O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei

O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei

Ramona Jurubita

Viața unei familii din Hartlepool, comitatul Durham, Anglia, s-a schimbat radical în anul 2019, când un câștig uriaș „s-a năpustit” asupra sa. Frances Connolly și soțul ei Patrick au câștigat 115 milioane de lire sterline (145 de milioane de dolari) la loterie și au ales să se bucure de bani într-un mod inedit.

Încă din primele zile, cei doi au discutat despre cum vor cheltui câștigul comun și au hotărât că vor dona toți banii pe o perioadă de 10 ani. La început au ales să ajute câteva organizații caritabile cu 11 milioane de lire sterline (14 milioane de dolari). Înțelegerea lor a fost ca restul banilor să ajungă treptat la alte persoane care au nevoie de ei. În ciuda acestui fapt, femeia de 55 de ani, fost profesor și asistent social, a dat peste jumătate din jackpot-ul obținut la EuroMillions unor organizații de caritate sau unor străini. Soțul ei habar nu avea că a fost luată de val și că a donat pe repede înainte sume foarte mari.

„Pot să schimb viețile oamenilor. Sunt dependentă de asta.”, a spus Frances Connolly.

Acest câștig uriaș a făcut-o să își dorească să dăruiască în fiecare zi tot mai mult, mai ales își făcuse deja un obicei din asta. Încă de la o vârstă fragedă, Frances Connolly a fost voluntar la Ambulanța St. John și a înființat o linie de asistență pentru SIDA, în timp ce era studentă în Belfast.

Inima ei bună a făcut-o să nu se uite deloc la bani și să ajute fără măsură, mai ales după ce a intrat în posesia cecului de 145 de milioane de dolari, în 2019. Soțul ei, mai chibzuit din fire, a donat doar 6.300 de dolari refugiaților ucraineni și a sperat că împreună vor gestiona banii într-un mod inteligent și cu răbdare.

Frances și Patrick Connolly, în momentul primirii cecului
Frances și Patrick Connolly

Dar bugetul care era planificat să dureze până în 2032 a fost cheltuit în doar șase luni de femeia de 55 de ani. Aceasta a mărturisit, de asemenea, că a cheltui bani și timp cu alte persoane a fost mai plăcut pentru ea decât momentele în care și-au luat o casă de 2,5 milioane de dolari și un Aston Martin. Nici măcar nu a mai ținut socoteala banilor și, pe lângă multele lucruri făcute pentru oamenii aflați în nevoie, a cumpărat o rulotă de 63.000 de dolari pentru asociația „Tinerii Îngrijitori” (o asociație formată din tineri care oferă îngrijire adulților neputincioși).

De asemenea, în timpul pandemiei de COVID-19, cuplul a donat pijamale și laptopuri pentru spitale.

„Nu are sens pentru mine să am atâția bani și să nu-i folosesc pentru a face bine în lume.”, a spus Frances Connolly.

Generozitatea ei a inspirat o mulțime de oameni, iar prietenii ei din mediul online o laudă de fiecare dată când au ocazia. De ce? Pentru că nu își leagă împlinirea de niciun lucru material, ci doar de fapte bune.

„Mi-ar plăcea să existe mai mulți oameni ca ea!”, „Bravo ei! Și eu aș face la fel, nu poți cheltui toți banii în această viață. Și sunt mulți oamenii care au nevoie de ei.”, „Trebuie să fie una dintre cele mai fericite persoane din lume, spre deosebire de alții pentru care banii nu sunt deloc suficienți. În timp ce această doamnă se gândește care să fie următorul pe care îl ajută, sunt unii care se gândesc cum să își ascundă banii pentru a nu aduce nicio contribuție societății.”, au scris internauții despre ea.

După ce au ajutat toate organizațiile pe care le aveau pe listă, soții au dat o parte din bani și familiei. Au alocat sume considerabile pentru cei 18 nepoți, opt frați și surori și patru strănepoți și strănepoate.

Însă, când vine vorba despre fiicele lor, cei doi soți au stabilit de la început că nu le vor da „zeci de milioane”. Le-au asigurat deja viitorul, căci le-au ajutat să își cumpere case și să trăiască decent. Totuși, au vrut să se asigure că Natalie, Katrina și Fiona vor munci pentru visele lor și vor obține tot ce își doresc pe cont propriu. Ele oricum au preluat de la părinți acest obicei de a sări în ajutorul celor nevoiași. astfel că le calcă pe urme. Femeia de 55 de ani a mai dezvăluit că fetele lor vor primi mai mult atunci când ea și soțul ei vor muri și că restul banilor vor fi donați în scopuri caritabile.

Soțul acesteia este nemulțumit de faptul că soția sa nu se gândește la economiile familiei, dar acestu lucru nu îl împiedică să se bucure de toate faptele bune pe care le-au făcut împreună până acum.

O femeie află de la o străină că mama sa vitregă plănuia să-i dea copilul spre adopție fără acordul ei

Surse foto: Getty

Surse articol: AmomamaBbcTheguardian

Articolul urmator
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.