De la copil abuzat, molestat, la actor de Oscar. Povestea de viață a lui Matthew McConaughey

De la copil abuzat, molestat, la actor de Oscar. Povestea de viață a lui Matthew McConaughey

Alida Enache

Este faimos, a câștigat un Oscar, este căsătorit cu un model și are trei copii minunați, care îi înseninează existența. Sună a scenariul unei vieți perfecte, de invidiat, nu-i așa? Ei bine, în timp ce actorul Matthew McConaughey s-a făcut remarcat în numeroase comedii romantice celebre, viața lui s-ar putea compara, mai degrabă, cu scenariul unei drame veritabile.

Nu doar că și-a obținut cu multă trudă succesul de care se bucură în ziua de azi, dar soarta a mai presărat în calea sa și numeroase traume greu de imaginat. A fost abuzat de către părinții săi, un alt bărbat l-a molestat, iar ușile i s-au închis în nas cu multe și nenumărate ocazii. Descoperă în rândurile de mai jos adevărata poveste de viață a lui Matthew McConaughey!

Matthew McConaughey, acum în vârstă de 52 de ani, s-a născut în ziua de 4 noiembrie 1969, în Uvalde, Texas. Copilăria sa și a celor doi frați nu a fost deloc ușoară, ba dimpotrivă. Mama artistului, care era educatoare și tatăl lui, care vindea țevi de petrol nu au reușit să mențină liniștea și pacea în căminul lor și nici să îi ofere un mediu cald și iubitor.

Imagine cu Matthew McConaughey când era mic, în timp ce mănâncă înghețată

Cei doi au avut o relație tare complicată, de-a dreptul furtunoasă, presărată cu multe momente de cumpănă. Au divorțat, scandalos, de două ori și s-au căsătorit de încă trei, căci legătura dintre aceștia era mânată de o pasiune nebună și de o agresivitate netratată. În casa lor, hărmălaia era la ordinea zilei și multe dintre "discuțiile aprinse" se terminau cu degete rupte și nasuri sparte. Împăcarea avea să fie, totuși, dulce și intensă, însă voia bună nu dura prea mult timp.

Din păcate, micuțul Matthew de atunci a fost deseori spectatorul acestei șarade și, uneori, devenea chiar și personaj principal. În timp ce tatăl lui îi aplica sancțiuni grele, cum ar fi mâncatul de săpun, mama sa încerca, totuși, în felul ei, să îl susțină și să îl încurajeze.

Deși familia sa a fost, în mod evident, abuzivă, actorul nu își învinuiește părinții și, culmea, consideră că și-a meritat bătăile și pedepsele.

Imagine cu Matthew McConaughey când era mic, în timp ce ține un trofeu în mânăMatthew McConaughey a câştigat trofeul Little Mr. Texas în copilărie

"Am fost speriat pe moment, dar chiar și atunci și imediat după aceea, nu am pus niciodată la îndoială dragostea pe care o aveau mama și tata pentru noi.", a spus el.

Calvarul de acasă avea să se termine la un moment dat, însă într-o manieră cruntă, deloc așteptată. Tatăl artistului, James Donald McConaughey, a făcut infarct în timpul unei partide de amor și, ulterior, și-a dat duhul. Momentul a fost chiar mai traumatizant pentru că bărbatul a fost scos afară din casă, gol, sub privirile pierdute și îndurerare ale copiilor săi. Tragedia a fost descrisă cu lux de amănunte în cartea biografică a lui Matthew McConaughey, "Greenlights".

"Mi-au cedat genunchii. Nu-mi venea să cred. El era tatăl meu. Nimeni și nimic nu-l putea ucide", a mărturisit actorul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Tatăl actorului

Ei bine, chiar dacă situația din căminul familial se schimbase, suferința nu avea să ia sfârșit pentru vedeta din "Dallas Buyers Club". Adolescența sa, de asemenea, a fost marcată de o tragedie măreață. Actorul și-a început viața sexuală la 15 ani, printr-un "șantaj", după cum mărturisește chiar el, iar experiența a fost una foarte neplăcută.

"Eram sigur că voi ajunge în iad pentru sexul premarital. Astăzi, pot doar să sper că nu este cazul", a declarat el despre acel moment.

Ulterior, la 18 ani, a fost atacat de un bărbat cu mult mai în vârstă ca el și a fost molestat. Agresorul l-a lovit în cap, l-a lăsat inconștient și a profitat de acesta.

