Oficial, noi măsuri anti COVID-19! Restricții în București: se închid restaurantele și cafenelele la interior, teatrele și cinematografele

Oficial, noi măsuri anti COVID-19! Restricții în București: se închid restaurantele și cafenelele la interior, teatrele și cinematografele

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

În contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România, noi masuri intra in vigoare de astazi, 7 octombrie, in Capitala. Potrivit prefectului Bucureștiului, Gheorghe Cojanu, noile reguli vor fi valabile cel puțin în următoarele șapte zile și atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Potrivit colegilor de la Digi24, schimbarile privesc urmatoarele domenii:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare - hotel, pensiune, alte asemenea - unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 - 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred ce cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și perimetrele unităților școlare – aici lumea nici gând să poarte masca.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin, potrivit OUG 120/2020.

În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, comunicată săptămânal, Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Reporter: Procesiunile religioase? CNSU s-a referit la pelerinaje, nu e cazul la noi, nu am impus nicio măsură în sensul ăsta, e vorba de Iași în momentul de față, unde există o tradițională manifestare, anume Sfânta Parascheva.

Reporter: Deci nu vom avea restricții la nunți, botezuri? Vom avea, fiindcă este interzis în interiorul clădirilor. În afară, în exterior, nu s-a interzis nimic.

Reporter: Fără restricții la evenimente private? Vom avea, pentru că este interzis în interiorul clădirilor – este implicit că nu vor putea fi botezuri, nunți.

Reporter: Vor fi închise inclusiv saloanele de evenimente? Exact, și ele intră în aceeași categorie.

Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis prin hotărârea de aseară pelerinajul. Teatrele se vor închide, de mâine, și cinematografe și spectacole, absolut tot, până la revenirea la situația normală.

Reporter: Cazinourile și jocurile de noroc? Nu știu deocamdată, așteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură și ne vom adapta.

Reporter: Ați discutat despre trecerea unor unități de învățământ în scenariul roșu, să învețe numai online? Toate unitățile de învățământ care au fost afectate, dacă se ajunge la trei elevi, trec în scenariul roșu. Acum nu avem, Inspectoratul Școlar ne va comunica când este cazul.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Este oficial: s-a anunțat premiera noului sezon din America Express! Află de când îți poți vedea concurenții preferați pe micile ecrane
Este oficial: s-a anunțat premiera noului sezon din America Express! Află de când îți poți vedea concurenții preferați pe micile ecrane
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!
Incepe quiz
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.