gătesc, fac curat sau chiar exerciții fizice în camerele de hotel sau ale pensiunilor pe care acum le considera a fi a doua lor casă.
Laura și Loredana lucrează ca infirmieră, respectiv asistentă medicală la spitalul din Sighișoara. Acum nu mai sunt doar colege de muncă, ci și colege de cameră. Se au una pe cealaltă și încearcă din răsputeri să îndure dorul copiilor. Singurul lucru care le dă putere este gândul că numai așa îi pot proteja pe cei dragi lor.
"Stăm şi plângem în perne"
"E cel mai urât coşmar, nu credeam că o să ajungem aici să mergem cu frică la servici, e greu, noaptea stăm şi plângem în perne, dimineaţa mergem la servici şi să fim puternice să facem faţă, să înţelegem bolnavii", a mărturisitt Loredana Gheorghiu.
Șeful secţiei de pneumologie a Spitalului Municipal Sighişoara, Rareș Duicu, spune că ultima dată când și-a văzut și și-a îmbrățișat familia a fost acum două săptămâni. De atunci se luptă cu dorul imens de casă în timp ce salvează pacienții.
"Până la urma munca asta ne am ales-o. Sighişoara a fost desemnat spital suport şi ne-am asumat. Este greu să stăm departe de casa, avem condiţii, ne putem face treaba şi să ne şi odihnim, speram să treacă totul şi să ne întoarcem la familia", a spus Rareș Duicu.
Gândul că într-o bună zi își vor revedea familiile, le dă speranță. Izolarea cadrelor medicale a fost o măsură luată de conducerea mai multor spitale pentru a opri răspândirea coronavirusului.
"Au primit o nouă locuinţă pe perioada pandemiei. Mai ales ca personalul este dedicat pentru tratarea şi îngrijirea pacentilor covid. Această măsura s-a luat să îngrijim personalul şi familia acestora", a declarat Tanaszi Sarolta, managerul spitalului pentru Stirile ProTV.
Citește și: Medic britanic: ”Aceste trei alimente sunt un bun aliat împotriva COVID-19”
Reamintim că România a înregistrat până la acest moment 9,242 de cazuri de coronavirus și 507 decese. Mai multe informații puteți găsi pe datelazi.ro.



Surse foto: Istock