O femeie părea însărcinată în 9 luni, dar ascundea, de fapt, șase tumori fibroase

O femeie părea însărcinată în 9 luni, dar ascundea, de fapt, șase tumori fibroase

Anca Marcus

Sarah Haslam, o femeie în vârstă de 44 de ani din Manchester, s-a confruntat cu o experiență medicală șocantă. Ceea ce a început cu o creștere misterioasă a abdomenului, despre care Sarah credea că e o sarcină, a dus la o descoperire surprinzătoare. 

O adolescentă de 17 ani a fost într-o cursă constantă cu moartea. A învins cancerul de două ori, dar a murit într-un accident de mașină

În 2019, când abdomenul lui Sarah a început să crească în mod inexplicabil, femeia a crezut că era însărcinată cu cel de-al treilea copil și nu a pregetat să dea vestea prietenilor și familiei.

În ciuda entuziasmului și a așteptărilor pline de emoție, după opt săptămâni și numeroase ecografii, adevărul a ieșit la iveală într-o notă șocantă: Sarah avea șapte fibroame uterine, cunoscute și sub denumirea de tumori fibroase.

Fibroamele uterine reprezintă creșteri benigne care se formează pe uter și pot determina extinderea acestuia în ansamblu sau a unor zone ale peretelui uterin. Aceste creșteri pot provoca dureri și sângerări abundente.

La momentul diagnosticului, fibroamele lui Sarah erau reduse ca dimensiuni, ceea ce a determinat medicii să opteze pentru inserarea unui mic dispozitiv intrauterin, menit să reducă sângerările de care suferea femeia.

imagine cu Sarah Haslam din spital in timp ce priveste catre camera
Sursă foto: Sarah Haslam/SWNS

Deși soluția era temporară, a fost de un real ajutor pentru Sarah, care muncea ca îngrijitoare cu normă întreagă.

Ea povestește: „Cheltuiam atât de mulți bani pe absorbante. Purtam două sau trei absorbante în același timp și le achiziționam în cantități mari. Într-o ocazie, când am purtat blugi albi, părea ca și cum ar fi avut loc o scenă de crimă. Mă simțeam umflată și extrem de epuizată. Nu puteam să părăsesc casa, iar uneori aveam adevărate bălți la picioare."

A suferit o convulsie acasă

Însă perioada dificilă prin care trecea era departe de a se încheia. Sarah a început să aibă dureri intense, iar în cele din urmă a suferit o convulsie la domiciliu.

A fost transportată de mare urgență la Spitalul Oldham din Greater Manchester, unde medicii au constatat că starea ei de sănătate se înrăutățise, declanșând sepsis și pneumonie.

A fost ținută în spital timp de două săptămâni pentru a opri răspândirea infecției și, cum în următoarele luni tumoarea a continuat să crească în dimensiune, internările au alternat cu perioadele în care era externată.

Sarah a mărturisit: „Mă simțeam extraordinar de balonată, dar și de slăbită. Nu ieșeam din casă pentru că evitam întrebările celor din jur.  Fetele mele erau profund îngrijorate pentru starea mea. Aveam dureri constante, iar aspectul meu era asemănător cu cel al unei femei însărcinate. A trebuit să le explic oamenilor că nu eram însărcinată, ci aveam o tumoare."

Sarah a rămas cu o cicatrice foarte mare

La doi ani și jumătate de la primul diagnostic de fibrom uterin, medicii au decis că este momentul să îndepărteze tumoarea. Până în acel moment, Sarah pierduse foarte mult în greutate, chiar dacă aspectul său lăsa impresia că era însărcinată.

În decembrie 2021, la Spitalul Oldham, femeia a suferit o histerectomie care a durat șase ore. Operația a decurs bine, însă a rămas cu o cicatrice mare, în formă de „L”,  care i-a afectat profund încrederea în sine:

„După operație, mă simțeam incredibil de slăbită. Am fost internată în spital timp de trei zile înainte de a fi trimisă acasă. Mi-a luat 12 luni să-mi recapăt treptat greutatea și să mă vindec. În cele din urmă, mă simțeam din nou „eu”. Dar am rămas cu o cicatrice de dimensiuni impresionante, care mi-a afectat încrederea în sine într-un mod semnificativ. Prietenii spun că m-am schimbat, mi-am pierdut încrederea în mine”. 

Experiența uluitoare a lui Sarah Haslam ilustrează perfect faptul că viața e imprevizibilă. Ceea ce a început ca o presupusă sarcină s-a transformat într-o poveste medicală dificilă. Aveți grijă de sănătatea voastră! 

 

Surse foto: Istock, Sarah Haslam/ SWNS

Surse articol: Metro, Lancs, The Bolton News

Articolul urmator
O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei
O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei
Ce religie ți se potrivește de fapt?
Incepe quiz
Ce religie ți se potrivește de fapt?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.