O tânără de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce ani la rând a acuzat dureri de stomac chinuitoare. Ce diagnostic i-au dat, în sfârșit, medicii

O tânără de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce ani la rând a acuzat dureri de stomac chinuitoare. Ce diagnostic i-au dat, în sfârșit, medicii

Lorena Pintilie

O tânără din Marea Britanie a aflat cel mai șocant diagnostic după ce s-a prezentat la spital din cauza unor crampe bruște și dureroase la nivelul abdomenului. Afecțiunea de care suferă aceasta i-a schimbat total viața.

În loc să se bucure de viața pe care ar trebui să o aibă un tânăr, Kirsty Heron, în vârstă de 24 de ani, din Swinton, Marea Britanie, își petrecea zilele în pat cu dureri de nedescris în zona abdominală. Crampele care își făceau apariția de nicăieri și în cele mai neașteptate momente i-au distrus viața tinerei. Aceasta alegea să rămână acasă cu gândul că oricând ar putea apărea o criză dureroasă, evitând să iasă cu prietenii.

O vizită la medic i-a schimbat complet viața, după ce, împinsă de durerile insuportabile a decis să se supună unor investigații medicale mai amănunțite. În scurt timp avea să afle diagnosticul cumplit: colită ulcerativă - o afecțiune cronică în care colonul și rectul se inflamează puternic. Medicii i-au explicat că această boală este destul de dureroasă, afectând pacientul diagnosticat pe termen lung. Această afecțiune poate duce la complicații grave și chiar deces dacă nu este tratată la timp.

Cum să te îmbraci dacă ai brațele groase. 10 trucuri de urmat

Ce este colită ulcerativă

Colita ulcerativă este o afectiune de natură autoimună, care provoaca inflamații în colon. Este o formă de boală inflamatorie intestinală care este similară cu boala Crohn, afectând persoanele de toate varstele. Inflamația colonului sau a rectului produce leziuni (numite ulcerații) la nivelul mucoasei colonului, care pot sângera, provocând apariția mucusului și a puroiului.

Simptomele pentru această afecțiune pot include diaree, eliminarea unei cantități mici de sânge odată cu scaunul, dureri abdominale și crampe, dureri rectale, nevoia urgentă de a defeca, incapacitatea de a defeca în ciuda urgenței, pierdere în greutate și oboseală.

După ce a aflat diagnosticul Kirsty a spus: „M-am simțit ca și cum viața mea ar fi fost pusă în așteptare. Pentru o fată tânără ca mine, să auzi că viața ți-e pusă pe "pauză" este de-a dreptul șocant. Să fii diagnosticată cu ceva de care nu auziseși niciodată a fost înfricoșător”.

@kirstyheronx Crohn’s disease is a horrible and painful thing to go through not being able to live my life at 24 years if ages because if xonstant pain #fyp #ulcerativecolitis #crohnsdisease #mrcrohnscolitis #crohnsandcolitis ♬ original sound - Kiimberleyannee

Tânăra a povestit despre primele zile după ce și-a aflat diagnosticul, spunând că a fost de-a dreptul terifiată. „Plângeam aproape în fiecare zi pentru că mă gândeam că nu ar trebui să-mi trăiesc viața așa la o vârstă atât de fragedă - să mă trezesc fără energie, să nu pot mânca sau să mă distrez”, a explicat tânăra.

Cum a început manifestarea afecțiunii

Kirsty avea doar 21 de ani pe vremea aceea și locuia împreună cu părinții săi. Într-o seară a simțit nevoia urgentă de a merge la toaletă. Durerea abdominală creștea din ce în ce mai tare pe măsură ce stătea pe vasul de toaletă. Șocul a venit când s-a ridicat și a observat o cantitate destul de mare de sânge în vasul de toaletă, ceea ce a determinat-o să meargă de urgență la spital.

Nu aveam alte simptome. Era o durere usturătoare, ca atunci când ai o aftă pe limbă, dar, de fapt, eu simțeam durerea aceasta în stomac. Am pierdut destul de mult sânge în seara aceea și am decis să merg la medic”, își amintește tânăra. La spital, după o serie de analize mai amînunțite doctorii i-au dat fetei diagnosticul: avea colită ulcerativă.

