O asistentă-eroină a salvat 3 nou-născuți, dintr-un spital avariat în urma exploziei din Beirut

Cristina Gherghina

Marți, 4 august, viețile locuitorilor din Beirut au fost zguduite la propriu și la figurat de o explozie devastatoare. În ciuda tragediei, aceștia nu au uitat să fie oameni și au sărit în ajutorul persoanelor aflate în dificultate. Este cazul și unei asistente care a salvat viețile a trei nou-născuți dintr-un spital avariat în urma exploziei. 

Gestul impresionant al asistentei a fost povestit, printr-o postare pe Facebook, de foto-jurnalistul Bilal Jawich. 

Bilal se afla acasă în momentul producerii catastrofei. Acesta a mai povestit că a ieșit afară și a urmat fumul care l-a condus până în portul din Beirut, însă acesta și-a ascultat instinctul jurnalistic și s-a îndreptat apoi spre unul din spitalele din capitala Libanului. 

În momentul în care a ajuns în fața instituției spitalicești, jurnalistul a rămas șocat de dezastrul provocat în urma exploziei, dar, în același timp, a fost impresionat de momentul în care o asistentă ieșea din spital ținând în brațe trei bebeluși. 

"Am fost impresionat și surprins când am văzut asistenta cum ținea în brațe trei născuți. Am remarcat un lucru, însă: contrastul dintre haosul din jur și calmul asistentei", a spus Bilal. 

Cu toate că existau mulți oameni răniți în jur, iar haosul și panica se intensificau cu fiecare minut care trecea, "asistenta părea că deține o forță ascunsă care o ajuta să aibă control asupra întregii situații. O forță interioară care a ajutat-o să salveze viețile acelor copilași", potrivit foto-jurnalistului. 

Mai mult, asistenta i-a povestit lui Bilal că în momentul exploziei, aceasta era de serviciu la maternitate. Asistenta a rămas inconștientă preț de câteva momente din cauza exploziei, iar tot ceea ce își amintește este că în momentul în care și-a revenit, cei trei nou-născuți se aflau deja în brațele ei și a găsit puterea de a ieși din spital. 

Surse foto: Facebook; Imgur

Articolul urmator „Eroul din noapte”: Un băiețel de 11 ani a trecut, singur, granița din Ucraina în Slovacia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.