În ciuda experiențelor dificile pe care le-a trăit, actorul nu se consideră o victimă. Despre momentele sumbre din viața sa nu are de zis decât că: "Nu m-am simțit niciodată o victimă. Am suficiente dovezi pentru a arăta că universul conspiră pentru ca eu să fiu fericit".

După ce a terminat liceul, Matthew McConaughey a decis să se înscrie într-un program de schimb de experiență. Hotărârea sa l-a propulsat direct în Australia la scurt timp după aceea. Însă viața peste hotărârea nu avea să fie nici ea prea ușoară.

La vremea aceea, nu avea nici prieteni, nici un loc de muncă stabil și nu putea lua legătura cu familia sa. Anul petrecut acolo a trecut greu, însă i-a oferit artistului multe lecții importante de viață. Atunci a devenit vegetarian și și-a descoperit dragostea pentru sport. Tot în acel an s-a gândit să se călugărească, dar s-a răzgândit rapid.

"Nu aș fi fost unde sunt astăzi, cu viața pe care am avut-o până acum, dacă nu aș fi avut acel an, acel an foarte greu pe care l-am avut în Australia.", a mărturisit el.

Imagine cu Matthew McConaughey în 1988Matthew McConaughey în 1988

După ce a trecut și acest episod, artistul s-a înscris la Facultatea de Drept, dar a renunțat în scurt timp la ea. Își dăduse seama că nu voia sa fie avocat, ci actor. Astfel că s-a transferat la Cinematografie și, ulterior, și-a început frumoasa și complicata călătorie în lumea divertismentului.

Inițial, și-a încercat norocul ca model, dar și-a pierdut motivația rapid din cauza numărului mare de respingeri pe care a trebuit să le îndure când era la școala de film. Pe atunci, un agent de talente i-a spus că are "mâini arătoase" și i-a sugerat să nu-și mai roadă unghiile pentru a putea evolua într-un astfel de domeniu.

 Imagine cu Matthew McConaughey în timpul unui interviu în trecut

Tot în acest timp, pentru că nu îi ajungeau banii, McConaughey s-a angajat într-un bar "transpirat" numit Catfish Station. Era singura persoană albă din tot localul, însă se înțelegea extrem de bine cu proprietarul acestuia, care îi este prieten și acum.

Ulterior, viața sa avea să se schimbe în momentul în care a descoperit că Don Phillips, director de casting pentru „Dazed and Confused", era în același bar în care se afla și el. Actorul a încercat să-l convingă să-l bage în film, însă regizorul îl considera mult „prea arătos” pentru a-i putea oferi un rol bun. Și uite așa, Matthew McConaughey s-a ales cu un rol foarte-foarte mic, dar care i-a deschis poarta către faimă și succes.

Au urmat tot mai multe roluri, iar în 1996 era cât pe ce să joace personajul principal din "Titanic".

"A fost una dintre acele audiții de la care am plecat foarte fericit și sigur pe mine că am obținut rolul. Îi plăcuse și lui Kate Winslet proba foarte mult, dar lui James Cameron i-a plăcut mai mult de Leo.", a povestit el.

Chiar dacă nu a dat lovitura cu celebrul film adorat de-o lume-ntreagă, actorul a primit, în același an, un rol în filmul "A time to Kill". Acela a fost și momentul în care a intrat, cu adevărat, în atenția publicului și în sufletul celor mai frumoase actrițe și fotomodele din întreaga lume.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 80ꜱ, 90ꜱ, 00ꜱ… (@vintage.phenomenon)

Faima, talentul greu de egalat și, bineînțeles, înfățișarea i-au adus artistului multe idile cu femei superbe precum Sandra Bullock, Ashley Judd, Janet Jackson sau Penelope Cruz. Însă succesul avea și părțile sale rele și tocmai prin prima lui s-a produs o ruptură teribilă între actor și mama sa. Femeia era orbită, pur și simplu, de noua viață a lui și de celebritate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✰ all things nostalgic (@60ssugar)

"Încercam să-mi găsesc propriul echilibru cu faima și alte lucruri. Și îi împărtășeam lucruri cu ea... unele dintre acele lucruri pe care le împărtășeam puteau apărea la știrile de la ora șase trei zile mai târziu.", zicea el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JLO ☻ ♡ (@the0nlyjlo)

Cei doi s-au înstrăinat timp de opt ani, dar în tot acest timp artistul a putut trece peste ceea ce s-a întâmplat și a făcut tot posibilul să dea lovitura ca actor. Și chiar a reușit să-și ducă planul la bun sfârșit. Printre capodoaperele în care a jucat, amintim: "Amistad", "Glory Daze", "Sahara", "How To Lose a Guy In 10 Days".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by shell (@faiiryyliightts)

