Moment istoric la Casa Regală! Îndatoririle Reginei se schimbă radical

Moment istoric la Casa Regală! Îndatoririle Reginei se schimbă radical

Alida Enache

După ce și-a redus aparițiile publice din ultimele luni, Regina Elisabeta a II-a făcut noi schimbări radicale în ceea ce privește îndatoririle sale regale. Palatul a rescris oficial rolul acesteia, fapt care nu s-a mai întâmplat de peste un deceniu.

Săptămâna trecută, a fost a fost publicat raportul anual al monarhiei privind Subvenția Suverană. În acestea se arată că descrierea rolului Reginei - în calitate de șef de stat - a fost schimbată.

Imagine cu Regina Elisabeta în palat, la masă

Mai exact, lista cu cele 13 îndatoriri punctate cu buline s-a transformat într-o descriere mai puțin specifică, care explică faptul că rolul "cuprinde o serie de îndatoriri parlamentare și diplomatice". Printre responsabilitățile care au dispărut de pe hârtie se numără și primirea vizitelor de stat și numirea primilor miniștri.

Documentul a fost semnat de către Custodele Bursei Private, Sir Michael Stevens, care este responsabil de gestionarea financiară a Casei Regale. În acesta se arată că îndatoririle Suveranei au fost împărțire în două secțiuni: de șef de stat și șef de națiune:

"Rolul de șef de stat, care este un concept constituțional formal, comun tuturor națiunilor și implică îndatoririle oficiale pe care Regina, prin convenție constituțională, trebuie să fie îndeplinit.

Rolul de șef al națiunii, un rol mult mai simbolic în viața națiunii, care implică îndatoriri care nu sunt dirijate de constituție, dar pe care Regina le îndeplinește atunci când este cazul sau este necesar."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Mai mult de atât, raportul publicat recent schimbă și programul de angajament al Elisabetei a II-a cu un orar mai larg de "vizite în cadrul programelor regale". De asemenea, se pune mai mult accent pe familia extinsă.

Palatul Buckingham nu a făcut niciun comentariu cu privire la această știre, dar sursele recunosc că a existat o mică actualizare în ceea ce privește limbajul.

Această schimbare discretă este prima din ultimii 10 ani și nu face decât să clarifice faptul că Regina, ajunsă acum la 96 de ani, nu mai poate face față responsabilităților sale. Ea se confruntă cu probleme de mobilitate permanente, motiv pentru care a fost mai mult absentă decât prezentă la evenimentele regale din ultimele luni.

La încheierea Jubileului său de Platină din iunie, aceasta a anunțat că va continua să servească, însă o va face doar cu sprijinul familiei sale. Alte personalități regale i-au luat locul, în ultima perioadă, la afișările publice și la ceremonii.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Prințul Charles, de exemplu, susținut de Prințul William, i-a ținut locul la deschiderea oficială a Parlamentului în luna mai. În plus de asta, fiul Reginei, acum în vârstă de 73 de ani, a reprezentat-o și la Trooping the Colour, la Royal Ascot și la slujba anuală de Ziua Comemorării de la Cenotaph, Whitehall.

Suverana a reușit să participe la o serie de evenimente la Holyroodhouse, Edinburgh, Scoția, săptămâna trecută. Mai mult de atât, duminică și-a făcut apariția la balconul Palatului alături de cei trei moștenitori ai săi: Prințul Charles, Prințul William și Prințul George.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Platinum Jubilee Pageant (@platinumjubileepageant)

Citește și: De ce poartă regina Elisabeta numai culori aprinse

Surse foto: Youtube

Surse articol: Mirror, People, Usmagazine 

Articolul urmator
Moment istoric! O tânără din Pakistan s-a calificat pentru prima oară la Miss Univers, stârnind isterie în țara de baștină
Moment istoric! O tânără din Pakistan s-a calificat pentru prima oară la Miss Univers, stârnind isterie în țara de baștină
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.