Remedii naturale pe bază de cafea pentru îngrijirea corpului

Remedii naturale pe bază de cafea pentru îngrijirea corpului

Redactor Divahair.ro

Cu lapte sau fără, preparată la ibric sau espressor, băută dimineața sau după masa de prânz, cafeaua este nelipsită din programul zilnic al celor care o îndrăgesc. Motivele pentru care multe dintre noi includem această băutură pe lista pasiunilor mărunte sunt variate. Cel mai probabil, asociezi cafeaua cu momentele de relaxare, clipele de creativitate, cu munca, cu dinamismul, cafeaua fiind un prieten de nădejde atunci când cantitatea ta de energie scade.

Însă ea poate face mai mult decât atât, ajutându-te chiar să rezolvi cele mai comune probleme ale pielii și ale părului. Iată câteva remedii naturale pe bază de cafea care vin în ajutorul tău atunci când simți nevoia să acorzi mai multă atenție corpului tău.

Remediul perfect pentru un ten luminos

Bogată în antioxidanți, cafeaua are puterea de a curăța porii în profunzime, lăsându-ți o piele netedă și catifelată. Dacă îți dorești un ten luminos, fără pete sau cearcăne, apelează la acest remediu: în fiecare dimineață aplică în zona pleoapei inferioare câte un disc demachiant îmbibat în cafea macinata și lasă câteva minute să își face afectul. De asemenea, poți să amesteci două linguri cu ulei de măsline și două linguri cu cafea, iar cu acest amestec să masezi ușor restul feței. Lasă această mască să acționeze timp de un minut, apoi curăță tenul cu apă plată. Vei vedea că pielea ta va fi cum mult mai catifelată și hidratată.

Scrub-ul perfect

Așa cum știi, măștile cu efect de exfoliere sunt cunoscute sub denumirea de scrub și sunt folosite de femei încă din cele mai vechi timpuri. Cu ajutorul lor îți menții tenul și pielea tinere, deoarece prin exfoliere îndepărtezi impuritățile, celulele moarte, punctele negre și pregătești tenul pentru hidratare. Poți dedica o oră pe săptămână unui astfel de ritual în care să pregătești scrubul, faci o baie fierbinte, apoi să îți masezi corpul cu o cremă exfoliantă preparată de tine. După un asemenea răsfăț vei simți cum întreg corpul se energizează și cum pielea ta are un aspect mai fresh, curat și tonifiat. Amestecă într-un bol câteva linguri cu zaț de cafea împreună cu zeama de la două lămâi, apoi adaugă patru linguri cu ulei de cocos. Scrub-ul tău este acum gata și îl poți folosi cu încredere!

Remediu natural împotriva celulitei

Probabil că ai testat deja acele creme pentru corp cu efect termic care încălzesc pielea, ideale pentru tratarea tuturor tipurilor de celulită. Ei bine, poți prepara astfel de creme chiar la tine acasă, folosind ingrediente 100% naturale care combinate aduc următoarele beneficii: activează fluxul limfatic, favorizează drenajul, hidratează pielea, iar prin încălzire pot elimina apa din țesuturi. Rețeta este simplă: pune zațul de la două cești de cafea într-un bol, adaugă un ardei iute tocat mărunt și două linguri cu ulei de măsline. Folosind acest amestec, masează pielea cu semne de celulită, evitând însă zonele mai sensibile.

Remediul care previne căderea părului

Crezi că beneficiile cafelei se opresc la curățarea tenului și hidratarea pielii? Se pare că nu. Remediile pe bază de cafea te pot ajuta să ai un păr mai sănătos și să previi calviția. Este recomandat ca o dată pe săptămână să incluzi cafeaua în ritualul tău atunci când îți speli părul. După ce ai curățat părul cu șampon, l-ai hidratat cu balsamul potrivit, clătește-l folosind trei-patru căni de cafea. Acoperă capul cu o cască de baie și lasă cafeaua să acționeze 30 de minute. Ce rezultat obții? Părul tău devine mai fin, va fi mai strălucitor, firele mai rezistente și sănătoase, deoarece cafeaua aplicată pe scalp stimulează circulația sanguină și accelerează creșterea podoabei capilare.

Remediul natural pentru picioare frumoase

La finalul unei zile în care ai purtat încălțări cu toc, incomode, picioarele tale sigur cer o pauză și un masaj relaxant. Compresele cu cafea sunt indicate și sunt recunoscute pentru efectul lor calmant și antiinflamator. De asemenea, în loc de comprese poți încerca un amestec de ulei de cocos (câteva linguri) și cafea (jumătate de cană). Folosind acest amestec, masează ușor gambele și tălpile până când simți că mușchii s-au relaxat complet.

Sursă Foto: Shutterstock

Articolul urmator
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.