În următorii trei ani de la aflarea diagnosticului, Kirsty s-a confruntat cu dureri și crampe inexplicabile, deoarece corpul ei respingea fiecare medicament ce îi era administrat. „Aveam dureri constante și mă simțeam mereu obosită", a adăugat Kirsty.

O călătorie lungă și anevoioasă pentru a găsi tratamentul potrivit

Nu aveam energie și îmi era frică să mănânc, pentru că de fiecare dată când mâncam, durerea înțepătoare era îngrozitoare. Eram constant internată căci crizele cu care mă confruntam erau din ce în ce mai rele”, spune ea. „Nu puteam ieși în oraș și să mă distrez fără să mă îngrijorez dacă voi avea nevoie la toaletă sau dacă voi reuși să ajung la toaletă”, a mai explicat britanica.

Kirsty a dezvăluit că avea nevoie la toaletă de până la 20 de ori pe zi. Ea a spus: „Stăteam trează toată noaptea și mă duceam la toaletă. Mergeam la toaletă de 15 până la 20 de ori pe zi. Îmi petreceam toată ziua uitându-mă la televizor și dormind câte o jumătate de oră din când în când. Apoi mă trezea durerea”, a mai explicat tânăra.

În februarie, a fost trimisă de urgență înapoi la spital după o criză extrem de gravă și atunci i s-a oferit ceea ce avea să fie salvarea ei: sacul colector pentru stomie. „M-am întâlnit cu chirurgii pentru a discuta opțiunile mele și în acel moment am fost mai mult decât fericită să mă operez. Voiam doar să-mi recapăt viața. Singurul meu gând legat de sacul colector era "Cum voi purta hainele?"”, își amintește Kirsty.

@kirstyheronx 2weeks after my operation #viral #foryoupage #trending #fyp #crohnsandcolitis #fypシ #foryou #viralvideo #viraltiktok #health #healing #ymba #goviral #CapCut #foryoupageofficiall ♬ original sound - Kirstyheronx

Cum să te îmbraci dacă ai brațele groase. 10 trucuri de urmat

Ce este sacul colector pentru stomie

Stoma este o deschidere artificială la nivelul peretelui abdominal a unei părți din tubului digestiv sau a aparatului urinar, ce permite tranzitatea materiilor fecale sau a urinei, fie din intestin, fie din tractul urinar. Stoma este rezultatul unei operații care este menită să îndepărteze boala și să amelioreze simptomele.

Toate materiile solide sau lichide care sunt evacuate din intestin trebuie colectate într-un mod sigur și convenabil. Acolo intervine sistemul stomic, sau săculețul stoma, după cum mai este cunoscut. Sistemul stomic este conceput să se lipească de pielea de pe abdomen și să colecteze materiile solide sau lichide.

Femeii de 24 de ani i s-a oferit, de asemenea, un al doilea sac, numit fistulă mucoasă, care ajută la devierea mucusului din corpul ei. Din fericire, operația a sfârșit prin a fi „cel mai bun lucru” pe care l-a făcut vreodată redându-i viața tinerei.

Am făcut de toate. Sunt atât de fericită că mi-am recăpătat viața așa cum era acum trei ani, înainte de a fi diagnosticată. Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată. Nu m-am simțit niciodată mai bine și pot începe să îmi trăiesc viața mult dorită. Chiar dacă am două pungi stoma, mă bucur că nu mai am dureri și că pot ieși și mă pot bucura de timpul petrecut cu familia și prietenii”, a mai explicat ea.

Tânăra a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește această boală spunând că oamenii ar trebui să cunoască această alternativă medicală ce îi poate ajuta să-și schimbe total viața. „Aș vrea ca mai mulți oameni să știe despre colita ulcerativă și boala Crohn și despre săculeții stoma. Cei care se confruntă cu această boală trebuie să știe că, indiferent de stigme, o pungă îți poate oferii viața pe care ți-ai dorit-o”. a declarat Kirsty Heron.

Surse foto: Facebook - Kirsty Heron New

Surse articol: MirrorDoctorul Zilei 

Articolul urmator
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.