Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, mesaj de importanță națională: totul despre închiderea Bucureștiului din cauza coronavirus

Ana Munteanu

Ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrate în municipiul Suceava și în zona limitrofă format - din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei – autoritățile au decis închiderea regiuni.

Lucru care, cum era de așteptat, ne-a făcut pe toți să ne întrebăm dacă și în ce condiții se vor lua aceleași măsuri și pentru Capitală, având în vedere numărul în continua creștere al persoanelor infectate în zonă.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a explicat tuturor procedura oficială care ar duce la așa ceva, subliniind faptul că decizia de a carantina o anumită zonă este luată numai după o analiză atentă și doar în contextul în care numărul cazurilor crește semnificativ.

Potrivit lui Vela, în prezent nu este luată în calcul măsura de închidere a Bucureștiului sau a unei alte zone a României în afară de cea a Sucevei.

Declarația oficială sună astfel: "Decizia de a carantina Suceva a fost luată într-un mod profesionist, după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu ca și coordonator al operațiunilor și administrator al stării de urgență pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Există proceduri foarte clare, științifice, luate împreună de către medicii epidemiologi, de către infecționiști, împreună cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății. Se fac niște proiecte, niște evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor. Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii. În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine - poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate."

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!