Totul despre Olga, mama-eroină a 12 copii și medic militar, care și-a pierdut viața apărându-și țara

Totul despre Olga, mama-eroină a 12 copii și medic militar, care și-a pierdut viața apărându-și țara

Alida Enache

Olga Semidyanova o cheamă pe eroina zilelor acestea. Este ucraineancă, medic militar, mamă a 12 copii și doar o altă victimă a teribilului război din Ucraina. Femeia și-a pierdut viața în ziua de 3 martie, încercând să-și apere patria pe frontul de la granița regiunilor Donețk și Zaporojie. Aceasta a fost împușcată în stomac și nu a mai putut fi salvată. În urma ei au rămas 12 suflete care, din păcate, nu mai au pe cine striga “mamă“.

Femeia, în vârstă de 48 de ani, a luat decizia de a lupta pentru țara sa, încercând să salveze viitorul acesteia, dar și pe cel al copiilor săi. Povestea sa de viață este una cu adevărat inspiratoare, iar curajul și generozitatea sa vor rămâne în istorie pentru totdeauna.

Imagine cu Olga Semidyanova în costum militarSursa foto: Captură Youtube

„A fost ucisă într-o luptă cu soldații ruși. Chiar și atunci când credea că regimentul ei nu va putea fi salvat, a încercat să își protejeze țara până la capăt. Este o eroină națională. Este un erou pentru mine.”, a declarat Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului de Interne din Ucraina pentru The Sun.

Copiii eroinei au rămas cu sufletele sfâșiate. Olga urma să devină bunică, fiul ei cel mare va deveni tată curând. Ca un făcut, se pare că ea își prezisese moartea. Chiar cu câteva ore înainte de a fi ucisă pe front, a trimis acasă un rucsac și o scrisoare în care le spunea copiilor ei cât de mult îi iubește, dar și că urmează să plece într-o „zonă fierbinte”.

„În timpul luptei, armata noastră s-a retras, iar comandantul batalionului a ordonat ca toate femeile din prima linie să facă un pas în spate, dar mama mea a refuzat. Din cauza luptelor grele, încă nu o putem îngropa pe mama. Ne rugăm constant pentru ea și îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trimis-o. Ea a devenit un exemplu de patriotism și dragoste pentru pământul ei, pentru noi. Mama noastră merită să fie amintită, să se scrie cântece despre ea. Pentru multele lucruri pe care le-a făcut, pentru lacrimile pe care le-a vărsat, pentru zâmbetele pe care le-a oferit.”, a mărturisit Iulia Volkova, una din fiicele sale.

Olga Semidyanova locuia în Marhaneț, regiunea Zaporojie, Ucraina. După cum a menționat fiica ei, era singură la părinți. S-a căsătorit la 19 ani, iar ulterior a adus pe lume cinci copii: trei fete și doi copii. Pe când era însărcinată cu cel de-al șaselea copil al ei, o altă fetiță, Olga a făcut un gest surprinzător și nobil. Nu mulți sunt cei care ar fi avut curaul să facă așa ceva. Femeia a salvat șase băieți dintr-un orfelinat. I-a adoptat și i-a adus la ea acasă. 

„Sora noastră mai mică s-a născut acolo în 2008. În timp ce era încă însărcinată cu ea, mama a decis că vrea să salveze și alți copii de la orfelinat. La consiliul de familie am susținut inițiativa părinților, așa că au adoptat șase băieți. Toți erau copii cu probleme, fiecare cu o traumă psihologică din trecut”, a povestit una din fiicele Olgăi Semidyanova.

Femeia a primit distincția de “mamă-eroină” după ce i-a născut pe cei șase copii ai săi, iar mai apoi, după adopția celor șase băieți, aceasta a primit și “Ordinul de Onoare și Glorie”. 

Anul 2015 este cel care a adus o schimbare majoră în viața femeii. Pe atunci, soțul ei a decis să lupte ca voluntar în batalionul DUK, iar ea, inspirată de gestul acestuia, și-a început cariera de medic militar.

Povestea cu final tragic a Olgăi Semidyanova va rămâne pentru mulți dintre noi o frumoasă lecție de viață și chiar de istorie. Aceasta ne-a dovedit tuturor că iubirea, onoarea și altruismul nu au limite.

Citește și: Are 15 ani și este cel mai tânăr translator de la Vama Siret

Surse articol: Playtech, Observatornews, Wikibionews

Surse foto: Facebook, Youtube

Articolul urmator
Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut
Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut
In ce tara ar trebui sa locuiesti?
Incepe quiz
In ce tara ar trebui sa locuiesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.