Chiar dacă, inițial, a experimentat roluri mai puțin serioase, el a evoluat ca actor de-a lungul anilor și a dat viață unor personaje complexe și provocatoare. În această categorie putem include și rolul activistului bolnav de SIDA din "Dollar Buyers Club". Pentru interpretarea respectivă, artistul a slăbit 21 de kilograme, dând dovadă că se poate dedica trup și suflet pentru cariera sa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Solcine (@solcinehmo)

Și, bineînțeles, munca și eforturile lui nu au trecut neobservate. Acesta a primit titlul de "Cel mai bun actor" în cadrul Academy Awards, dar și Globurile de Aur (2014).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bree Ann Scott (@team_rob_wilson_forever_)

Matthew McConaughey și-a dat seama că trebuie să aducă o schimbare benefică în cariera sa atunci când a cunoscut-o pe cea care urma să îi devină soție, Camilla Alves (38 ani), model brazilian și designer.

 Imagine cu Camilla Alves când a împlinit 38 de ani

În timp ce își cucerea iubita, el se chinuia să le dovedească tuturor că nu este doar un actor frumușel care acceptă rolurile simpliste în comedii romantice. Așa că a muncit din greu și, într-un final, a reușit să dea lovitura.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey)

"Pentru câțiva ani am simțit că am făcut exact ceea ce am vrut să fac: comedii romantice și de acțiune. Am remarcat însă că nu veneau și alte lucruri înspre mine. Sau dacă veneau, veneau din proiecte independente cu un pachet salarial mult mai mic și nimeni nu-și dorește așa ceva.

Dar știam că puteam spune nu la lucrurile pe care le făceam deja. Spunând nu acelor lucruri știam că lucrurile se vor regla la un moment dat. După un an și jumătate nu se schimbase însă nimic. După 2 ani, ca din senin, am devenit brusc o idee nouă pentru niște regizori foarte buni.", a spus el.

Bineînțeles, actorul a obținut ceea ce și-a dorit și din punct de vedere amoros, căci în anul 2012 îi jura iubire veșnică în fața altarului Camillei Alves. Cei doi au adus pe lume trei copii superbi: Levi (13 ani), Vida (12 ani), Livingston (9 ani).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

După ce a devenit tătic, viața lui McConaughey s-a schimbat complet pentru că actorul și-a dat seama cât de frumoasă și importantă este viața de familie.

"Ne place să stăm mult acasă, să gătim împreună sau să ne luăm eu și Camilla o cameră la hotelul aflat la 10 minute de casă. Simplul fapt că nu se mai trezește o zi cu copiii strigând cu au nevoie fiecare de câte ceva deja acționează benefic asupra creierului mamei.", a declarat el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

În timp ce cariera sa în actorie a intrat, încetul cu încetul, pe o pantă descendentă, acesta și-a găsit multe alte preocupări. El a început să se implice în viața socială, sprijinind de nenumărate ori diverse acțiuni împotriva abuzurilor sexuale. A strâns, de asemenea, milioane de dolari pentru diverse cauze, printre care și refacerea Texasului după o furtună tropicală cumplită.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

El s-a gândit chiar să candideze la a funcția de Guvernator al Texasului, fiind nemulțumit de administrația sa, însă a renunțat la idee. La vremea aceea, sondajele arătau că ar fi avut o șansă reală de a câștiga.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

În plus de asta, s-a implicat activ în combaterea pandemiei de Coronavirus, donând peste 100.000 de măști spitalelor.

În prezent, merge în licee să discute cu adolescenții, organizează seri de bingo în aziluri de bătrâni și se implică în orice cauză a momentului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Povestea de viață a lui Matthew McConaughey ne dovedește tuturor că oricât de grea ne-ar fi existența, oricât de multe traume am fi putut experimenta, cu motivație, iubire și răbdare, imposibilul se transformă, treptat, într-o simplă amintire. Tu ce părere ai?

Citește și: Andie MacDowell, dovada că o femeie nu trebuie să se împotrivească îmbătrânirii naturale pentru a fi frumoasă

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram, Instagram, YoutubeYoutube

Surse articol: Grunge, Doyouremember, Thefamouspeople

Articolul urmator
Vă mai aduceți aminte de legendarul Sandokan? Povestea captivantă de viață a actorului indian, Kabir Bedi
Vă mai aduceți aminte de legendarul Sandokan? Povestea captivantă de viață a actorului indian, Kabir Bedi
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.