O ucraineancă, mamă a patru copii, a avut parte de surpriza vieții ei într-o benzinărie din România

O ucraineancă, mamă a patru copii, a avut parte de surpriza vieții ei într-o benzinărie din România

Alida Enache

Empatia și generozitatea de care dau dovadă românii încă de la izbucnirea războiului din Ucraina au impresionat profund toți refugiații care au trecut granița cu România. O ucraineancă, mamă a patru copii a fost emoționată până la lacrimi de un român cu suflet mare pe care l-a întâlnit într-o benzinărie din Moeciu.

UPDATE 18 mai: Ucraineanca Yulia Chernitskay, mamă a patru copii care locuiește de mai bine de două luni în România, a decis să se întoarcă pe plaiurile sale natale. Aceasta a fugit din calea groaznicului război din Ucraina alături de fiicele sale la începutul lunii martie și, deși a fost primită cu brațele deschise de către români, s-a gândit că a venit momentul să revină la ea acasă. Antrenoarea a dat marele anunț pe pagina sa personală de Facebook:

Imagine cu Yulia Chernitskaya ținând un buchet de flori în mâini

„A treia încercare să revin la tine, dragă Ucraina. Mă rog la Dumnezeu ca nimeni să nu ne oprească. Am învățat să o iau de la zero, să am grijă de copiii mei și să muncesc într-o țară străină.

Am acceptat ajutor de la străini, m-am gândit în fiecare moment unde o să trăim și cu ce cost. M-am văzut în multe moduri, mult mai puternică, dar și mai vulnerabilă. M-am simțit obosită și tristă, dar m-am ridicat pentru a fi alături de copiii mei.

Și am ajuns aici, de mai bine de două luni am trăit într-o țară străină, cu oportunități și cultură diferite. Cu altă mentalitate și alte reguli” a anunțat femeia pe rețelele sociale.

Am reușit să mă opresc din plâns și să mă gândesc mai mult la copii. Însă în niciun moment nu m-am oprit din a dori să revin acasă, în Ucraina, în ciuda tuturor dificultăților.

Chiar dacă am parte de toate posibilitățile aici, în România, am parte de liniște și de o viață bună, mă întorc acasă. La tine, iubitul meu Kiev, la țara mea natală, Ucraina.

Poate că e prea devreme, poate e târziu, nu știu, dar inima mea vrea să se întoarcă acasă și copiii mă susțin. Sunt bucuroasă precum un copil și sunt pregătită pentru orice va fi", a notat ea.

În prezent, se află în Kiev, acolo unde are mai multe afaceri. Printre acestea se numără o sală de fitness și un salon de înfrumusețare, în care clienții primesc băuturi gratis. Interesant este faptul că salonul respectiv are inclusiv un loc de joacă pentru mamele care nu au cu cine să își lase copiii în timp ce vor să aibă grijă de aspectul lor fizic.

Femeia nu a uitat de unde a plecat și de problemele pe care le are țara sa, iar 20% din încasările salonului ajung la Armata Ucrainei.

-------------

Știrea inițială

Yulia Chernitskaya, antrenoare originară din Odesa, este doar o altă refugiată care se adăpostește la momentul actual În România. Aceasta a fost nevoită să fugă din țara sa alături de cei patru copii ai ei pentru a se putea salva de teribilul război care se duce acolo. Încă de când a trecut granița, femeia s-a lovit constant de bunătatea și mărinimia românilor, iar episodul care s-a petrecut în benzinărie a lăsat-o cu adevărat fără cuvinte.

Ea a povestit pe pagina sa personală de Facebook cum un bărbat român, care avea în jur de 60-65 de ani, i-a oferit 200 de lei, deși nici el nu părea să o ducă prea bine.

Imagine cu două bancnote de 200 de lei în mână unai ucrainence

„Acești bani mi i-a dat un bărbat de 60-65 de ani la o benzinărie, când mă întorceam la mașină după ce am plătit pentru un rezervor plin. Și-a șters parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (în limba română). Am răspuns: Ucraina. Probabil că mă aștepta când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei. Și spune: Slavă Ucrainei! Am început să plâng. Am refuzat să iau banii, pentru că și el avea o mașină veche. Dar și-a deschis portofelul și mi-a mai dat încă 100 de lei! Mi-a spus: Ai nevoie de ei! Glorie Ucrainei!

M-am înecat cu lacrimi. La urma urmei, nici nu știe că încă 4 copii mă așteptau acasă. Și bine că nu i-am spus, altfel și-ar fi golit portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă vreodată, într-un fel acest bărbat ajunge să îmi citească postarea - Să știi că ai ajutat mama a 4 copii. M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile, ca să pot pleca și nu puteam înțelege! Cum așa!!! Lumea întreagă ne susține, ne ajută! Ne oferă gratuit locuință, mâncare, haine, bani! Iar vecinii noștri din Rusia ne omoară! Realitatea îmi face părul să se ridice... Deci asta vreau să spun! Mulțumiri!!!! Mulțumesc tuturor! Celor care m-au adăpostit cu copii! Celor care ne ajută în toate! Prietenilor care trimit bani ca să avem cum să trăim!”.

Postarea ucrainencei a ajuns imediat virală. Aceasta a fost distribuită de mii de persoane și a strâns sute de comentarii în care mulți alți refugiați împărtășesc întâmplările de care au avut parte de când au părăsit Ucraina.

Citește și: Totul despre Olga, mama-eroină a 12 copii și medic militar, care și-a pierdut viața apărându-și țara

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: G4mediaStirileprotvObservatornewsRomaniatv

Articolul urmator
Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.