O româncă, salvată de la condamnarea pe viață în Italia după ce și-a ucis cu cruzime prietena

O româncă, salvată de la condamnarea pe viață în Italia după ce și-a ucis cu cruzime prietena

Anca Marcus

Margareta Buffa, o femeie în vârstă de 34 de ani originară din România, a fost implicată într-un caz șocant de omucidere petrecut în Italia în 2019. Victimă a acestui tragic eveniment a fost Nicoletta Indelicato, o tânără de 25 de ani, și ea de origine română. Cazul a atras atenția publică și a generat numeroase controverse, mai ales că Margareta Buffa a fost condamnată la închisoare pe viață și, ulterior, Curtea Supremă a anulat sentința. Află detalii despre acest caz șocant și implicațiile sale.

Noaptea tragică a violentei crime

Evenimentul tragic s-a produs în noaptea de 16 spre 17 martie 2019, în localitatea Marsala din Italia. Nicoletta Indelicato a fost găsită fără suflare, după ce fusese ucisă într-un mod înfiorător. Victima a suferit nu mai puțin de douăsprezece lovituri de cuțit, după care corpul său a fost parțial ars și îngropat pe un câmp la marginea cartierului Sant’Onofrio, în Marsala. 

Nicoletta Indelicato, victima crimei îngrozitoare, cu părul creț și o bluză cu motive florale
Nicoletta Indelicato, victima crimei îngrozitoare

Acuzațiile și sentința inițială a Margaretei Buffa

În urma investigațiilor, Margareta Buffa a fost acuzată de complicitate la uciderea Nicolettei Indelicato. Deși motivele precise ale acestei crime odioase nu au fost încă pe deplin clarificate, se pare că gelozia a jucat un rol semnificativ în tragedie.

Margareta Buffa și Nicoletta Indelicato erau prietene apropiate, amândouă aduse din România și adoptate de familii din Marsala.

În ciuda legăturii lor strânse, dragostea a devenit un factor complicat în relația lor. Nicoletta s-ar fi apropiat de iubitul Margaretei, Carmelo Bonetta, declanșând un lanț de evenimente tragice.

La data de 1 februarie 2021, Margareta Buffa a fost condamnată la pedeapsa cu închisoarea pe viață de către Curtea de jurați din Trapani. Decizia a fost ulterior confirmată de către Curtea de Asistență din Palermo, la data de 11 iulie 2022.

Decizia șocantă a curții supreme

Recent, însă, cazul a luat o turnură neașteptată atunci când Curtea Supremă de Casație din Italia a anulat condamnarea la închisoare pe viață a Margaretei Buffa. Oare ce i-a făcut pe oamenii legii să se răzgândească și să își schimbe total decizia în acest caz?

Motivațiile acestei hotărâri nu au fost încă făcute publice, lăsând întrebări fără răspuns cu privire la motivele care au stat la baza anulării sentinței.

Totuși, trebuie menționat că Margareta Buffa rămâne închisă, în așteptarea depunerii motivelor oficiale ale deciziei.

Margareta Buffa îmbrăcată elegant într-un maiou negru și o fustă argintie
Margareta Buffa, femeia care și-a ucis prietena 

Carmelo Bonetta a reușit să evite condamnarea pe viață și a primit o sentință de 30 de ani de închisoare pentru uciderea Nicolettei Indelicato, după ce și-a mărturisit partea de vină.

Bărbatul a recunoscut că s-a ascuns în portbagajul mașinii cu care Margareta Buffa a cărat-o pe Nicoletta Indelicato în cartierul Sant’Onofrio. El a mai zis că s-a năpustit asupra ei cu un cuțit în mână, când iubita lui a oprit vehiculul. Ulterior, însă, a susținut că a înjunghiat victima doar de trei ori, încercând să îi convingă pe anchetatori că restul rănilor i-au fost provocate de Margareta Buffa.

Carmelo, unul dintre criminali
Carmelo Bonetta, iubitul Margaretei Buffa și complicele ei în crima din 2019

După ce a recunoscut că a participat la acest act oribil, Carmelo Bonetta și-a exprimat regretul pentru atrocitatea săvârșită.

Cazul Margaretei Buffa a stârnit controverse și dezbateri în Italia și dincolo de granițele sale. Tragedia care a dus la moartea Nicolettei Indelicato și consecințele legale ale acesteia au provocat reacții puternice din partea publicului și a experților în domeniul dreptului penal.

O femeie este arestată la 15 ani după ce a comis o crimă teribilă

Surse foto: FacebookInstagramFacebookInstagram, Facebook

Surse articol: Today, Risoluto, AlqaMah

Articolul urmator
Cum a reușit o femeie să cumpere trei case din Italia cu suma totală de trei dolari
Cum a reușit o femeie să cumpere trei case din Italia cu suma totală de trei dolari
Ce fel de prietena esti?
Incepe quiz
Ce fel de prietena esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.