Miss Nepal a făcut istorie la concursul Miss Universe. Este primul model plus size care participă la competiție: „Nu există doar un singur fel de frumusețe.”

Miss Nepal a făcut istorie la concursul Miss Universe. Este primul model plus size care participă la competiție: „Nu există doar un singur fel de frumusețe.”

Ramona Jurubita

Câștigătoarea Miss Universe 2023 este Sheynnis Palacios din Nicaragua, prima concurentă din țara ei care a reușit să poarte prestigioasa coroană. A trecut cu brio toate probele concursului și a obținut titlul de cea mai frumoasă femeie din lume. Frumusețea ei este de apreciat și nu poate trece neobservată, însă, anul acesta, altceva a atras atenția oamenilor de pe tot Globul. Cea de-a 72-a ediție a concursului internațional de frumusețe va rămâne în istorie pentru că a marcat mai multe premiere.

În 2012, Organizația Miss Univers și-a schimbat regulile pentru a permite concurentelor transgender să se înscrie în cursa pentru coroană. Apoi, în 2018, Miss Spania, Ángela Ponce, a intrat în istorie ca fiind prima concurentă trans din competiție. Acum, în 2023, regulile concursului s-au schimbat din nou, iar gama de participante s-a extins. De această dată, pe lângă persoanele trans, printre participante s-au numărat și două mămici, dar și un model plus size.

Jane Dipika Garrett, Miss Nepal 2023 îmbrăcată într-o rochie mulată cu bretele, în timpul unui eveniment în cadrul căruia poartă o banderolă cu prenumele ei.
Jane Dipika Garrett, Miss Nepal 2023

Miss Nepal a făcut senzație cu apariția sa, mai ales că ea este prima femeie cu trăsături de model plus size care a participat vreodată la Miss Universe.

Jane Dipika Garrett are 22 de ani și a reușit să atragă de partea sa o mulțime de susținători. Este apreciată pentru curajul de a se prezenta într-o competiție în care toate celelalte concurente arată ca trase prin inel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Garrett (@jadedipika_)

Tânăra a pornit la drum cu speranța că va reuși să schimbe stereotipurile de frumusețe și să anihileze ideea potrivit căreia un titlu de miss poate fi obținut doar de o femeie care se încadrează în măsurătorile 90-60-90.

„Ca femeie voluptoasă, care nu se încadrează în tiparele acceptate de frumusețe, sunt aici să reprezint toate femeile. Nu există doar un singur fel de frumusețe.”, a explicat Miss Nepal.

Imaginile cu ea în costum de baie au făcut înconjurul lumii și mulți s-au bucurat că au putut vedea o femeie asumată, care a pășit plină de încredere în fața juriului, deși nu are un corp de invidiat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by International Poll (@international_poll)

Includerea ei în acest concurs de frumusețe este un prim pas important în opinia celor care militează pentru egalitatea de șanse și de drepturi. Și, de asemenea, este o încurajare pentru toate femeile care se simt mai puțin frumoase din cauza kilogramelor în plus. Chiar și Jane Garrett a trecut printr-o perioadă dificilă în trecut, pentru că încrederea în sine i-a fost diminuată de criticile primite adesea de la cei din jur.

„În urmă cu câțiva ani eram o persoană care nu avea încredere în sine, lipsită de stimă. Acum mă iubesc, iar pentru mine asta înseamnă succesul!”, a mai adăugat Miss Nepal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss Universe Nepal Official (@mun_missuniversenepal)

Miss Universe 2023, concursul premierelor

Miss Universe 2023 este prima ediție în care participă nu una, ci două femei care au fost bărbați înainte de transformare. Miss Portugalia - Marina Machete și Miss Olanda - Rikkie Kolle și-au reprezentat țările cu mândrie și au defilat impecabil pe scena concursului. Important este că se simt femei, că se simt frumoase și că au avut curajul să lupte pentru coroniță, nu?

Rikkie Kollé este model, are tot 22 de ani, ca Miss Nepal, și este activistă pentru drepturile comunității LGBTQIA+. Iată cum se descrie:

„Miss Universe ne-a cerut să ne descriem într-un singur cuvânt... Cuvântul pe care îl aleg eu este "victorie", pentru că, de mic copil, am învins toate lucrurile care mi-au ieșit în cale - și uitați-vă la mine acum, stând aici, ca o femeie trans puternică, autonomă și încrezătoare.”

Marina Machete este însoțitoare de zbor și nu se teme să vorbească despre provocările prin care a trecut de când a decis că vrea să fie femeie: „Ca femeie transsexuală, am trecut prin multe obstacole de-a lungul timpului, dar, din fericire și mai ales cu familia mea, dragostea s-a dovedit a fi mai puternică decât ignoranța.”

La Miss Universe 2023 a participat și o româncă, doar că nu a reprezentat țara noastră, ci Ungaria. Numele său este Blága Tünde, are 27 de ani și este o originară din județul Harghita.

În concurs au fost înscrise 84 de țări, reprezentate de 84 de femei superbe și se pare că tema acestei ediții a fost diversitatea, căci barierele din trecut au fost rupte în totalitate.

A fost părăsită de logodnic din cauza kilogramelor în plus. Femeia s-a ambiționat să slăbească și a ajuns Miss Marea Britanie

Surse foto: Getty Images, Instagram

Surse articol: Livemint, TimesnownewsWionewsHindustantimesCNN

Articolul urmator
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Ce fel de frumusete ai?
Incepe quiz
Ce fel de frumusete ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.