O femeie recunoaște că a renunțat la epilat. „Corpul meu, în acest stadiu, îmi aduce un venit uriaș iar iubitul meu mă adoră așa”

O femeie recunoaște că a renunțat la epilat. „Corpul meu, în acest stadiu, îmi aduce un venit uriaș iar iubitul meu mă adoră așa”

Lorena Pintilie

Pentru multe femei, părul de pe corp este un subiect tabu. Adesea este văzut ca fiind inestetic și deloc feminin, spun unii. Cu toate acestea, există femei care au trecut peste stigmatizarea acestui subiect și au îmbrățișat stilul natural care vine odată cu acesta. Un astfel de exemplu îl dă și Calita. Decizia femeii de peste hotare de a nu-și mai rade niciun fir de păr de pe corp este un exemplu puternic de autoexprimare și individualitate. În ciuda negativității cu care s-a confruntat, alegerea ei de a îmbrățișa părul corporal a avut consecințe pozitive. 

Calita este o femeie care a decis să își tolereze și chiar să își iubească părul de pe corp, ajungând până în punctul în care să sfideze standardele de frumusețe ale societății. În urmă cu trei ani, a luat decizia de a nu-și mai rade niciun fir de păr de pe corp, incluzând axila, linia bikinilor și părul facial, iar de atunci a găsit o libertate imensă care a împuternicit caracterul său.

Ea a descoperit că părul de pe corp îi poate aduce chiar și bani, da, ai citit bine! Tânăra spune că acest stil de viață i-a adus venituri considerbaile pe lângă multe alte beneficii, dovedind că frumusețea neconvențională poate fi celebrată și chiar monetizată.

Pentru a-și prezenta călătoria ei despre iubire de sine și acceptare, Calita a lansat un cont TikTok cu pseudonimul @calitafire3. Pe profilul ei, ea împărtășește cu internauții videoclipuri cu părul de pe corpul și explică de ce consideră că este eliberator să fie considerată o „femeie păroasă”.

Femeia ripostează cu brio la criticii care spun că părul corporal nu este normal

Pe conturile sale de pe rețelele de socializare, Calita contestă ideea care susține că linia bikinilor trebuie să fie impecabilă, spunând că este doar o preconcepție socială pe care ea nu o acceptă. Tânăra crede că este important să ne eliberăm de așteptările societății și să ne îmbrățișăm corpurile așa cum sunt.

De ce apar fire de păr în barbă la femei: 3 lucruri de știut

În ciuda criticilor cu care s-a confruntat, Calita își folosește platforma pentru a răspunde criticilor care au pus la îndoială decizia ei. Ca răspuns la comentariile potrivit cărora partenerul ei „sigur îi urăște corpul pentru că nu are grijă de el”, ea a declarat că acesta (iubitul său) nu vede nicio diferență și că nu le-a afectat relația în niciun fel.

Nu știu de ce sunteți cu toții atât de îngrijorați de ceea ce crede el”, a spus aceasta. 

Există avantaje în a avea păr pe corp?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calita 🔥 (@calitafire)

Într-o postare de pe pagina sa de Instagram aceasta a ținut să menționeze că „iubitul ei adoră părul de pe corpul său”, ba mai mult, acesta o susține în totalitate când vine vorba despre iubirea de sine și acceptarea corpului așa cum este el.

Motto-ul ei „Boddy hair, don't care” („Păr pe corp, nu îmi pasă”) a făcut înconjurul internetului, iar sute de femei au început să pună în aplicare acest stil de viață.

Internauții, șocați de banii primiți de Calita de când a luat această decizie

În ciuda faptului că a primit reacții negative din partea criticilor, Calita rămâne total pozitivă în ceea ce privește propriul corp. Ea a afirmat că faptul că are păr pe corp i-a adus un salariu impresionant, câștigând „5 cifre pe lună”. Pe lângă succesul ei în rândul internautelor, Calita și-a exprimat, de asemenea, dorința ca o revistă să prezinte o persoană cu păr pe corp și așteaptă cu nerăbdare ocazia de a accepta această sarcină.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calita 🔥 (@calitafire)

Ce spun dermatologii

Epilarea are avantajele sale (de ex.: exfolierea și pielea netedă), dar nu se poate nega faptul că poate fi una dintre cele mai plictisitoare părți ale rutinei de duș, sau cea mai dureroasă în cazul în care se optează pentru ceară sau aparat de epilat, nu de ras părul.

Cum scap de parul de pe fata: 4 remedii naturale cu miere si lamaie

Experții sunt de acord că, în cea mai mare parte, nu trebuie să depui prea mult efort suplimentar pentru a-ți îngriji pielea odată ce te oprești din a-ți elimina părul de pe corp. De fapt, s-ar putea să observi unele beneficii suplimentare pentru piele, cum ar fi lipsa iritațiilor de după epilare, dispariția firelor de păr care cresc sub piele, îngroșarea firului de păr, limitarea intrării impurităților în piele, reduce considerabil tendința de mărire a porilor și la urma urmei, te scapă de o groază de timp și disconfort în plus la duș sau la ședințele de epilare. 

Practic, specialiștii spun că nu există niciun motiv pentru care să nu te oprești din a te epila. Nu vei transpira mai mult, nu vei mirosi mai neplăcut și în niciun caz nu te vei irita. Așa că, totul rămâne la decizia ta.

Ești dispus/ă să faci față criticilor și stigmei sociale? Ai face o astfel de schimbare în viața ta? Sau ești de părere că unei femei „îi stă mai bine” fără vreun firicel de păr pe corp?

Surse foto: Instagram - calitafire (Calita)

Surse articol: Bright Side, Allure

Articolul urmator
Tanti Rodica, părăsită de părinți și uitată de proprii copii: „Îmi fac un ceai și mă culc, mai fierb un cartof când n-am pâine”
Tanti Rodica, părăsită de părinți și uitată de proprii copii: „Îmi fac un ceai și mă culc, mai fierb un cartof când n-am pâine”
Ce adora barbatii la fizicul tau?
Incepe quiz
Ce adora barbatii la fizicul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.