Gestul impresionant al unui bătrân român! Are o pensie mică, dar și-a donat toată agoniseala unui spital!

Gestul impresionant al unui bătrân român! Are o pensie mică, dar și-a donat toată agoniseala unui spital!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Cu siguranță cel mai omenos și impresionant gest de care am auzit în ultima vreme! Banul văduvei, varianta mmodernă: un pensionar de 72 de ani din Aninoasa, o comună din Argeş, a decis să își doneze agoniseala strânsă în ultimii 60 de ani secţiei de neonatologie a spitalului din Câmpulung.

Deoarece nu are nici soție, nici copii cărora să le lase ce a reușit să strângă cu sudoarea frunții într-o viață de muncă asiduă, Ion Cârstoiu a hotărât să își direcționeze mica avere strânsă unei cauze nobile. Pensionarul a apărut cu suma de 10.000 de euro la poarta spitalului din Câmpulung, iar gestul lui a impresionat nu numai reprezentanții instituției, ci o țară înteagă care i-a aflat, ulterior, povestea înduioșătoare.

Deși are o pensie de numai 1300 de lei  - din care întreține și un adolescent cu probleme de sănătate -, o casă cu 3 camere, o mașină bătrâioară și 4 capre, din cauza că nu are copii și pentru că îl mustră conștiința după ce și-a determinat o fostă iubită să renunțe la copilul pe care urmau să îl aibă, Ion Cârstoiu a decis că să dea altora banii strânși în perioada în care a lucrat ca șofer: "Datorită acestui fapt am zis să iau un incubator pentru nou-născuți. Am fost satisfăcut, am plecat așa cu o inimă împlinită. Am considerat că banii ăștia dacă eu nu-i mai pot folosi, să-i folosesaca pentru sănătatea oamenilor. Să fie mai cinstiți și să aibă grijă de semenii lor."

Nou nascut in incubator

Reprezentanții spitalului au fost mai mult decât impresionați de această donație mai mult decât mărinimoasă: "Gestul bătrânului ne lasă fără cuvinte. Vor fi folosiți pentru două monitoare funcții vitale la terapie intensivă și pentru un generator la neonatologie". Conducerea a decis ca pe incubatoarele care vor fi cumpărate din banii acestuia să fie scris numele lui Ion Cârstoiu, pentru ca oamenii să nu uite că şi omenia salvează.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
„Șoaptele morții” de Costin Neață: autorul român revine pe piață cu o nouă serie incendiară, Viv’Infernum
„Șoaptele morții” de Costin Neață:  autorul român revine pe piață cu o nouă serie incendiară, Viv’Infernum
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.