Persoanele aflate în autoizolare din cauza COVID-19 din Marea Britanie trebuie să arunce gunoiul în câte doi saci

Persoanele aflate în autoizolare din cauza COVID-19 din Marea Britanie trebuie să arunce gunoiul în câte doi saci

Cristina Gherghina

După ce Marea Britanie a renunțat la ideea imunizării colective, iată că autoritățile iau măsuri drastice împotriva COVID-19. Conform autorităților, persoanele care se autoizolează sau care prezintă simptome specifice COVID-19,  trebuie să își strângă gunoiul în doi saci și să nu-l lase nesupravegheat timp de 72 de ore înainte de a-l arunca, potrivit Daily Mail

Guvernul britanic a emis aceste măsuri pentru depozitarea gunoiului, în special servețele și cârpe de unică folosință folosite pentru curățarea suprafețelor, din cauza faptului că tot mai mulți britanici au fost testați pozitiv cu coronavirus. 

boris johnson coronavirus

Sursă foto: Facebook 

Gunoiul nu trebuie scos în stradă cel puțin 72 de ore

Aceste măsuri au fost luate după ce Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici să oprească orice contact cu ceilalți oameni și i-a sfătuit pe cei cu simptome specifice COVID-19 să rămână acasă și să se autoizoleze timp de 7 zile. Cei care se află în autoizolare au primit indicații cu privire la ceea ce ar putea face acasă și cum să evite infectarea altor oameni. 

Printre acestea se numără și eliminarea corectă a deșeurilor și anume prin folosirea a doi saci de gunoi simultan și asigurarea că gunoiul nu este scos în stradă cel puțin 72 de ore după ce sacul a fost umplut. 

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Indicațiile privind depozitarea gunoiului sunt: 

  • Deșeurile persoanelor testate pozitiv cu COVID-19, dar și cel al persoanelor suspecte de COVID-19, trebuie puse într-o pungă de plastic și legată în momentul în care se umple
  • Punga de gunoi trebuie apoi pusă într-o a doua pungă care la rândul ei trebuie legată strâns
  • Gunoiul ar trebui plasat într-un loc adecvat și sigur până la aflarea rezultatelor testelor individuale
  • Deșeurile trebuie depozitate în siguranță și ferite de copii. Gunoiul persoanelor cu COVID-19 sau suspecte de COVID-19 nu trebuie pus laolaltă cu gunoiul altora până când nu se dovedește că rezultatul testului este negativ sau până când deșeurile nu au fost depozitate pentru cel puțin 72 de ore
  • Dacă individul este testat negativ, deșeurile pot fi aruncate la comun cu ceilalți
  • În cazul în care individul este testat pozitiv cu coronavirus, atunci gunoiul trebuie păstrat timp de cel puțin 72 de ore și de abia apoi poate fi aruncat la comun cu ceilalți.

sortare gunoi corovirus

De asemenea, oamenii au primt și sfaturi privind curățarea casei, dar și spălarea hainelor în timpul pandemiei de coronavirus. 

În cazul spălării hainelor, Serviciul de Sănătate Publică din Anglia îi îndeamnă pe oameni să își spele hainele la 90 de grade. Hainele murdare care au intrat in contact cu persoanele infectate pot fi spălate împreună cu celelalte. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu își scuture hainele murdare pentru a diminua posibilitatea de a dispersa virusul în aer. În cazul curățeniei din casă, oamenii sunt sfătuiți să folosească mănuși de unică folosință și șorțuri. 

Citește și Tragedie fără de margini! Testată pozitiv, o asistentă de 34 de ani s-a sinucis, de teamă să nu dea altora coronavirus...

Aceste îndrumări vin în urma conferinței de presă a premierului britanic, Boris Johnson, în cadrul căreia a anunțat o răspândire rapidă a coronavirusului în Marea Britanie, în special în Londra. 

Marea Britanie a înregistrat 9.529 de contaminări cu coronavirus și 463 de morti. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock; Facebook

Articolul urmator
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Câte piese din anii '90 mai recunoști?
Incepe quiz
Câte piese din anii '90 mai recunoști?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.