Nu au fost lăsați să se căsătorească în adolescență, dar și-au unit destinele și au spus marele „DA” 60 de ani mai târziu

Nu au fost lăsați să se căsătorească în adolescență, dar și-au unit destinele și au spus marele „DA” 60 de ani mai târziu

Lorena Pintilie

Iubirea nu ține cont de vârstă, de statut social sau de avere și transcende timpul și spațiul. Acest lucru l-a demonstrat un cuplu din Marea Britanie, care a înfruntat imposibilul, făcându-l posibil. Len Allbrighton și Jeanette Steer formează cel mai puternic cuplu din istorie. Cei doi, în vârstă de 79, respectiv 78 de ani, s-au căsătorit după 60 de ani de la cererea în căsătorie și au dat dovadă de un lucru extraordinar: iubirea nu moare niciodată!

Cu mult timp în urmă, pe meleagurile Angliei, doi tineri au decis să își unească destinele. Era 1963, iar Len Allbrighton, pe atunci în vârstă de 19 ani, s-a pus în genunchi pentru a o cere în căsătorie pe Jeanette Steer, în vârstă de 18 ani. Speranțele și planurile lor au fost călcate în picioare însă când părinții tinerei le-au interzis să se căsătorească.

Iubire interzisă de părinții fetei

Înainte de a face pasul cel mare, cei doi îndrăgostiți visau să plece din Marea Britanie și să-și clădească un viitor împreună tocmai în celălalt capăt al lumii, în Australia. Zis și făcut! Len s-a mutat în Australia pentru a porni în noua lor aventură și a așteptat cu nerăbdare sosirea logodnicei sale. Dar speranțele lor au fost spulberate când părinții lui Jeanette au aflat de logodna fiicei lor și au dat planul celor doi îndrăgostiți peste cap. Părinții tinerei i-au interzis fetei să plece de acasă.

Janette Steer în Marea Britanie în anul 1963
Janette Steer în Marea Britanie în anul 1963

Cei doi tineri se cunoscuseră în timpul practicii, la un spital de pe insula Wight, ambii fiind asistenți medicali stagiari. Pentru că părinții lui Janette considerau că tânărul Len nu are ce să îi ofere fiicei lor, au obligat-o pe fată să întrerupă orice legătură cu el. Inimile celor doi au fost frânte, dar aveau să afle, peste mulți ani, că iubire lor nu murise, ci flacăra s-a menținut vie până în momentul în care s-au revăzut.

Len Allbrighton în Marea Britanie în anul 1963
Len Allbrighton în Marea Britanie în anul 1963

Fiecare și-a văzut de viață, dar cu gândul la adevărata lor iubire

Nevoiți să își vadă fiecare de drumul lui, Len s-a căsătorit cu o australiancă și a avut trei copii, în timp ce Jeanette a rămas în Marea Britanie, unde s-a căsătorit și a devenit mama a doi copii. Dar când mariajul lui Len s-a încheiat cu un divorț în 2015, bărbatul nu s-a gândit decât la un singur lucru: să dea de urma iubitei sale din adolescență, adevărata sa iubire. S-a întors în Marea Britanie și a sosit neanunțat în fața casei lui Jeanette de pe Insula Wight, după lungi căutări. Jeanette era încă căsătorită la acea vreme, dar a luat din nou legătura cu Len doi ani mai târziu, când soțul ei a murit de cancer. Mânată de sentimentele puternice pe care le avea pentru Len, Janette l-a căutat și i-a arătat că păstrase inelul de logodnă pe care îl primise cu aproape 60 de ani în urmă.

Iubirea adevărată nu moare niciodată

Cei doi și-au reluat idila din anii 1960 și s-au mutat împreună în Stevenage, Herts, în 2018. Dornici să-și ducă planul la final, au decis să se căsătorească în ciuda vârstei. Astfel că cei doi și-au unit destinele în luna martie 2023, la 60 de ani de la cererea în căsătorie, în fața copiilor, nepoților și a strănepoților lor.

Amintindu-și reuniunea lor neașteptată din 2015, Jeanette a menționat: „Aproape am murit când mi-am dat seama că era el în picioare lângă gardul grădinii mele. M-am bucurat că m-a căutat. M-am gândit mult la el în toți acești ani”. Ca să nu cauzeze probleme, i-a spus fostului soț că Len era doar un trecător care avea nevoie de indicații, ascunzând faptul că își revăzuse, de fapt, marea sa iubire din tinerețe.

Nu vei găsi o iubire perfectă, dar uite cum se simte când găsești o iubire adevărată

Len a adăugat: „Am fost descurajat, neștiind care va fi reacția ei sau dacă o voi vedea măcar. M-am dus din întâmplare. Nu a fost un loc ușor de găsit, dar l-am găsit. Am sperat doar că era bine, nu îmi doream altceva, doar să știu că e bine, sănătoasă. Dar uite-ne aici. Sunt la fel de surprins ca și restul lumii de finalul acestei povești, dar extrem de fericit că s-a încheiat așa”.

Janette și Len în ziua nunții lor în Australia
Janette și Len în ziua nunții lor în Australia

Len a cerut-o în căsătorie pentru a doua oară anul trecut - și de data aceasta nu a fost nimeni care să-i împiedice. În cele din urmă au mers la altar la cinci ani de când Jeanette s-a mutat la Stevenage. „Ne-am îndrăgostit din nou. Ne-am citit poezii unul altuia și am făcut schimb de inele. Am fost copleșit de dragostea mea pentru ea”, povestea bărbatul. 

Povestea lor de dragoste este mărturia vie a faptului că iubirea poate să învingă orice. Prin experiența lor, unică, cei doi au dat lumii o lecție incredibilă: atâta vreme cât există iubire, nimic altceva nu contează!

Surse foto: Len Albrighton / SWNS - New York Post

Surse articol: Mirror

Articolul urmator
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
Cât de rebelă ai fost în adolescență?
Incepe quiz
Cât de rebelă ai fost în adolescență?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.