Nu Skin

O asistentă din Suceava, despre dezastrul din sistem în plină pandemie de coronavirus: ”Suntem carne de tun! Intri efectiv fără nicio protecție”

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Temerile oamenilor că sistemul românesc de sănătate nu va face față unui eveniment catastrofic, cum este pandemia de coronavirus, par să fie complet îndreptățite. Personalul medical poate da mărturie despre situația dezastruoasă din unele spitale din România. 

femeie masca

O asistentă pe ambulanță din Câmpulung Moldovenesc a povestit pentru Antena 3 despre riscurile imense prin care trece personalul medical lipsit de echipamente de protecție în spitalele din Suceava supraaglomerate. 

Tot personalul este cu moralul la pământ

Asistenta a povestit în lacrimi cum a fost obligată să umble dintr-un spital în altul cu un pacient infectat cu COVID-19. 

"Am stat în soare fără să ne bage nimeni în soare. Cum am stat eu au stat și ceilalți colegi. Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai ușoare.

Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă, Într-un tarziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase. Aici continuă spectacolul: 'domnii doctori sunt în ședință'. Ce fel de ședință la ora 17.00? După două ore, a venit o doamnă doctor destul de obosită și ne-a certat”, a declarat asistenta. 

Echipamentele din spitale sunt sub orice critică

În declarația ei, asistenta a arătat că se simte complet neprotejată, la fel ca și colegii săi. 

"În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție”. 

În condițiile în care medicii și asistentele sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, a nu le asigura protecția primară este dovada cea mai clară a unui sistem disfuncțional, pe care nu ne putem baza în aceste vremuri de criză. 

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

 

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta