România este în lacrimi după ce trei tineri și-au pierdut viața în accidentul de la Mehedinți. Altar de lumânări la liceul unde au învățat

România este în lacrimi după ce trei tineri și-au pierdut viața în accidentul de la Mehedinți. Altar de lumânări la liceul unde au învățat

Ramona Jurubita

Marți, 16 mai 2023, a fost o zi neagră pentru trei familii din Mehedinți. Un tragic accident s-a produs pe DN 56A, la ieșire din orașul Vânju Mare spre localitatea Bucura, iar trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani și-au pierdut viața în urma impactului.

Două fete și un băiat au murit pe loc, după ce mașina în care se aflau a intrat pe contrasens și s-a izbit, în plin, de un tir. Această tragedie s-ar fi produs în timp ce tânărul de 19 ani a intrat în depășire pe linie continuă, fără să sesizeze că din față se apropia tirul care circula regulamentar. În mașina pe care a vrut să o depășească erau alți prieteni de-ai lor, care se deplasau în aceeași direcție.

Acum, Cristina (22 de ani), Mădălin (19 ani) și Laura (18 ani) nu mai sunt, căci autoturismul în care se aflau s-a transformat într-un morman de fiare, în urma impactului frontal. Cei trei au rămas blocați în mașină, iar trupurile lor neînsuflețite au fost scoase de echipajul de descarcerare.

„Cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvatorii au descarcerat victimele, două tinere de 18, respectiv 22 de ani și un tânăr de 19 ani, care se aflau în stare de inconștiență, în stop cardio-respirator. După extragerea victimelor s-au început manevrele de resuscitare de către echipajele SMURD și SAJ. Din păcate, aceștia nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarați decedați de către medicul SAJ.", informează ISU Mehedinți.

Satul în care locuiau tinerii este acum împietrit de durere, iar vecinii și apropiații lor nu au cuvinte pentru a descrie o asemenea tragedie.
Nimănui nu-i vine să creadă că Laura, Cristina și Mădălin au pierit într-un mod cumplit, când aveau toată viața înainte.

Laura, Cristina și Mădălin, tinerii decedați în accidentul din 16 mai 2023
Laura, Cristina și Mădălin, tinerii decedați în accidentul din 16 mai 2023

Laura abia trecuse de pragul majoratului și era elevă la Liceul Teoretic Dr. Victor Gomoiu, din Vânju Mare, Mehedinți. Se pregătea pentru admiterea la Școala de Poliție de la Câmpina dar, din păcate, visul ei a fost curmat în seara de 16 mai 2023. Mădălin avea 19 ani, era un băiat muncitor și avea grijă de sora mai mică și de bunica lui, după ce părinții au plecat la muncă în Franța, unde urma să li se alăture și el în curând. Cristina (22 de ani) era studentă la U.B.B. Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Se pare că tânăra lucra deja ca educatoare și avea planuri mari pentru viitor.

Liceul Teoretic Dr. Victor Gomoiu a devenit un adevărat altar, după ce elevii, profesorii și toți care i-au cunoscut pe cei trei prieteni au mers pentru a le aprinde o lumânare. Zeci de candele au început, în cel mai scurt timp, să ardă pe scările de la intrarea în liceu, unde au fost presărate și fotografii cu Laura, Cristina și Mădălin.

„Un altar al neputinței! Un colț în care trebuiau să răsune râsete și glasuri zglobii de copii și adolescenți! Azi... a fost un altar al durerii... al suferinței fără margini! Fiecare dintre ei a fost mândria acestui liceu. Cristina a fost olimpică la sociologie, Laura, un elev model, cu bursă de merit și fără nicio absență, Mădălin, un elev cu un bun simț care te făcea să-ți fie și ție rușine, un tânăr care a luat greutățile vieții pe umerii lui, întreținând singur o casă (părinții fiind în străinătate, ca în alte milioane de cazuri)! Toți trei au fost exemple de comportament pentru ceilalți! Este dureros să vezi că sunt persoane care nici măcar nu-i cunosc și încep să-i judece... Nu spun că este bine că Mădălin a încălcat regulile de circulație, dar vreau să arunce primul cu piatra cel care nu a greșit niciodată!!! Oare poate cineva să facă asta?🤥 Mă dezgustă profund să văd oameni care pun etichete altora, dar nu se uită în ograda lor! TOȚI am suferit de teribilismul tinereții, de inconștiența adolescenței, așa că, haideți să nu mai punem etichete!!!
Dumnezeu să vă aibă în pază și îngerii să vă vegheze somnul de veci, COPII MINUNAȚI! 😭”, este mesajul publicat pe Facebook de Viorica Papuc, directorul Liceului Teoretic Victor Gomoiu.

Intrarea Liceului Teoretic Dr. Victor Gomoiu, ale cărui trepte sunt acoperite cu lumânări aprinse în memoria tinerilor morți în accidentul din 16 mai 2023
Intrarea Liceului Teoretic Dr. Victor Gomoiu, ale cărui trepte sunt acoperite cu lumânări aprinse în memoria tinerilor morți în accidentul din 16 mai 2023

Toți cei care i-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa lor și încă nu pot accepta realitatea crudă. Nu le vine să creadă cum de au pierit toți într-o clipă de neatenție.

„Trei copii excepționali. Copii cu bursă de merit, copii care au participat la olimpiade.”, a adăugat Viorica Papuc, directorul Liceului Teoretic Victor Gomoiu.

Și elevii din același liceu sunt șocați, pentru că îi știau liniștiți și nu se așteptau să afle că și-au încheiat socotelile cu viața într-un accident de mașină. Iată mărturiile a doi dintre colegii lor:

  • „Băiatul nu supăra pe nimeni, era un băiat de nota 10. M-a lăsat... fără cuvinte!”
  • „Am stat și m-am gândit dacă a făcut chestia asta din amuzament sau poate chiar se grăbea undeva. Aveau viața înainte, aveau planuri...”

Unchiul șoferului este devastat după ce a aflat că nepotul lui fusese să le ia pe fete de la un antrenament, la îndemnul surorii sale. Se pare că în acel moment se întorceau de la antrenamentul tinerei de 18 ani care se pregătea să dea admitere la Școala de Poliție din Câmpina.

„Of, Doamne, dacă nu-l suna soră-sa să se ducă să le ia pe fetele alea de acolo era bine și acum. Pentru prima dată nu a luat-o pe soră-sa cu mașina. O lua tot timpul, ieri a zis: "nu, nu o iau". Era... Doamne, pâine de om.”, a spus Mărin, unchiul lui Mădălin.

Și rețelele sociale sunt pline de mesaje scrise în memoria tinerilor decedați. Prietenii lor îi roagă să se întoarcă acasă și speră că tot ce trăiesc acum este un coșmar din care se vor trezi curând. Din păcate, nimeni nu îi mai poate aduce înapoi pe Laura, Cristina și Mădălin.

„Dumnezeu să vă odihnească în pace! Prea tineri.”, „Veți rămâne în sufletele noastre, ale prietenilor, pentru totdeauna. Dumnezeu să vă odihnească! Mult prea devreme! Condoleanțe familiilor îndurerate!”, „Unde te-ai grăbit prietene? O secundă de neatenție ca sa faci ce? Veniți înapoi că vă plâng toți, sunteți prea tineri și prea frumoși să plecați acolo sus! Dumnezeu să vă odihnească în pace!” - sunt doar câteva dintre cuvintele ce exprimă durerea celor care i-au cunoscut.  

O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital

Surse foto: FacebookFacebookFacebookFacebook

Surse articol: RomaniatvStirileprotvObservatornewsAntena3

Articolul urmator
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
Unde vei ajunge dupa moarte?
Incepe quiz
Unde vei ajunge dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.