O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix

O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix

Ramona Jurubita

O femeie a șocat întreaga lume cu o decizie neașteptată. Deși avea o slujbă extrem de bine plătită, a renunțat la ea și a ales să se angajeze la părinții ei acasă, devenind astfel fiică „full-time”. Bineînțeles, primește de la ei și un salariu, doar că nu se ridică la nivelul celui anterior.

Nianan, ajunsă la 40 de ani, avea o carieră de succes, dar a acceptat să lase totul în urmă de dragul părinților săi. Deși veniturile din prezent sunt mai mici, ea se simte împlinită, fiindcă noul job nu este deloc stresant și îi aduce multe satisfacții.

A ocupat timp de 15 ani o poziție importantă într-o companie din China, dar, odată cu trecerea timpului, părinții ei au devenit din ce în ce mai slăbiți și a trebuit să le dedice mai mult timp. Cei doi oameni în vârstă o sunau des și îi cereau ajutorul, fapt care o împiedica să își vadă liniștită de treburi.

S-a văzut apoi nevoită să ia o decizie care să fie în regulă pentru toată lumea. Potrivit South China Morning Post, Nianan a decis să-și dea demisia de la locul de muncă și să devină „fiică cu normă întreagă”.

Acum, femeia nu mai are nicio grijă, pentru că se poate ocupa exclusiv de părinții ei în vârstă, care îi și plătesc un salariu lunar. Asta înseamnă că nu a rămas fără un venit fix și că a scăpat de stresul de la birou. Acasă este relaxată și nu o deranjează deloc să sară în ajutorul mamei sau al tatălui. Femeia a declarat că noua slujbă îi aduce o mare bucurie și multe satisfacții.

Nianan primește de la părinții ei 4.000 de yuani pe lună, echivalentul a 567 de dolari. Salariul este plătit din pensia părinților, care este de 100.000 de yuani pe an. Aceștia îi dau fiicei jumătate din veniturile lor lunare, dar au siguranța că nu vor fi niciodată singuri și că se pot baza oricând pe ea.

Doi oameni în vârstă care se plimbă și se țin de mână.

Deși suma primită este sub salariul mediu lunar, femeia de 40 de ani nu se plânge deloc, ci dimpotrivă! Se pare că banii sunt suficienți pentru ea și că reușește să își acopere cheltuielile esențiale.

Cum se desfășoară o zi normală petrecută „la serviciu”?

Nianan stă în aceeași casă cu părinții și îi ajută la diverse activități, încearcă să îi binedispună, îi scoate în oraș, la cumpărături și chiar gătesc împreună. În plus, îi duce în două excursii pe lună, ceea ce este foarte relaxant și pentru ea. În ciuda beneficiilor de care are parte, a recunoscut că și-ar dori mai mulți bani și că părinții nu s-ar supăra dacă într-o zi ar hotărî să se angajeze în altă parte.

Pentru noi nu este o situație obișnuită, nu? Cine a mai văzut pe cineva care să accepte bani de la părinți doar pentru că își îndeplinește atribuțiile de fiu/fiica? Dar se pare că, în China, a devenit o obișnuință, după ce tot mai mulți oameni au început să adopte conceptul de „copil cu normă întreagă”.

Este cumva un semnal de alarmă cu privire la stilul de viață „996” din China, care nu este tocmai sănătos. Ce înseamnă asta? Este, de fapt, munca de la 9:00 la 21:00, care se face 6 zile pe săptămână și care îi epuizează pe cetățenii acestui stat. Evident, depresia pe scară largă nu poate fi evitată în astfel de condiții și acesta este motivul pentru care mulți refuză să mai muncească în unele companii.

Din păcate, unele firme încă au programul acesta obositor, în ciuda avertismentelor primite de la autorități care nu încurajează astfel de practici ilegale.

O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"

Surse foto: iStock, Pexels

Surse articol: ScmpTimesofindiaDigi24

Articolul urmator
Fiul lui Laurențiu Reghecampf a avut un derapaj scandalos în mediul online. "Israelul merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş"
Fiul lui Laurențiu Reghecampf a avut un derapaj scandalos în mediul online. "Israelul merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş"
Ce tip de femeie esti?
Incepe quiz
Ce tip de femeie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.